Merhabalar hocam on yaşında bir oğlum var sizin yöntemlerinizle doktordan ilaçtan uzak büyüttüm. Minnettarım. Üç yaşında bir kız kardeşi var. Geçimliler. Tabi kıskanır da. Üç ay önce Ankara'dan Adana'ya taşındık babasının tayini sebebiyle. İlkokulu bitirmişti ortaokula yeni düzende başladı. Evimiz ile okul arası uzak olduğu için her gün babası bırakıp babası alıyor. Servis yok. İki ay once babası bir kere geç kaldıktan sonra kaygıları başladı ve güvende hissetmek için telefon istedi. Aldık. İki gündür bana zoruntularından bahsetti. Şöyle : "Matematik dersinde bir kez söz almazsam babam geç gelir Her teneffüs tuvalete girmezsem babam geç gelir İlk teneffus birkaç kelimeyi ( bahçedeki banklari kaldırmışlar cümlesini her sabah ) yakın arkadaşına söylemek " Biz seni hiçbir yerde bırakmayız mutlaka baban seni gelip alacak desem de çocuğu yatistiramiyorum. Ailede halası obsesif sürekli ellerini yıkar. Ne yapmalıyım hocam tamam yarın yapmam diyor yine yapacak acaba babasını geç yollamak yani yaptiklarin işe yaramadı yi ispatlar mi? Yoksa o gün yapmazsa bu sefer yapmadım geç kaldı işte mı diyecek ? Şaşkınım hiç beklemedigim yerden sıkıntı geldi hocam. Aşırı titizlik düzen takıntım yok ev hanımıyım. Din öğretisi, ailede baskı, allahla korkutma olmadı. Yemek yeme konusunda baskı gördü. Okul müdürünü rehberlik hocasını tanıyoruz orada birisinin yanında güvende hissederse onlarla mi goruselim ?Aklımıza ihtiyacım var hocam saygilar
------------- Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|