Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamile iken bebek emziriliyormu???

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9278
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 06:51

Konu: Hamile iken bebek emziriliyormu???
Mesajı Yazan: meral_87
Konu: Hamile iken bebek emziriliyormu???
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 00:35

Benim kızım 13 aylıktı ve hamile kaldım.her kafadan bir ses çıktı kimi emzirebiliyorsun dedi kimi emziremezsin dedi.doktorlarda aynen ikiye bölündüBig%20smile sizin bir bilginiz varmı?sonuç olarak 15aylıktı ayırdım ama aklımda soru işaretleri var????Wacko

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 01:03
Canım emzirebilirsin ama annenin de hamileyken vitamine ihtiyacı olduğu için, kimileri emzirmemeyi öneriyor, yani emzirilmeyecek diye şart yok, sadece annenin direnci düşmesin diye olduğunu biliyorum Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 10:20
ben bebeğin sütü almıcanı biliyorum sütün tadı kötüleşiyomuş diye çok duydum

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 12:23
emzirmemen gerekli olduğunu biliyorum bendeConfused

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 12:26
o süt çocuğu ishal yapıp bağışıklık sistemini zayıflatıyo diye biliyourm ,bu yüzden çocuğun hastalandığını duydum,hatta halk arasında süt bozulur denir yaa,ben böyle olduğunu biliyorum

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 13:08
Arkadaşlar bende doğru mudur değil midir diye, gerçekten merak ettim, çünkü ben gerçekten bir sakıncası olmadığını biliyordum, Benal Hanım'ın sitesine baktım, böyle bir soruyu yanıtlamış Smile

BÜYÜME VE İŞTAH BOZUKLUKLARI

Prof.Dr.Benal AVCI BÜYÜKGEBİZ

Gebe kalınırsa, emzirmeye devam edilebilir mi?

...Beş aylık oğlum var. Güzel büyüyor ve anne sütü alıyor. Ama yeniden gebe kaldım. Emzirmem doğru olur mu?..

...Anne ve bebek sağlığı için tercih edilen, iki doğum arasında en az iki yıl olmasıdır.  Bu durumda  ilk bebek artık memeden ayrılmış olur. Ancak anne iki yıldan önce hamile kalırsa ve bebeğini de emziriyorsa bazı konulara dikkat etmek koşulu ile emzirmeyi sürdürebilir.  Gebelikte emzirme genel olarak sakıncalı değildir. Eğer anne emzirmeye devam etmek isterse, bu durumda her üçü için de yediğini bilmeli ve beslenmesine çok önem göstermelidir.  Hem gebelik hem de emziklilik annenin günlük besin ihtiyaçlarını arttıran durumlardır. Anne beslenmesi ile bu gerekli artışı karşılayamazsa, hem kendisi için hem de bebekleri için tehlike ortaya çıkar. Anne karnında bebeğin sağlıklı büyüyüp gelişememesi sonucunda, bebek “düşük doğum ağırlıklı” doğar. Bu da bebek için belirli riskleri beraberinde getirir. Anne besleyici değeri yüksek besinlerle beslenmelidir. Ayrıca anne, gebeliği süresince kadın-doğum uzmanı tarafından sık sık kontrol edilmeli, annenin kilo artışı yakından izlen

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 15:27
halk arasında okadar çok şey konuşuluyorki mesela osütün artık zehirleyebileceği,yada karnındaki bebeğin cinsiyeti farklıysa sütün ekşimeyeceği vs. birçok şeyler söyleniyor.doktorumda karnım büyüyene kadar emzirebileceğimi söyledi ama biryerde okudum ikisinide emziriyormuşWacko.

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 15:37
Crysonuç olarak ben ikisinede yetemiyeceğimi düşündüm ve ayırdım.Cryüzülerek söylüyorum çünkü kızıma haksızlık gibi geliyor.hep böyle düşünücem sanırım.annelere tavsiyem böyle bir duruma düşmesinler insanı çok yoruyor vicdanen  rahatsız oluyorumCryCryCrybelkide istemediğim için.neyse artık istediğim tek şey sağlıklı olarak dünyaya gelmesi.kimse kimsenin rızkının önüne geçemezSmile

Mesajı Yazan: apatay41
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 17:15
hayırlısı olsun olmuşun önüne geçilmz sağlıklı büyüüsnler bende sütün hormonlardki değişiklik nedeni ile tadında değişme olacağını duymuştum hatt halk arasında bebk çok kusmaya başladığı zaman  hamile olmayasın dienlerde var:) dr güven bu konuda gerisi boşşşş

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2008 Saat 13:11
Benim annem ben 4-5 aylıkken hamile kalmış. Sonrasında sütü kendim bırakmışım. Tadı değişik oluyor o yüzden bırakmıştır demiş doktor. Kardeşimle aramda 13 ay 11 gün var. Annem hala üzülür beni emziremediğine. Kardeşim 2 yaşına kadar emmiş ama ben... Kör talihLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2008 Saat 18:41
canım ya anneni çok iyi anlıyorum.bende çok üzüldüm ama yapacağım birşey yoktu,olan olmuştu. şuan 6aylık hamileyim yani.demek vicdanın seni ömür boyu rahat bırakmıyorCryCryCryya zaten üzülüyorum...

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2008 Saat 12:51
Aaa sen üzül diye yazmamıştım. Bir de şu açıdan düşün: Kardeşten çok arkadaşım gibi bir kardeşim vardı. İkiz gibi büyüdük.Wink

Annemi de asla suçlamıyorum. Çünkü kısmet diye birşey var.

Sen de üzülme. Maşallah büyümüş zaten seninki.

Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2008 Saat 18:03
sağolun ya zaten artık alıştım eskisi kadar üzülmüyorum.ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.Smile

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2008 Saat 22:06
meralcim bende aynı 13 aylıkken oglum hamile kaldım ve emzirmeyi kestim bende bozulur sut diye duymustum. hicte zorlanmadim 1 gunde cıktı zaten sutte azalmisti...
bence uzme kendini onemli olan ilk 1sene emmis. onu da emmeyenler var arkadasların dedigi gibi.
bu arada 2side kızmıs hayırlı olsun iki ardarda cocugun cinsiyetinin aynı olması daha guzel bence arkadas olurlar inş. benimde 2 oglum var. SmileSmile

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2008 Saat 22:15
Benim çok fazla bu konuda bilgim yok ama Duru kesmişti memeden Yiğiti onu hatırladımBig%20smile

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2008 Saat 09:41
Orjinalini yazan: meral_87 meral_87 Yazdı:

Benim kızım 13 aylıktı ve hamile kaldım.her kafadan bir ses çıktı kimi emzirebiliyorsun dedi kimi emziremezsin dedi.doktorlarda aynen ikiye bölündüBig%20smile sizin bir bilginiz varmı?sonuç olarak 15aylıktı ayırdım ama aklımda soru işaretleri var????Wacko

Emzirilir tabi...sadece daha dirençli olmak için yediklerimiz daha önemli oluyor.Bol bol vitaminli gıdalar alınmalı...ve bol su tüketmeli...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 17:27

Meralcim ,ben Yiğit 7 aylıkken Efeye hamile kaldım aralarında 16 ay var,

Bana da pek çok laf edenler oldu ama ben önce dr.a gittim sordum,hem k.doğumcuya hem çocuk dr.na,biri emzirebilirsin dedi diğeri emzirmeConfusedben bana mantıklı geleni yaptım ,ikisinede yetebileceğini düşünüyordum ve emzirmeye devam ettim,öte yandan zaten çok önemli olan ilk 6 ayı zaten sadece anne sütü almıştı oğlumSmilebir 3 ay daha emzirmeye devam ettim 10 aylıkken kestim ,çünkü hamileliğimin ilk 3 ayı 4 kilo verdim ve sabahları çok güçsüz kalkıyor ve dirençsizliğim tüm gün devam ediyordu,
kaldı ki senin bebeğin artık 13 aylık olmuş zaten 2.bebeğin dünyaya geldiğinde ayırmayacakmısın?ikisini bir emzirmeyeceksin heralde?o yüzden kendini boş yere üzüyosun bence.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 23:58
zaten artık alıştımBig%20smilekasımda Allah kısmet ederse doğumum var.biliyorum çok zor oluyor değilmi iki bebekle uğraşmak.

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 19:53
Kayinvalidem esime hamile kaldiginda kaynimi memeden kesmis. Eger o zamanlar cinsiyet belli olsaydi emzirmeye devam ederdim demisti bir keresinde. Erkek bebek emziriliyorsa, diger bebegin cinsiyeti de erkekse o zaman sut birsey yapmiyormus. Karnindaki kiz olursa zehirliyormus, bozuluyormus vs. Cok seyler soyleniyor bu konuda...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat