Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

20 gündür geçmeyen öksürük :(

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37545
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 04:10

Konu: 20 gündür geçmeyen öksürük :(
Mesajı Yazan: elveda
Konu: 20 gündür geçmeyen öksürük :(
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2013 Saat 21:53
merhaba hocam yine ben.  hocam oğlum yaklaşık 20 gündür kuru kuru öksürüyor. önceleri azdı ama gün geçtikçe çoğalmaya başladı. sizin grip için anlattıklarınızı uyguluyorum. serum fiz., coldmix ve ara ara(zorla veriyorum) portakal, mandalina veya limon bal karışımı veriyorum. ama geçiremedim. geçenlerde vicks in ayak tabanına uygulandığında öksürüğü kestiğini söylediler. bende çok minik miktarda (yarım çay kaşığı var yada yok) sürüp kalın çorap giydirdim. fakat tesadüf mü bilmiyorum o gece horlamaya başladı. hırıltı sanki genzinden ve göğsünden geliyordu. bugün takip ettim gündüz uyanıkken hırıltı falan yok ama uykuya daldığı anda başlıyo bu şikayetler ve öksürüğü fazlalaşıyo. bu yüzden doğru düzgün dalıp uyuyamıyo yavrum. daha öncede öksürük şikayetimiz vardı size konu açıp yazmıştım. doktor bronşit olduğunu söylemişti madur olmuştuk. şimdi ne yapmalıyım nasıl geçer bu öksürük hocam? tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum lütfen yardım edin :( oğlum 8buçuk aylık hocam.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2013 Saat 21:59
hocam yazmayı unutmuşum burun akıntısı yok hiçte olmadı, balgamda yok. uyurken yastığı yüksek tutuyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2013 Saat 23:00
Oksuruk bir hastalik degildir, bir baska hastaligin arazidir. Oksuruge sebep olan bir suru mikrop vardir. Vucut, bu mikroplarin Akcigerlere inmesini onlemek icin; oksuruk refleksini kullanir. Bu sebeple, siz suni olarak, ilaclarla oksurugu kestiginiz anda, mikroplar Akcigreleri istila edeceklerdir. Bu mikroplardan  sadece; bakterileri antibiyotiklerle yokedebilirsiniz ve dolayisi ile oksuruk kaybolur. Diger viruslere etkili bir ilac yoktur. Bu sebeple, Gripal enfeksiyon oksurukleri uzun surerler. Bu sebeple oksuruk yaninda ates yoksa, bosuna antibiyotiklerle ugrasmayin. Ne sebeple olursa olsun, hicbir oksuruk icin; oksuruk veya soguk alginligi ilacini kullanmayin. Bu ilaclari sahtekarlar kullanirlar. 3-5 gun oksuruk kesilmesi ugruna, daha beter ve uzun hastaliklarla ugrasirsiniz. Eski mailleri ve makalelerimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2013 Saat 10:53
teşekkürler hocam. peki gece daha rahat uyuyabilmesi için bi öneriniz var mı önceki yazılarınızda sıcak buhar önermişsiniz bizde kullansak acaba uyuduğunda biraz rahatlama sağlar mı? horlarken tıkanır gibi oluyor ve ardından gıcık geliyor öksürüyor. doğru düzgün uyuyamıyor bu sebeple. sonrasında da uykuyu alamadığı için huysuzlanıyor.
ateşi bu zaman diliminde sadece 1 kere çıktı. o da 38 dereceyi geçmedi. 1-2 gün sonra baktığımda üstten 2 diş çıkardığını farkettim. bir tanıdığımıza doktoru diş çıkarırken bazı çocukların gribal enfeksiyon geçirebileceğini söylemiş bu doğru mu? bizde de böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2013 Saat 18:34
1- Sicak buhar kullanabilirsiniz. Tabii, Grip icin anlattiklarimi da kullanmaniz gereklidir.
2-Disler rahatsizlik, huzursuzluk veya "Gripal enfeksiyon" yapmazlar.
3- O doktorun beyni; Oksijen yerine Azot kullaniyor zahir... Dis cikarmak Grip yapmaz. Gripler viruslerin bulasmasi ile olurlar, dis cikarmakla degil...
{ Eger, Grip ates yaparsa, ates, metabolizmayi hizlandirdigi icin, dislerin cikma hizi artabilir ve atesli devrenin arkasindan disler gelebilir}  Yani: Disler ates yapmaz ama ates dis cikartabilir.  Bu doktorda kafa ters calisiyormus anlasilan... 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 05:56
hocam nolur yardım edin tam gece uykusunda biraz rahatlama oldu derken şimdi yine kötüleşti. göğsünde çok hırlama var ama bu daha önce duyduklarıma benzemiyor. nasıl tarif edeyim bilemedim ama sanki hıyyyyy hıyyyyy diye bi ses geliyor. az önce emzirmek için uyandı burnu biraz tıkalı gibime geldi serum fiz. damlatayım dedim birden bir öksürük nöbeti geçirdi ama öyle böyle değil. hala da öksürüyor hırıltı da akşamdan beri var. nefes alış verişini saydım dakikada 45 soludu. öksürükten sonra ise sayamıyorum bile sanki saniyede 1 gibi. koşup yorulmuş gibi hızlı nefes alıp veriyor. çok korkuyorum hocam. bi doktora götürsek mi veya kan sayımı yaptırsak mı? veya biraz daha beklesek mi? daha kötüye gider mi hocam. inanın yüreklerim eriyor onu öyle gördükçe. ne yapacağımı bilemiyorum hocam. CryCryCry

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 06:04
hocam solunumunu uyurken saydım şimdi dakikada 35.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 06:37
Eger, genel durumu bugun, dunden kotu ise, bir kan sayimi yaptirip sonuclarini bana yazin. Guzel emmesi veya beslenmesi, iyilesmeye basladigina alamettir. Kotuye giderse, beslenmesi zayiflar ve azalir.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 15:25
hocam eşimin işlerinin yoğunluğu sebebiyle bugün kan sayımına gidemedik. öğlene doğru daha iyiydi sanki. ama dünle kıyaslarsak çok fazla bir hırıltı var. ve sanki balgamıda var. kuvvetlice öksürse geçecek gibi. keyfi yerinde, iştahı düne göre daha az ama sanırım öksürükten olsa gerek çok yoruldu çünkü. öyleki öksürük öyle sık ki çocuk ağzında lokma çeviremiyor. sinir olup vazgeçiyor. çok derinden öksürüyor. bazen ağzına (sanırım balgam geliyor) ama yutuyor. böyle balgam atamaması onu daha kötü yapar mı? ciğerlerine iner mi? balgam söken bi ilaç kullanabilir miyiz? 

burnu da su gibi akmaya başladı. balgam sandığım olay geniz akıntısı olabilir mi?

hocam kısmetse yarın kan sayımı yaptırıp size sonucu yazarım.

hakkınızı helal edin hocam çok soru sorduğum için anne yüreği işte elimden gelebilecek herşeyi yapmak istiyorum.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 19:15
Balgamini yutmasinin bir zarari yok, zaten cocuklar eriskinler gibi balgami cikarip,  tukuremezler. Belliki basindan beri Grip geciriyor. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 22:21
hocam oğlumu hem sağlık ocağına hemde çocuk hastanesine götürdük. sağlık ocağı doktoru daha uzman bi doktora götürün dedi. sanırım yanlış bir ilaç vermek istemedi. ardından çocuk hastanesine götürdük. doktor dinledikten sonra hastalığını bile söylemeden reçetesini yazdı ve bizi buhar odasına yönlendirdi. ben hastalığını sorunca da BRONŞİOLİT dedi. ben kan tahlili istedim ardından. size doktorun yazdığı ilaçlarla birlikte tahlil sonuçlarını yazıyorum.

