Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo boy
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilo boy

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melmus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 297
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo boy
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2023 Saat 12:40
Hocam kizim 5. Gun kilosu 3070 kg 47 cm dogdu  suan 4aylik 6720 kg 60 cm boy geldi. Nasil hocam kilosu. Birde doktorumuz ek gidaya baslatti mamayo zor ictigi icin yogurt meyve basla dedi sorna muhallebi ver dedi ama yogurt denedim ogurdu istemedi 3 gun denedim ayni. Sonra elma muz vereyum dedim agzinda tutuyor hocam oda tukurukle birikip disari atiyor bu normal mi acaba. Ek gidada rahat ederim dusuncesi vardi mama zor ictigi icin ama buda mi husran oldu cunku mamayida agzina sikinc a bekletiyordu ayni sekilde ek gidayida 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2023 Saat 18:57
300 gram FAZLASI VAR!!! 
Anne sutu varsa, SAKIN ek bir sey vermeyin, anne sutu azalir ve kesilir.
SAKIN Turk doktorlara inanmayin!
4. aydan sonra, gerek (ac kaliyorsa) varsa, mama gerekmez, "Kutu sutleri" verilebilir. Teklif ettiginizde 
icmiyorsa, ac degil demektir!
SAKIN Turk doktorlara inanmayin. 
Ilk sayfada; yazarlar kismindaki makale listemden, beslenme ile ilgili yazilarimi okuyun.!!
Muz, Cilek gibi cekirdegi ile yenen meyvalar, 6 aydan sonra verilirler!!!! (sart degillerdir)
SAKIN Turk doktorlara inanmayin... 

" agzina sikinc a bekletiyordu ayni sekilde ek gidayida"
Belli ki, IHTIYACI YOK!! Sakin zorlamayin, sadece anne sutu ile devam edin!!!!
SAKIN Turk doktorlara inanmayin!!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Nis 2023 Saat 18:59
Yukarı Dön
melmus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2023 Saat 14:33
Meme emmiyor hocam oyuzden mama aldigi icin ek gida dedi doktor. Mamayida zor yiyor ek gidada ayniyiz 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2023 Saat 18:25
4. ay bittikten sonra mama gerekmez.
Mama alamayan ve 4 aydan kucuk bebekleri olanlar da "Kutu sutlerini", once;1/3 sonra 1/4 sulandirarak 
kullanabilirler.  Sakin sokak sutlerini kullanmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Nis 2023 Saat 18:25
Yukarı Dön
melmus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2023 Saat 20:54
Peki hocam tam yagli kutu sutu deneyeyim yalniz kaka durumunda ne degisiklik beklenir acaba kabizlik vs olur mu yoksa mama daki gibi mi olur kabiz olursa keseyimmi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 03:06
Kabizlik: Sokak sutunu kaynatip, kaymagini aldiginizda olur.
Kutu sutleri Homojenize olduklari icin kaymak tutmazlar, kaymak sutun icinde kalir.
Yukarı Dön
melmus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 17:28
Tamam hocam ben kutu sutu vermsitim ogluma ama icmemisti siz soylemistiniz yine sonrs pinarin 6 12 ay sutu vardi devam sutu die geciyor onu sevip icmisti siz verebilirsiniz demistiniz simdi 6 12 ay kalmis 1 yas ustu var acaba ondan denesem hocam zarari olur mu yani agir mi gelir verdim normal kutu sut maalesef iciremedim o daha sekerli gibi 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 19:05
Deneyin, agir filan gelmez. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.