Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

FMF mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83227
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 01:28

Konu: FMF mi
Mesajı Yazan: Humasli
Konu: FMF mi
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 11:57
Hocam kızım 8 yaşında 26 kilo. Ara ara kuru ateş sebebi ve ara ara olan karın ağrısı ve eklem ağrıları nedeniyle çocuk romotoloji ve çocuk immünolojiye yönlendirdiler. İmmünoloji; alerjik astım teşhisi koydu. 1 ay önce gen taramaaı yapıldı. Romotoloji de FMF tanısı koydu. Sonucu ekledim. Sürekli tedavi altında olacağını söyledi ilaç yazdı. Sizce doğru mu hocam çok üzgünüz. 
https://hizliresim.com/8484tbz" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 13:38
Türk doktorlarının, bilemedikleri her hastalığa; "Allerji" demelerinin en güzel örneği! 
Evet FMF ve en az 2 ay Colchium kullansın, ondan sonra kesip kontrol edilir. Gerekirse de uzun süreler 
kullanılır. 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 15:22
Hocam kafam allak bullak oldu. 
1 yaşındayken de sürekli ateşlenmesinden dolayı kemik iliğinde problem var denilmişti sonra yok dediler sizin yönlendirmenizle kan ilacını kestim ateşlenmesi de kesilmişti. Şimdi de bu FMF in atak dönemlerinde kemik iliğine zarar verip ilerleyen zamanlarda tümör yapabileceği, karaciğere ve böbreği hasar verebileceğini, ağzında sık çıkan aftların ilerleyen zamanda behçete neden olabileceğini falan söyledi Dr. Lütfen bu konularda aydınlatır mısınız kimseye güvenemiyoruz artık

Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 17:07
Hocam ozur dileyerek bir sey sormak istoyorum ben de. Benim de oglum 2,5 yasinda . 1 yasindan itibaren sık ateslenmeleri sebebiyle fmf icin genetik test vermistik. Test sonucu heterezigot pozitifti. Tasiyici diye geciyordu ama siz burda hasta olarak degerlendirdiniz. Ben de tedirgin oldum acikcasi. Bizimkini nasil degerlendirmeliyiz?

https://hizliresim.com/s6iq8lg" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 17:51
"Humaslı": 
Karın ağrıları olduğu sürece ilaca devam etmeniz gerekiyor. Bazen 2 aylık kullanım sonucu hiç karın ağrıları
 tekrarlamayanlar oluyor, onlarda kesilebilir. 

"Urazensinannesi":
Klinik arazlar önemli, karın ağrıları devam ediyorsa, ilaca devam edilir. 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 19:50
Peki hocam  bikaç sorum daha var. 
1- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı kesilirse FMF değil sadece taşıyıcı mı demek oluyor. O zaman ilacı kesince bir problem olmayacak mı? 
2- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı, ateşi olursa bu ilacın etki edeceği bir hastalık olmadığı, ortada başka bir  durum olduğunu mu anlamam gerekir? 
3- Bu ilacı sürekli kullanmak zorunda kalırsak ilerde kalıcı bir yan etkisi olur mu, gelişme geriliği vs  yapar mı hocam?  

Mesajı Yazan: mekselina
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 21:54
Merhaba kızım suan 7 yaşında belkı içiniz rahatlar diye yazıyorum kızım 2.5 3 yaş civarı durduk yere ateş karın ağrısı ama bayılacak gıbı ardından kusma bırden ateş yukselmesı ıle her hafta ateşlenmeye başladı bızde hasta sanırım diye soluğu acılde her hafta farklı doktorlara çözüm aradık kutu kutu antıbıyptık ıcmıste olduk ınanın neredeyse 4 yaşına kadar böyle devam etti en sonunda pandemı zamanı doktor bu böyle olmayacak sızın acil ramotolojı bölümüne gorunmenız gerekıyor dedi ve ramotolojı bölümüne gıdıp durumu anlattık kanlar ıdrar hersey alındı o ara atak yoktu bize colcihicu dispert adında günde bir sefer kullanmamız ıcın ılac verdi tabı genetık sonucu 15 güne anca çıktı sonuç taşıyıcı ama bütün belırtıler var Sımdı 3 yıldır atağımız olmuyor sadece deprem zamanı sanırım stresten ve korkudan 1 sefer gecırdık yılda bir kontrole gıdıyoruz şükür ki ıyıyız gelısme gerılıgın de korkunuz olmasın ilaç ilk zamanlar ıshal yapıyor ve aşırı ıstahsızlık 1 ay sonra vücut alışıyor Kadir hocamla paylaşmıştım bu konuyu ılacı deneyın evet zordur hastalık ama en azından caresız değil gecmıs olsun