dolven, ventolin, calpol

wbc   14.76
NE % 22.00
LY % 65.70
LY# 9.69
MO# 1.22
HCT 34.00
MCV 67.90
MCH 23.20
PDW 8.70

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 22:26
hocam sadece düşük ve yüksek olanlarını yazdım. çok zor kan aldılar delik deşik ettiler. ilgi sıfır. insan yerine koyan yok. resmen başından attılar. şu an oğlum çok daha kötüleşti. keyfi hiç yok. burun akıntısı devam ediyo. göğsü hır hır hırlıyo. öksürük aynen devam. birde hocam ağzından nefes alamıyo burnu çok tıkalı. serumla açmaya çalışıyorum ama sanırım yeterli gelmiyo. hocam üzerime çok geliyolar doktorun dediklerini uygulayalım diye diretiyorum. sizden gelicek cevap benim için çok önemli.

he birde hocam sağlık ocağı doktoru çok balgam birikmiş diye söyledi yukarıda yazmayı unutmuşum.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 00:01
WBC: 14.76 ve  LY%65.70 olmasi, hadisenin Grip oldugunu gosterir. En az ,2-3 hafta surer. Ventolin; cope.... Dolven veya, Calpol'u atesi cok olur, cocuk rahatsiz olursa, kullanin...

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 00:47
hocam çocuk çok rahatsız. uyuyamıyor. burnuna kadar balgam tıkadı sanki. nefes almakta güçlük çekiyor. ellerimde eriyor bişey yapamıyorum. çok acı çekiyorum. hiç bişey kar etmiyor hocam. burnunu yıkadım resmen açılmadı b türlü. genizleri dopdolu. inanın ağlayarak yazıyorum.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 07:11
Serum fiz ile burnunu acamazsaniz, Iliadin ped burun damlasindan; gunde 2x2'ser damla ( 3gun) kullanin, eski mailleri ve makalelerimi okuyun..

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 16:33
hocam biliyorum çok bıktınız benden ama yine sormadan geçemicem. büyüklerimiz bir doktora daha götürme kararı aldılar. ve biz bugün yine doktorlardaydık. bir başka doktor muayene etti ve sağ tarafından hiç iyi sesler gelmediğini söyledi. sonra ciğer filmi istedi bizden. çektirdik sonuçları çok kötü buldu. ciğerler çok kötü durumda dedi. ve bazı ilaçlar yazdı. daha kullanmadım size sormadan hocam. sadece bricanly expektoran şuruptan 1 defa verdim. onu da hemen kustu zaten bizim oğlan. zaten artık elimde kaşık görünce ağzını açmıyor.

1- novosef 500 mg IM 1 FLAKON 12 saat 2x1 intra müsküler 8 adet 2x400 mg teşhis: APAT
2- KLAMER 125 MG 70 ML SUSPANSİYON 12 saat 2x1
3- BRICANLY EXPEKTORAN 100 ML ŞURUP 3X 0,5
4- ASIST % 4 100 ML GRANUL 12 saat 2x0,5
5- RHINFANT %0,01 BRUN SPREYİ 3x1 adet

tanı: akut bronşit tanımlanmamış
        pnömoni, başka yerde sınıflanmış bakteriyel hastalıklarda

böyle bir reçete hocam. eski reçetede yazılanları da söyledim. kan tahlilini de gösterdim. ona göre yazdı bu yeni reçeteyi. ben limon bal geçirmezmi dedim. geçirmeyeceğini söyledi. cold-mix i sordum. kullanabilirsin dedi. bukadar hocam. size güvenim sonsuz ama bizimkilere söz geçiremiyorum. ilaçları size sormadan vermek istemedim. pazartesi tekrar kontrole çağırdı. ilaçları iyileştiğini görsem bile pazartesiye kadar aksatmadan kullanmamı söyledi. durumu tekrar değerlendirebilirmiyiz hocam? çok vaktinizi alıyorum. ama benim durumumda olanlar varsa inşallah bu yazılar onlara da faydalı olmuştur hocam Unhappy

hocam ventolin meselesini sordum doktora kendisi ventolinlik bir durum olmadığını söyledi. ventolin; eğer göğüs kafesi aşağı yukarı inip kalkıyorsa fazlaca bir şekilde öyle durumda kulllanılır dedi. bizde böyle bi durum gözlemlemediğini söyledi. doğru mu söylüyor hocam? çünkü biz önceki hastalığımızda ventolin kullanmıştık (sizi tanımadan önce) ve böyle göğsünde inip çıkma yoktu.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 00:52
Azda olsa, bu doktorda sacmalamis ( oburkunden biraz daha insafli sacmalamis)...
1-Bakteriel pnomonide; WBC degeri; 20'nin cok ustune cikar. Kesinlikle pnomoni degil...
2- Bronsit; Akciger filmine bakarak soylenebilecek bir tani degildir, zira "Bronsit'in" Rontgen bulgusu yoktur.. Kesinlikle Bronsit'te degil.
3- Gribin sonuna geldiniz, akinti koyulasti, eski mailleri okuyun.
4- Haklisiniz; Ventolin verme isi iyice cigrindan cikti. Kesin; "Ilac firmasi-doktor" iliskisi var. Her oksurene Ventolin verecek kadar gozleri karardi ise, durum vahim demektir.  

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 01:17
hocam verdiği 8 iğneyi yaptırmama kararı aldık eşimle. ama diğer ilaçları versek mi vermesek mi bilemedik. bu akşam düne göre daha rahat uyuyor. ama düne göre bugün daha iştahsız, daha huysuz, sanki biyeri ağrıyo gibi ağlıyor. burun spreyini kullanıyorum. diğer 3 ilacı ne yapalım? klamer, bricanly,asist ? grip için anlattıklarınıza devam ediyorum hocam. bana doktor mutlaka kullanmalısın dediği için soruyorum, ciğerler çok kötü dediği için. daha kötüye gider mi durumu?

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 01:24
Cope at onlari, dogru cope.. Tek bir hastama bile Asist yazmadim.. Bricanyl'e de bu mevsimde hic ihtiyacim olmadi. Hep baharlarda gerek oldu..

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 01:27
hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim size. bu bir süreç biliyorum ve biz inşallah sizin yardımınız ve bilgileriniz sayesinde en yakın zamanda atlatıcaz. gelişmeleri an an yazıp biraz başınızı ağrıtsamda beni kırmayıp zaman ayırdığınız için çooooooooooooook teşekkür ediyorum size. Hug

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 16:09
hocam bugün dünden daha kötü hırıltısı var. burnu çok akıyor. uyurken fazla öksürmüyor hırıltı da pek yok. ama uyandığında azdıkça azıyor. iştahı iyice azaldı. hiç bişey yemiyor desem yeri var. su da içiremiyorum. nefes verişlerinde hırıltı var hocam. çok bunalıyor hep ağlamak istiyor. birde hırıltı sağ taraftan geliyor. solda bişey yok gibi. niye böyle hocam. ağrı kesici falan versem mi? evde minoset var. veya antibiyotik vermeye başlasam mı? öksürürken krize giriyor öğürüyor çok kötü içi çıkacak sanki. daha mı kötüye gidiyor hocam? ateşi yok. en fazla 37.8 oldu.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 18:47
3x1/2 olcek, Perebron, tok karnina 5 gun verin. Hiriltisi erken gecerse, ilaci erken kesebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 09:45
hocam çok üzgünüm. olmadı geçiremedik. CryCryCry sizden cevap geldiği gibi eşim bir nöbetçi eczane bulup perebron aldı. oğlum o gün hiç bişey yememişti ve durum gece de devam etti. 1 bebe bisküvisini zarla zorla yedirip ardından yarım ölçek şurup verdim ama fayda etmedi. zaten hemen etki etmesini beklemiyordum. çocuğum kötüleştikçe kötüleşti durmadan ağladı. uyuttuğumuz halde ağlıyordu ve uyandıramıyorduk. nefesini tutmaya başladı. 4-5 soluk sayısı kadar nefesini tutup öyle veriyordu. o gece apar topar yine başka bir doktora götürdük. sonuç yine bronşiolit. kalbini zorlamaya başlamış çok. hemen arka arkaya 3 doz buhar verildi. ve iğne vurulduk. evde yine 1 hafta boyunca buhara devam dedi doktor. ben başka bir yolu yok mu buhar haricinde dediysem de riske atamam dedi doktoru. teslim olduk hocam :(  çocuğumu muayene eden 4. doktordu bu. hepsi farklı hastanelerde baktı. galiba bizim durumumuz gripten öte bir durum Cry 2 ayda 2 kez tekrarladı bronşiolit. 3. kez olursa astıma çevirebilirmiş. hocam yok mu bunun tedavisi? nasıl önüne geçicez bunun. kaç hafta bal-limon, coldmix, serum fiz. verdim daha da ilerledi. demekki ciğerlere inmesi kaçınılmaz nasıl kurtulucaz bu hastalıktan hocam?

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 19:21
30 sene boyunca hic boyle bir sey hicbir hastamin basina gelmedi. Astima cevirme diye bir sey yok, onu bir kere unutun. Resmen sacmaliyorlar. Grip iyilesmeyecegi icin simdiden kendini garantiye aliyor. Goreceksiniz, eninde sonunda "-iyilesmedi-" diyerek, o Astim ilaclarini verecekler. Bronsiolit ile Astim'in yakindan uzaktan bir ilgisi yoktur. Yoksa, bu doktorlar Astim'in sebebini bulmuslarda bizimmi haberimiz yok?? Igne neydi acaba? Kesin, gozunuzu boyamak icin Prednol ignesi yapmislardir. Neticede zaten benimde soyledigim; Buhar'dir... Cekeceksiniz, bekleyeceksiniz... Grip bu sekilde iyilesir.

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2013 Saat 10:13
hocam zaten astım ilaçlarını verdiler. hastanede 3 doz arka arkaya ventolinli buhar uygulamasının ardından evde de günde 4 defa ventolin-flixotide karışımı verdi. yanında da azro antibiyotik verdi günde 1 kez. şu an %90 bir rahatlama var oğlumda. geçici olduğunu biliyorum bu rahatlamanın. gönlüm hiç razı değil ama oğlumun o geceki hali içler acısıydı sabahtan akşama kadar aç durdu su dahi içmedi. devamlı bitmek bilmeyen bir ağlama eşlik etti. belli ki çok ağrısı vardı. çünkü benim oğlum normalde mızmız bir çocuk değildir. neredeyse hiç ağlamaz. dr 1 hafta bu tedaviyi uygulamamı söyledi ama ben bırakmak istiyorum.
öksürük; büyük ölçüde azaldı

hırıltı; önceki kadar olmasa da hala var.

burun akıntısı; ara ara devam ediyor.

keyfi yerine geldi:

iştahı açıldı.

BİR DE HOCAM BURSA DA TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ BİR DOKTOR VAR MI? BEN BIKTIM HER GİTTİĞİM HASTANEDE AYNI ŞEYLERLE KARŞILAŞMAKTAN. TELEFONLA DERDİMİ ANLATIP TAVSİYE İSTEDİĞİM DOKTORLARI DA SAYARSAM TAM 5 DR İNCELEDİ.
SONUÇ AYNI: BRONŞİOLİT VE VENTOLİN :(

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2013 Saat 18:26
Dr. Halil Gumus'u bulun...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat