|
FMF mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Humasli ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 160 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Kas 2024 Saat 11:57 |
Hocam kızım 8 yaşında 26 kilo. Ara ara kuru ateş sebebi ve ara ara olan karın ağrısı ve eklem ağrıları nedeniyle çocuk romotoloji ve çocuk immünolojiye yönlendirdiler. İmmünoloji; alerjik astım teşhisi koydu. 1 ay önce gen taramaaı yapıldı. Romotoloji de FMF tanısı koydu. Sonucu ekledim. Sürekli tedavi altında olacağını söyledi ilaç yazdı. Sizce doğru mu hocam çok üzgünüz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117778 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk doktorlarının, bilemedikleri her hastalığa; "Allerji" demelerinin en güzel örneği!
Evet FMF ve en az 2 ay Colchium kullansın, ondan sonra kesip kontrol edilir. Gerekirse de uzun süreler kullanılır.
|
|
![]() |
|
Humasli ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 160 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kafam allak bullak oldu.
1 yaşındayken de sürekli ateşlenmesinden dolayı kemik iliğinde problem var denilmişti sonra yok dediler sizin yönlendirmenizle kan ilacını kestim ateşlenmesi de kesilmişti. Şimdi de bu FMF in atak dönemlerinde kemik iliğine zarar verip ilerleyen zamanlarda tümör yapabileceği, karaciğere ve böbreği hasar verebileceğini, ağzında sık çıkan aftların ilerleyen zamanda behçete neden olabileceğini falan söyledi Dr. Lütfen bu konularda aydınlatır mısınız kimseye güvenemiyoruz artık
|
|
![]() |
|
Urazereninannesi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Urazereninannesi
Hocam ozur dileyerek bir sey sormak istoyorum ben de. Benim de oglum 2,5 yasinda . 1 yasindan itibaren sık ateslenmeleri sebebiyle fmf icin genetik test vermistik. Test sonucu heterezigot pozitifti. Tasiyici diye geciyordu ama siz burda hasta olarak degerlendirdiniz. Ben de tedirgin oldum acikcasi. Bizimkini nasil degerlendirmeliyiz?
Düzenleyen Urazereninannesi - 21 Kas 2024 Saat 17:09 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117778 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Humaslı":
Karın ağrıları olduğu sürece ilaca devam etmeniz gerekiyor. Bazen 2 aylık kullanım sonucu hiç karın ağrıları tekrarlamayanlar oluyor, onlarda kesilebilir. "Urazensinannesi": Klinik arazlar önemli, karın ağrıları devam ediyorsa, ilaca devam edilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2024 Saat 17:51 |
|
![]() |
|
Peki hocam bikaç sorum daha var.
1- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı kesilirse FMF değil sadece taşıyıcı mı demek oluyor. O zaman ilacı kesince bir problem olmayacak mı? 2- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı, ateşi olursa bu ilacın etki edeceği bir hastalık olmadığı, ortada başka bir durum olduğunu mu anlamam gerekir? 3- Bu ilacı sürekli kullanmak zorunda kalırsak ilerde kalıcı bir yan etkisi olur mu, gelişme geriliği vs yapar mı hocam?
Düzenleyen Humasli - 21 Kas 2024 Saat 22:06 |
|
![]() |
|
mekselina ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 261 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mekselina
Merhaba kızım suan 7 yaşında belkı içiniz rahatlar diye yazıyorum kızım 2.5 3 yaş civarı durduk yere ateş karın ağrısı ama bayılacak gıbı ardından kusma bırden ateş yukselmesı ıle her hafta ateşlenmeye başladı bızde hasta sanırım diye soluğu acılde her hafta farklı doktorlara çözüm aradık kutu kutu antıbıyptık ıcmıste olduk ınanın neredeyse 4 yaşına kadar böyle devam etti en sonunda pandemı zamanı doktor bu böyle olmayacak sızın acil ramotolojı bölümüne gorunmenız gerekıyor dedi ve ramotolojı bölümüne gıdıp durumu anlattık kanlar ıdrar hersey alındı o ara atak yoktu bize colcihicu dispert adında günde bir sefer kullanmamız ıcın ılac verdi tabı genetık sonucu 15 güne anca çıktı sonuç taşıyıcı ama bütün belırtıler var Sımdı 3 yıldır atağımız olmuyor sadece deprem zamanı sanırım stresten ve korkudan 1 sefer gecırdık yılda bir kontrole gıdıyoruz şükür ki ıyıyız gelısme gerılıgın de korkunuz olmasın ilaç ilk zamanlar ıshal yapıyor ve aşırı ıstahsızlık 1 ay sonra vücut alışıyor Kadir hocamla paylaşmıştım bu konuyu ılacı deneyın evet zordur hastalık ama en azından caresız değil gecmıs olsun
|
|
![]() |
|
Peki hocam bikaç sorum daha var.
1- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı kesilirse FMF değil sadece taşıyıcı mı demek oluyor. O zaman ilacı kesince bir problem olmayacak mı? 2- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı, ateşi olursa bu ilacın etki edeceği bir hastalık olmadığı, ortada başka bir durum olduğunu mu anlamam gerekir? 3- Bu ilacı sürekli kullanmak zorunda kalırsak ilerde kalıcı bir yan etkisi olur mu, gelişme geriliği vs yapar mı hocam? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|