Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
meral_87
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 169
|
Konu: Hamile iken bebek emziriliyormu??? Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 00:35 |
Benim kızım 13 aylıktı ve hamile kaldım.her kafadan bir ses çıktı kimi emzirebiliyorsun dedi kimi emziremezsin dedi.doktorlarda aynen ikiye bölündü sizin bir bilginiz varmı?sonuç olarak 15aylıktı ayırdım ama aklımda soru işaretleri var????
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 01:03 |
Canım emzirebilirsin ama annenin de hamileyken vitamine ihtiyacı olduğu için, kimileri emzirmemeyi öneriyor, yani emzirilmeyecek diye şart yok, sadece annenin direnci düşmesin diye olduğunu biliyorum
|
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 10:20 |
ben bebeğin sütü almıcanı biliyorum sütün tadı kötüleşiyomuş diye çok duydum
|
 |
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5273
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 12:23 |
emzirmemen gerekli olduğunu biliyorum bende
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 12:26 |
o süt çocuğu ishal yapıp bağışıklık sistemini zayıflatıyo diye biliyourm ,bu yüzden çocuğun hastalandığını duydum,hatta halk arasında süt bozulur denir yaa,ben böyle olduğunu biliyorum
Düzenleyen hilal - 03 Ağu 2008 Saat 12:31
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 13:08 |
Arkadaşlar bende doğru mudur değil midir diye, gerçekten merak ettim, çünkü ben gerçekten bir sakıncası olmadığını biliyordum, Benal Hanım'ın sitesine baktım, böyle bir soruyu yanıtlamış
BÜYÜME VE İŞTAH BOZUKLUKLARI
Prof.Dr.Benal AVCI BÜYÜKGEBİZ
Gebe kalınırsa, emzirmeye devam edilebilir mi?
...Beş aylık oğlum var. Güzel büyüyor ve anne sütü alıyor. Ama yeniden gebe kaldım. Emzirmem doğru olur mu?..
...Anne ve bebek sağlığı için tercih edilen, iki doğum arasında en az iki yıl olmasıdır. Bu durumda ilk bebek artık memeden ayrılmış olur. Ancak anne iki yıldan önce hamile kalırsa ve bebeğini de emziriyorsa bazı konulara dikkat etmek koşulu ile emzirmeyi sürdürebilir. Gebelikte emzirme genel olarak sakıncalı değildir. Eğer anne emzirmeye devam etmek isterse, bu durumda her üçü için de yediğini bilmeli ve beslenmesine çok önem göstermelidir. Hem gebelik hem de emziklilik annenin günlük besin ihtiyaçlarını arttıran durumlardır. Anne beslenmesi ile bu gerekli artışı karşılayamazsa, hem kendisi için hem de bebekleri için tehlike ortaya çıkar. Anne karnında bebeğin sağlıklı büyüyüp gelişememesi sonucunda, bebek “düşük doğum ağırlıklı” doğar. Bu da bebek için belirli riskleri beraberinde getirir. Anne besleyici değeri yüksek besinlerle beslenmelidir. Ayrıca anne, gebeliği süresince kadın-doğum uzmanı tarafından sık sık kontrol edilmeli, annenin kilo artışı yakından izlen
Düzenleyen fatoş - 03 Ağu 2008 Saat 13:09
|
|
 |
meral_87
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 15:27 |
halk arasında okadar çok şey konuşuluyorki mesela osütün artık zehirleyebileceği,yada karnındaki bebeğin cinsiyeti farklıysa sütün ekşimeyeceği vs. birçok şeyler söyleniyor.doktorumda karnım büyüyene kadar emzirebileceğimi söyledi ama biryerde okudum ikisinide emziriyormuş  .
|
 |
meral_87
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 15:37 |
|
 |