Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Amalgam dolgu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76532
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 10:53

Konu: Amalgam dolgu
Mesajı Yazan: Deryaydn
Konu: Amalgam dolgu
Mesaj Tarihi: 09 May 2023 Saat 20:45
Kadir hocam ilk kez kendim için soruyorum. Detertraj ve kontrol için gittiğim diş hekiminde amalgam dolgumun kenarından biraz çatladığını, özel bir protokol ile beyaz kompozit dolguyla değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Benim o dişimde herhangi bir ağrım acım yok soğuk sıcak yerlen de yok hatta kendim aynada bakınca da bütünlüğüdne bi bozukluk görmüyorum. Çatlak olmasa bile artık amalgam dolgular çok sağlıksız değiştirilmesi gerekir deniliyor ama 14 15 yaşlarındaydım sanırım o dolgu yapıldığında. 89 doğumluyum o yıllarda hep amalgamdı dolgular. Bu kadar yıl sağlam kalmış. Toplamda 4 azı dişimde dolgu var sadece diğer dişlerim sağlam. 1 i amalgam 3 ü kompozit. Kompozit olanlar 3 4 senede bir hep kırıldı bozuldu sürekli yeni yaptırıyorum dönüp dolaşıp o 3 dişimi.hatta bir tanesinde diş dokusu kalmadı seramik onley mi ne yapıldı üstüne takıldı. Amalgam cidden bu kadar kötü ve sağlıksız mı çünkü ben bu kompozit dolguların dayanıksızlıpından illallah ettim dişlerim her dolguda oyula oyula

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 May 2023 Saat 21:45
  " amalgam dolgular çok sağlıksız değiştirilmesi gerekir deniliyor "
Bu lafın da PALAVRA olduğu ispatlandı! SAKIN elletmeyin! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat