|
Takıntı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alev-kerem ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ara 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 506 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Kas 2024 Saat 21:10 |
Merhabalar hocam on yaşında bir oğlum var sizin yöntemlerinizle doktordan ilaçtan uzak büyüttüm. Minnettarım. Üç yaşında bir kız kardeşi var. Geçimliler. Tabi kıskanır da. Üç ay önce Ankara'dan Adana'ya taşındık babasının tayini sebebiyle. İlkokulu bitirmişti ortaokula yeni düzende başladı. Evimiz ile okul arası uzak olduğu için her gün babası bırakıp babası alıyor. Servis yok. İki ay once babası bir kere geç kaldıktan sonra kaygıları başladı ve güvende hissetmek için telefon istedi. Aldık. İki gündür bana zoruntularından bahsetti. Şöyle : "Matematik dersinde bir kez söz almazsam babam geç gelir Her teneffüs tuvalete girmezsem babam geç gelir İlk teneffus birkaç kelimeyi ( bahçedeki banklari kaldırmışlar cümlesini her sabah ) yakın arkadaşına söylemek " Biz seni hiçbir yerde bırakmayız mutlaka baban seni gelip alacak desem de çocuğu yatistiramiyorum. Ailede halası obsesif sürekli ellerini yıkar. Ne yapmalıyım hocam tamam yarın yapmam diyor yine yapacak acaba babasını geç yollamak yani yaptiklarin işe yaramadı yi ispatlar mi? Yoksa o gün yapmazsa bu sefer yapmadım geç kaldı işte mı diyecek ? Şaşkınım hiç beklemedigim yerden sıkıntı geldi hocam. Aşırı titizlik düzen takıntım yok ev hanımıyım. Din öğretisi, ailede baskı, allahla korkutma olmadı. Yemek yeme konusunda baskı gördü. Okul müdürünü rehberlik hocasını tanıyoruz orada birisinin yanında güvende hissederse onlarla mi goruselim ?Aklımıza ihtiyacım var hocam saygilar Düzenleyen alev-kerem - 26 Kas 2024 Saat 21:25 |
|
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
|
![]() |
|
Yeltun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok özür dileyerek konuyu bölmüş olmak istemem ama benimde oğlum 5 buçuk yaşında gayet güzel bir çocuğun sahip olmak istediği gibi rahat mutlu bir aile ortamında hayat sürüyor fakat bizde de takıntılar mevcut mesela sallanan objelerden hiç hoşlanmaz dolaba tencere vs yerlestirince kapaklar sallanmasin düzelt der gelir bakar kontrol eder kendi düzeltir. oyuncaklarını kutudan oynatmak istemez tikirti yapma karışma der.sallanan şeylerden hoşlanmıyorum diyor. Cok da sosyal bir cocuk..Yani düşünüyorum nasıl böyle bir takinti edindi ne sebep oldu diye.disarida degil sadece evde boyle davraniyor..sizde de var mı böyle durumlar?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir Çocuk psikiyatristi ile görüşün.
Bazı çocuklarda belirttiğiniz gibi, ailesel (kalıtım) etkili olabiliyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|