|
Probiyotik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NagihanKY ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 328 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nis 2023 Saat 20:50 |
Merhaba hocam,
Antibiyotik kullandıktan sonra neden ishal olmazsa probiyotik zararlı olabilir diyorsunuz merak ettim. Antibiyotik ile kaybedilen probiyotikleri yeniden kazanmaya yardımcı olmak adına ben her antibiyotik ile başlıyorum bittikten sonra da bir süre daha kullanıyorum hocam farklı markaların değişik içeriklerinden en az iki kutu. Yanlış mı yapıyorum? Antibiyotik kullanırken çok şükür ishal de olmadılar hiç, ishal olmamaları bağırsakların sorunsuz olduğunu gösterir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118460 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Probiyotik dediginiz urun, Toz halinde bakterilerdir. Barsaklardaki yararli bakteriler, yasabilmek icin; barsak
cidarina yapisarak, o hucrelerin olusturdugu kisa zincirli sekerler ile beslenirler. Eger yapisacak bir satih bulamazlarsa, barsagin daha alt kisimlarina gecerler. Buralarda ise, barsaklardan emilemeyen Prebiyotik sekerler vardir ve onlari ozumleyerek gaz olustururlar. Yanlis yapiyorsunuz, zira ayni etkiyi yogurt yiyerek de saglayabilirsiniz. Ayrica, 4-5 gunluk harci alem antibiyotiklerle Probiyotik bakteriler yok olmazlar. O bakterilerin cogu zaten zamanla bircok antibiyotiklere direnc kazanmislardir. Bu sebeple, HER Antibiyotik kullanimindan sonra ishal olunacak diye de bir kaide yoktur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|