|
Amalgam dolgu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 May 2023 Saat 20:45 |
Kadir hocam ilk kez kendim için soruyorum. Detertraj ve kontrol için gittiğim diş hekiminde amalgam dolgumun kenarından biraz çatladığını, özel bir protokol ile beyaz kompozit dolguyla değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Benim o dişimde herhangi bir ağrım acım yok soğuk sıcak yerlen de yok hatta kendim aynada bakınca da bütünlüğüdne bi bozukluk görmüyorum. Çatlak olmasa bile artık amalgam dolgular çok sağlıksız değiştirilmesi gerekir deniliyor ama 14 15 yaşlarındaydım sanırım o dolgu yapıldığında. 89 doğumluyum o yıllarda hep amalgamdı dolgular. Bu kadar yıl sağlam kalmış. Toplamda 4 azı dişimde dolgu var sadece diğer dişlerim sağlam. 1 i amalgam 3 ü kompozit. Kompozit olanlar 3 4 senede bir hep kırıldı bozuldu sürekli yeni yaptırıyorum dönüp dolaşıp o 3 dişimi.hatta bir tanesinde diş dokusu kalmadı seramik onley mi ne yapıldı üstüne takıldı. Amalgam cidden bu kadar kötü ve sağlıksız mı çünkü ben bu kompozit dolguların dayanıksızlıpından illallah ettim dişlerim her dolguda oyula oyula
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" amalgam dolgular çok sağlıksız değiştirilmesi gerekir deniliyor "
Bu lafın da PALAVRA olduğu ispatlandı! SAKIN elletmeyin!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|