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 22:08
Peki hocam  bikaç sorum daha var. 
1- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı kesilirse FMF değil sadece taşıyıcı mı demek oluyor. O zaman ilacı kesince bir problem olmayacak mı? 
2- Eğer ilaç kullanırken karın ağrısı, ateşi olursa bu ilacın etki edeceği bir hastalık olmadığı, ortada başka bir  durum olduğunu mu anlamam gerekir? 
3- Bu ilacı sürekli kullanmak zorunda kalırsak ilerde kalıcı bir yan etkisi olur mu, gelişme geriliği vs  yapar mı hocam?  

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 10:34
İlaç kullanırken ağrıları kesilirse, FMF demektir. 
Taşıyıcılarda hiç bir araz (karın ağrıları) OLMAZ!!!!
Evet, Cochium ile ağrı geçmezse, başka hastalık aranır. 
Esas FMF olan hastalar ilacı kullanmazlarsa problenler olur!!! 
Size hangi SALAK; FMF olsa bile ilacı kullanmayın, "yan etkileri var" dedi ki?? 

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 11:47
Hocam bu hastalık korkmam gereken, ileride sürekli ilaç kullanmaktan kaynaklanan sorunlarımız olur mu? En korktuğum şey gelişme geriliği vs yapması hocam. 

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 12:39
Esas FMF olan hastalar ilacı kullanmazlarsa problenler olur!!! 

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 14:20
O zaman dediğiniz gibi 2 ay ilacı kullanıyoruz. Biraz ara verme dönemine giriyoruz. O ara verme döneminde karın ağrısı, ateşlenmeleri birdaha olmazsa Taşıyıcı olarak nitelendirip ilacı kullanmayı da kesiyoruz. Doğru mu anladım hocam? 

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 16:24
Taşıyıcı; hiç hasta olmaz!!! Bazı FMFler zamanla geçebiliyor. (veya yanlış teşhis edilmiş olabiliyor.

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2024 Saat 15:04
Hocam sizi çok yordum ama 8 yıldır sizden başka yönlendirmeye hareket etmedim. Allah razı olsun sizden. Son kez bişey daha sormak istiyorum. Kızıma defalarca alerji testi yapıldı. Kedi, akar, çimen, Çavdar alerjisi var zaten bu çok barizdi. Astım da ailede var kızımda da çikti. Bazen ataklar geçiriyor nefes alamıyor göğsü sabaha kadar inanılmaz yükselip iniyor, nefes alırken göğsü iniyor verirken yükseliyor. hırıl hırıl öksürükten uyuyamıyor, başka bir araz olmuyor yani. Sonuç olarak Deloday şurup, Flexidote inaher, zespira çiğneme tableti kullanınca biraz rahatlıyor yani bunları kullanıyoruz. Şimdi de FMF den dolayı Colchium dispert kullanmaya başladı. Colchium kullanırken aynı zamanda bu ilaçları kullanmak zarar verir mı? 

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2024 Saat 21:26
Vermez.

Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2024 Saat 01:02
Klinik arazlar önemli, karın ağrıları devam ediyorsa, ilaca devam edilir. “ demissiniz.
Hocam ogluma tekrar eden ates nedeniyle genetik test yaptirmistik ve fmf acisindan tasiyici cikmisti. 2,5 yasinda ama karin agrisiyla ilgili bir araz olmadi hic. (İshalli kusmali salginlar disinda, baska bir belirti olmadan yani). 

Tekrar eden atesi de aslinda bence ilk kullandigim antibiyotikten sonra devam etti. Kalabalikta bir aileyiz. Suan bayadir tekrarli bir ates durumu yok. İlacta kullanmiyoruz . Hicbir araz yokken fmf acisindan bir sey yapmamiz gerekir mi? Korkum şu; hic bir araz yokken fmf in organ tutulumlari olur mu, organlara zarar verebilir mi? Tesekkurler hocam.

@humasli ; sorularimi sizin postunuzda yazmis oldum kusura bakmayin. Konu benzer olunca buraya yazmis bulundum. Tekrar yeni bir baslik acip hocamizi da yormak istemedim. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2024 Saat 09:21
Vermez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat