|
Down Sendromu-Troıd-Biotinidaz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Seymahu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kas 2024 Saat 15:13 |
Merhabalar Hocam
Down Sendromlu 24-07-2024 dogumlu bir bebegımız var. dogum kılosu 2,765 boy 50 cm 3. ayında kontrollerde 6,200 kg 63 cm geldi. yalnızca anne sütü alıyor Doğdugu ilk hafta down olma ihtimali dogrultusunda trioıdlerine bakıldı. ilk degerleri şu şekildeydi: TSH referans aralığı : 0.3-4.5 deger: >100mU/L t4 referans aralıgı: 0.72-1,72 deger: 0,93 ng/dL bu dogrultuda EUTHYROX 50 mg ilaca basladık. azaltarak devam ediyoruz. son 1 aydır 25 mg kullanıyor dünkü yapılan troid degerleri ise su sekılde TSH referans aralıgı: 0,73-8,35 deger: 5,52 mU/L t4 referans aralıgı: 9,2-14,7ng/L seklınde. henuz doktor degerlendırmedı ama önceki konusmalarımıza binaen en az 3 yasına kadar bu ılaca devam edılecek dedıler troıdde surec bu sekılde mı ılerler gercekten? daha erken bırakmak mumkun olmaz mı? nelere dıkkat etmek gerekır? bir diğer sorum ise topuk kanından cıkan bıotınıdaz deger 65 cıktı. egıtım arastırma hastanesıne yonlendırıldık. orada damardan kan alındı cıkan testte : referans aralıgı 4,2-12,8 deger: 3,25nmol/mL/dk seklınde geldı. bıoak 5mg ılaca baslandı ardından da genetıkte test yaptırdık. dun sonuclar cıktı, hıc bır genetık bulgu gorulemedı seklınde. buna ragmen doktor tekrar bır kan testı ısteyıp degerın yukselıp yukselmedıgıne bakalım, ona gore ılacı bırakıp bırakmayacagımıza karar verelım dedı. bu hastalık genetık bır hastalık degıl mıydı? genetık sonucunun temız olması ılacı bırakmak ıcın yeterlı degıl mı aslında? sizin dusuncenız nedır bu konuda?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O 3 teşhisin, üçüde yanlış olabilir!! Burası Türkiye!!
1- Down Sendromu için, yüzünün ve her 2 avuç içlerinin resimlerini gönderin. Down sendromunun, Tiroid hormonları ile hiçbir alaksı YOKTUR! Hipotiroidi başka hastalık, Down Sendromu başka hastalık! 2- Çocuklarda ve bilhassa ilk bir hafta TSH, T4 ve T3 değerleri erişkinlerden FARKLIDIR! Hipotiroidi hayat boyu süren bşr hastalıktır. Öyle 2yaşında-3 yaşında ilaç kesilmez. Bence bu kan tahlillerini başka BAĞIMSIZ bir laboratuvarda yaptırın ve bana yazın. O sahtekar laboratuvarın yaptığı gibi, "Erişkin Referans Aralıkları" bu yaş grubunda kullanılamaz. Bebeklerde bu değerler erişkinlerden yüksektir. 3- Biotinidaz eksikliği hayat boyu süren bir hastalıktır. Genetiktir!! Burada da hatalı ölçüm olabilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2024 Saat 16:17 |
|
![]() |
|
Seymahu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://hizliresim.com/cyjh0at
Yükleyebilmişimdir umarım hocam. Down sendromu ile troiti bağdaştırmalarının sebebi şu oldu benim anladıgım kadarıyla: Down sendromlu bebeklerin çoğunda görülen bazı sıkıntılar var ya, kalp, işitme, göz gibi... troıt de bunlardan bir tanesi diyip daha topuk kanındaki değeri beklemeden tahlil istediler. Testlerin hepsi farklı hastenelerde yapıldı. Bulundugum yer küçük bir şehir olması sebebiyle Konyaya sevk edildik. Down raporu orada bir üniversite hastanesinde verildi. Endokrin ve Metabolizma da başka bir hastanede yapıldı. Doğdugu anda yapılan troit testi de bulundugum şehirdeki hastanede. Ama her ne olursa olsun hepsinin yanlış olma ihtimali söz konusu anladığım kadarıyla. En çok da down için çıkan sonucun yanlıs olmasını isterdim ama sanırım el çizgisini görünce siz de raporun doğru oldugunu söylersiniz.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sağ el:Normal.
Sol el: Şüpheli, sanki 2 çizgi değmiş gibi. "Simian line" olduğunda, hiç kesintisiz TEK çizgi olur. Mutlaka Kromozom23 tetkiki şart. Ancak genetik test (+) gelirse Down Send. olduğuna inanırım. Down sendromlularda Tiroid problemleri olur diye bir kaide YOK! Bu tahliller de bir çıksın. Büyük bir ihtimal, bir şey çıkmayacak.
|
|
![]() |
|
https://hizliresim.com/ro83kyl
Hocam ben size Mevcut raporları göndermek istedim, bir sorun görebiliyor musunuz diye. Down raporuna göre translokasyon taşıyıcısı aynı zamanda. Ben de taşıyıcıymısım meğer. Biotinidaz raporuna göre genlerde sorun yok. tekrar yaptıracağımız test bu gen testinden mi olmalı yoksa enzim aktivitesi testi mi olmalı? |
|
![]() |
|
Hocam genetik test sonuçları geç çıkıyor malum 2 3 ay geçiyor üzerinden. Bu süre zarfında ben down sendromu durumunu göz önünde bulundurarak geç kalmış olmak da istemem bebeğimiz için. Hipotonik bir bebek değil çok şükür, fizyoterapist ile de Çalışmaya başladık, ama zihinsel sorunları için bu ve bundan sonraki süreçte yapabileceğim bir şey var mi? Tamamen normal gelişim gösteren bir birey olamaz belki ama en azından daha iyi olabilmesi adına öneriniz var mı ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne demek, "geç kalmak!" Down sendromunun bir tedavisi mi varmış ta benim haberim yokmuş!!
Ayrıca da, hamilelik süresince bunların testleri yapılamadı mı??
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2024 Saat 09:57 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|