Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Takıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Takıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 506
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Takıntı
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2024 Saat 21:10
Merhabalar hocam on yaşında bir oğlum var sizin yöntemlerinizle doktordan ilaçtan uzak büyüttüm. Minnettarım. Üç yaşında bir kız kardeşi var. Geçimliler. Tabi kıskanır da. Üç ay önce Ankara'dan Adana'ya taşındık babasının tayini sebebiyle. İlkokulu bitirmişti ortaokula yeni düzende başladı. Evimiz ile okul arası uzak olduğu için her gün babası bırakıp babası alıyor. Servis yok. İki ay once babası bir kere geç kaldıktan sonra kaygıları başladı ve güvende hissetmek için telefon istedi. Aldık. İki gündür bana zoruntularından bahsetti. Şöyle :
"Matematik dersinde bir kez söz almazsam babam geç gelir
Her teneffüs tuvalete girmezsem babam geç gelir 
İlk teneffus birkaç kelimeyi ( bahçedeki banklari kaldırmışlar cümlesini her sabah ) yakın arkadaşına söylemek "
Biz seni hiçbir yerde bırakmayız mutlaka baban seni gelip alacak desem de çocuğu yatistiramiyorum. Ailede halası obsesif sürekli ellerini yıkar. Ne yapmalıyım hocam tamam yarın yapmam diyor yine yapacak acaba babasını geç yollamak yani yaptiklarin işe yaramadı yi ispatlar mi? Yoksa o gün yapmazsa bu sefer yapmadım geç kaldı işte mı diyecek ? Şaşkınım hiç beklemedigim yerden sıkıntı geldi hocam. Aşırı titizlik düzen takıntım yok ev hanımıyım. Din öğretisi, ailede baskı, allahla korkutma olmadı. Yemek yeme konusunda baskı gördü.
Okul müdürünü rehberlik hocasını tanıyoruz orada birisinin yanında güvende hissederse onlarla mi goruselim ?Aklımıza ihtiyacım var hocam saygilar

Düzenleyen alev-kerem - 26 Kas 2024 Saat 21:25
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2024 Saat 23:59
Çok özür dileyerek konuyu bölmüş olmak istemem ama benimde oğlum 5 buçuk yaşında gayet güzel bir çocuğun sahip olmak istediği gibi rahat mutlu bir aile ortamında hayat sürüyor fakat bizde de takıntılar mevcut mesela sallanan objelerden hiç hoşlanmaz dolaba tencere vs yerlestirince kapaklar sallanmasin düzelt der gelir bakar kontrol eder kendi düzeltir. oyuncaklarını kutudan oynatmak istemez tikirti yapma karışma der.sallanan şeylerden hoşlanmıyorum diyor. Cok da sosyal bir cocuk..Yani düşünüyorum nasıl böyle bir takinti edindi ne sebep oldu diye.disarida  degil sadece evde boyle davraniyor..sizde de var mı böyle durumlar? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117942
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2024 Saat 09:20
Bir Çocuk psikiyatristi ile görüşün. 
Bazı çocuklarda belirttiğiniz gibi, ailesel (kalıtım) etkili olabiliyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.