Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kilo boy

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76292
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 14:40

Konu: Kilo boy
Mesajı Yazan: melmus
Konu: Kilo boy
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2023 Saat 12:40
Hocam kizim 5. Gun kilosu 3070 kg 47 cm dogdu  suan 4aylik 6720 kg 60 cm boy geldi. Nasil hocam kilosu. Birde doktorumuz ek gidaya baslatti mamayo zor ictigi icin yogurt meyve basla dedi sorna muhallebi ver dedi ama yogurt denedim ogurdu istemedi 3 gun denedim ayni. Sonra elma muz vereyum dedim agzinda tutuyor hocam oda tukurukle birikip disari atiyor bu normal mi acaba. Ek gidada rahat ederim dusuncesi vardi mama zor ictigi icin ama buda mi husran oldu cunku mamayida agzina sikinc a bekletiyordu ayni sekilde ek gidayida 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2023 Saat 18:57
300 gram FAZLASI VAR!!! 
Anne sutu varsa, SAKIN ek bir sey vermeyin, anne sutu azalir ve kesilir.
SAKIN Turk doktorlara inanmayin!
4. aydan sonra, gerek (ac kaliyorsa) varsa, mama gerekmez, "Kutu sutleri" verilebilir. Teklif ettiginizde 
icmiyorsa, ac degil demektir!
SAKIN Turk doktorlara inanmayin. 
Ilk sayfada; yazarlar kismindaki makale listemden, beslenme ile ilgili yazilarimi okuyun.!!
Muz, Cilek gibi cekirdegi ile yenen meyvalar, 6 aydan sonra verilirler!!!! (sart degillerdir)
SAKIN Turk doktorlara inanmayin... 

" agzina sikinc a bekletiyordu ayni sekilde ek gidayida"
Belli ki, IHTIYACI YOK!! Sakin zorlamayin, sadece anne sutu ile devam edin!!!!
SAKIN Turk doktorlara inanmayin!!!!

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2023 Saat 14:33
Meme emmiyor hocam oyuzden mama aldigi icin ek gida dedi doktor. Mamayida zor yiyor ek gidada ayniyiz 

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2023 Saat 18:25
4. ay bittikten sonra mama gerekmez.
Mama alamayan ve 4 aydan kucuk bebekleri olanlar da "Kutu sutlerini", once;1/3 sonra 1/4 sulandirarak 
kullanabilirler.  Sakin sokak sutlerini kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2023 Saat 20:54
Peki hocam tam yagli kutu sutu deneyeyim yalniz kaka durumunda ne degisiklik beklenir acaba kabizlik vs olur mu yoksa mama daki gibi mi olur kabiz olursa keseyimmi

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 03:06
Kabizlik: Sokak sutunu kaynatip, kaymagini aldiginizda olur.
Kutu sutleri Homojenize olduklari icin kaymak tutmazlar, kaymak sutun icinde kalir.

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 17:28
Tamam hocam ben kutu sutu vermsitim ogluma ama icmemisti siz soylemistiniz yine sonrs pinarin 6 12 ay sutu vardi devam sutu die geciyor onu sevip icmisti siz verebilirsiniz demistiniz simdi 6 12 ay kalmis 1 yas ustu var acaba ondan denesem hocam zarari olur mu yani agir mi gelir verdim normal kutu sut maalesef iciremedim o daha sekerli gibi 

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 19:05
Deneyin, agir filan gelmez. 

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 22:22
Ya cok sagolun hocam insaallah onu sever icer iyi bayramlar hocam 

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2023 Saat 21:20
Hocam denedim 4.5 aylik mamayi zorla icen bebek bu sutu icti 90 fazlasini veremezdim hatta 90 i yarim saatte icerdi simdi 120 icio ve en fazla 10 dk da. Mamayi neden sevmiyordu acaba yada o daha mi tok tutuyordu sutten anlayamadim. 1 yas pinarin devam sutunu veriyorum hocam. Bu sekilde devam edeyim doyurucu oluyordur degilmi gelisimi devam eder yani mamanin tok tutmasi ile alakasi yoktur bunu sevdiginden fazla iciyordur degil mi

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2023 Saat 01:45
Sizin mama dediginiz ve Turk doktorlarinin yere-goge sigdiramadiklari her turlu"mama" bildiginiz SUT TOZU!
Hem de Tereyagi alinmis, yerine igrenc nebeti yaglar konulmus, cesitli kimyasal ve fiziki islemlerden gecmis
bir urun! Hani bir ara; UHT ve Pastorizasyon dusmanligi yapan cahil Prof.lar vardi ya!!! Mamalarin hazirlanis
suresince bunlarin daniskasi mamalara uygulanir!! 
Sute devam edin ve SAKIN Turk doktorlarin sut ile ilgili yalanlarina kanmayin. 

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2023 Saat 04:53
Demekki bu yuzden kac mama denediysem cocuk sevemedi hocam yok devam ederim ben bile rahatladim bunalmistim icmemesinden simdi rahatim oda sevip iciyor sagolun hocam bu aralar bu sut dusmanligi daha artti 2 yasa kadar vermemek gibi herkes zehir gozuyle bakiyor cogu anne bile ki bizler sutle buyumusuz annelerimizin sutu olmayinca inek sutu vermis 

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2023 Saat 07:37
Bu ekonomik krizde, alsinlar da gorelim! Zamaninda cok simarmislardi.

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2023 Saat 19:31
Hocam 4 ay 9 gunluktu bebegim yazmistim size hocam mama yerken kakamiz daha sariydi koyunidi ama sut basladim ve kakasi daha acik sari oldu normal mi acaba 3 kere yapti bugun huzuru vs iyi fotograf atiyorum hocam ve gunde 800 850 ml iciyor 7 kilo suan
https://www.hizliresim.com/khwtzh9" rel="nofollow">  

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2023 Saat 07:57
Anne sutu ile: altin sarisi.
Inek sutu ile: saman sarisi renk olur.
Sizde biraz fazla yedirmeye bagli hafif yesile calma var. Cocuk rahatsizlik duymuyorsa, devam edin. 

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2023 Saat 08:02
Tamam hocam tesekkur ederim 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 08:21
Hocam sutten dolayi gunde 3 yada 4 kaka yapmak normal mi acaba kilo alimi olmayacak diye endisem var bu yuzden

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 17:42
Hadise "sut" degil, fazla yemesi.... Ne yerse yesin, fazla yediginde bu sekil kakalar olur. 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 17:54
Tamam hocam peki sute alisinca ek gidaya gecin yazmistiniz eski yazilarinizda ben veriorum ama agzinda tutuo sulanio akio  eskuden mamadada yapardi bunu yutnayi mi bilmiyor neden olur acaba agzinda tutma cignio gibibyapiyor ama agzinda tutuyor

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 18:08
Tabiat; cocuklari iki sene meme emecekler gibi yaratmistir. Bu yuzden agzina bir gida geldiginde, once 
agzini kapamayi beceremezler, meme emme hareketini yaparlar. Bu yuzden agiz suyu akmasi da bazi 
cocuklarda uzun sure alir.Zamanla ogrenecek. 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 18:32
Allah razi olsum hocam degerli cevaplariniz icin cok sagolun

Mesajı Yazan: eebrugulecc
Mesaj Tarihi: 02 May 2023 Saat 10:16
HOCAM MERHABA , 07/04/2023 DOĞUMLU 3.550 KG 53 CM DOĞAN ERKEK BEBEĞİM 7 GÜN ÖNCE KİLO ÖLÇÜMÜ YAPILDIĞINDA 4.300 KG'DI EMDİKTEN SONRA SÜREKLİ ÇIKARTIYOR SALLANMAMASINA RAĞMEN GAZ ÇIKARTIRKEN FALAN KUSUYOR , NORMAL UYKU ARASINDA KUSTUĞU İÇİN UYANIYOR AYAKLARI HAREKET HALİNDE İKİNDE KUSUYOR SİZCE SEBEBİ NEDİR ?

Mesajı Yazan: Sevday
Mesaj Tarihi: 02 May 2023 Saat 10:42
Merhaba ben de konu sahibine hem destek olmak için hem de kadir bey e konusu geçmişken sormak için buradan yazıyorum..

Benim bebeğim 1 hafta sonra 9 aylık olacak bizizm de anne sütü sorunlu oldu ne yazık ki.. ve bebeğim 4-5. Aydan sonra iyice yetmeyince mamaya başladık başta Aptamil içti ama 3-5 gün sonra içmemeye başladı 3-4 mama denedik diğerlerini hiç almadı zaten.. 4.ayını doldurunca biz de kadir beyin yönlendirmesiyle kutu sütlere geçtik ve bebeğim iştahla içti kutu sütü mamayı bi türlü sevemedi.. aynı şekilde kaka rengi daha açık oldu ama hiçbir sıkıntı düzen bozulma olmadı, o zamandan beri ek olarak süt veriyorum..
Şimdi 1 aydır anne sütü hiç yok kesildi maalesef kadir bey ve bebeğim günde 1litreye yakın içiyordur bir sıkıntı olur mu miktarda değişiklik yapmalı mıyım? Mesela bu akşam açtıysam kutu sütü yarın akşam o saate kadar dibinde 200ml anca kalmış oluyor bazen daha az.. çoğunlula gece içiyor çok da olursa diye gündüzleri vermiyorum.. yoğurt veriyorum onun yerine..

Mesaj Tarihi: 02 May 2023 Saat 13:36
Kilo aliminiz guzel ilerledimi acaba kutu sutle bende devam ediyorum hicbir mamayi boyle icmiyordu bizde anne sutu hic yok maalwsef

Mesajı Yazan: Sevday
Mesaj Tarihi: 02 May 2023 Saat 14:19
Evet ilerledi kilo alma da bir sıkıntı olmadı,size özelden de yazdım farketmemişsinidir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat