|
Köy yumurtası yikanmamali mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
menekse18 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağu 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı menekse18
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ara 2024 Saat 17:10 |
Merhaba hocam bir cevabinizda koy yumurtasini yıkamayın dışını kör bir bıçakla kazıyın demişsiniz neden acaba. Bizim kendi tavuklarimiz var, yumurtayı yıkamadan dolaba koyuyorum ama pişirmeden önce yıkayıp kullanıyorum, yanlış mı yapıyorum acaba.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizin yöntem yanliş değil.
Yumurtlama esnasında; yumurtanın sathı tavuk tarafından özel bir sıvı ile kaplanır. Yıkama ile bu tabaka yokolur ve mikroplara açık hale gelir. Yıkayıp bekletirseniz; oluşan nem ile mikrop üremesi kolaylaşıyor. Eğer yumurta çok kirli ise, yıkayıp kurulayın ve hemen buz dolabına kaldırın. En garanti işlem, yıkamamak ve kazımak.
|
|
![]() |
|
menekse18 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağu 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı menekse18
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler Kadir Bey
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|