Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arkadaşlar birkaç sorum var...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuArkadaşlar birkaç sorum var...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Arkadaşlar birkaç sorum var...
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 20:02
Merhaba arkadaşlar.
Bizim Selinimiz çok ağlak bir model ve uyanık olduğunda hiç mutlu olmuyor ve hep ağlıyor. Bugün 52 günlük ve şu gaz sancılarının geçmesine bir 50 gün daha var ve ben çok ama çok yorgunum. Hep ağlıyor. Hiç mutlu mutlu çok nadir hariç kendi kendine bakındığını görmedim. Neler yapıyordunuz siz ya da neler yapayım da mutlu edeyim bilmiyorum.
Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 20:56
canım kolay gelsin allah güç  versin...gece döneceğim bu topiğe....
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 20:56
Duygucum Allah kolaylıklar versin canım..bunu sorman hiç iyi olmadı ikinciyi planlarken

Ağlamalarının sebebi kesin gaz sancıları diyorsan eğer gazla başetmenin en iyi yolu bir tane olmuyor.Bir çok yöntemi rutin bir şekilde uygulamak gerekir.

Ali İlber in gazı tamamen kesilene kadar yani yaklaşık 5 ay nerdeyse yapışık geziyorduk Ali yle...KUcak gezintileri,göbek bölgesine yoğun ama tüm vücuda masaj,uyku öncesi banyo,düzenli kullanılan damlalar,emzirme sonrası sırta pıt pıt vurmalar...

Şimdi ben bunları anlatıyorum ama sen bunları eminim biliyorsundur.Daha başka değişik yöntemler mi istiyorsun canım...
Yukarı Dön
kerem-irem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 615
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 22:29
allah kolaylık versiN aynı dönemden geçen yıl geçtim bende benim iki numara şükür ki çok gazlı değildi ama iki çocuk gerçekten zor gazı olduğunda kucağımda çok gezdirdim yapışık gibiydik bizde düzenli banyo ve bebe yağıyla masaj iyi geliyor en kısa zamanda düzelir inşallah
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 23:09
canım öncelikle ALLAH sabır,güç kuvvet versin.
çok alışık olduğum bir durum çok değil bikaç ay öncesine kadar bende yaşadım hepsini.
benim oğlumun gaz sancısı falan olmadı
uyku öncesi ağlama krizleri vardı ama ne kriz hem uyumazdı hem de akşama kadar ağlardı.Tongue
bazı zamanlar çaresizlikten oturup ağladığımı bilirim.
sakinleştirmek için en büyük kurtarıcım emzirmekti Smile
kucakta gezdirirdim.
ayağımda sallardım.
saç kurutma makinesini çalıştırırdım o sakinleştiriyordu.
ninni cd si dinletiyordum, bazen işe yarıyordu.
sanırım denemediğim yol kalmamıştı susturmak için.
çok zor biliyorum canım bende çok zor günler yaşadım umarım
en kısa zamanda her şey yoluma girer.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 23:09
[QUOTE=meryem]Duygucum Allah kolaylıklar versin canım..bunu sorman hiç iyi olmadı ikinciyi planlarken

Ağlamalarının sebebi kesin gaz sancıları diyorsan eğer gazla başetmenin en iyi yolu bir tane olmuyor.Bir çok yöntemi rutin bir şekilde uygulamak gerekir.

Ali İlber in gazı tamamen kesilene kadar yani yaklaşık 5 ay nerdeyse yapışık geziyorduk Ali yle...KUcak gezintileri,göbek bölgesine yoğun ama tüm vücuda masaj,uyku öncesi banyo,düzenli kullanılan damlalar,emzirme sonrası sırta pıt pıt vurmalar...

QUOTE] amanın..LOL ben bunları  unutmuştum..LOL
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 23:12
en iyisi unutmadan katlanmak mı dersin
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 23:17
geldim....
Eylülünde ağlamaları çoktu..kendimi aciz hissederdim...bakamıyorum derdm içimden:)ama okuyp gördükçe ve yaşadıkça sorun bende değilmiş bazı zamanlar haricinde gelişiminden kaynaklanıyormuş....ağlama deyince ilk aklıma gelen açlık...ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla kilo alımı iyi..doymadığını zannetmiyorum..fakat emzirme aralarını gözden geçir derim...hani hererde enaz iki saat yazıyor ya...bizim bu genelde 1.30 olurdu..ben ilk zamanlar 2 saati beklemeye çalışırdım...kadir hoca çok emdiği zaman olacak sancının gaz sancısından beter olduğunu söylüyordu...fakat baktım her türlü ağllıyor bari stres etmeyeyim deyip ağladıkça önce meme teklif ettim...emerse emdi emmeze ağlamaya devam etti...
İkinci olarak (hala ağladığı için)konumumuzu gaz çıkarma pozisyonuna getirip gaz çıkarmaya çabaladım..bu konumda benim klasik bir melodim vardı..daha öncede bir kaçyerde yazmıştım...
ha-ha-ha-ha -hi-hi-hih-i....filan diye devam ediyor...ne hikmetse tatlı tatlı bunu söylediğimde bizimki zaten susardı çoğu zaman....bu mırıltıyla odada dolanarak uyurdu...yavaşça koluma alıp uyuduğundan emin olunca bırakırdım....genelde bu rutinde giderdik....

bunun haricinde ağlamaları susturma metodlarımı sıralayayım madde madde
-ayakta emzirmek...zor iş ...biraz kolumda sallayıp susunca emzirmeye başlıyordum...sakinleşince yavaşça oturup devam ediyordum....
-birdönem battaniyesine koyup babasıyla sallıyorduk....tek başıma bile salladığımı bilirim....
-hiçbirşekilde susturamayınca sarıp sarmalayıp dışarı çıkarıyordum...sağlık ocağından içeri girer girmez susardı..birkaç kez orda öylece oturup uyumasını bekledim.hatta bir keresinde bende uyumuşum:)
bunlar benim sakinleştirme metodlarım....
bence henüz mutlu mutlu çevresine bakmasını çok bekleme...bu dönemlerde vücut ve beyin gelişimi çok hızlı olduğu için bebekler bu karmaşayı anlamlandıramadıklarından dolayı ağlarlarmış ki katılıyorum:)
bol bol temas,ten teması,
uyanık olduğu zamanlarda ben kangurudan ve eski adı epiştirme yeni adı meitai sling olan yöntemden de çok faydalandım...sırtımda gezdiriyordum..birkaç kez kendi kendine orada uyuduğuda oldu....belki sende wrap slingten faydalanabilirsin...yada kucağa bir yastık alıp onuda oraya yatırıyordum...hem onu okşuyordum hemde ben dinleniyordum...(yine temas)

aklıma gelenler bunlar...tekrar kolaylıklar diliyorum...az kaldı...biraz daha sık dişini...bayramdan sonra görüşebilmeyi çok istiyorum...sevgiler
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.