Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Probiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76101
Tarih: 04 Eyl 2025 Saat 14:35

Konu: Probiyotik
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: Probiyotik
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2023 Saat 20:50
Merhaba hocam,
Antibiyotik kullandıktan sonra neden ishal olmazsa probiyotik zararlı olabilir diyorsunuz merak ettim. Antibiyotik ile kaybedilen probiyotikleri yeniden kazanmaya yardımcı olmak adına ben her antibiyotik ile başlıyorum bittikten sonra da bir süre daha kullanıyorum hocam farklı markaların değişik içeriklerinden en az iki kutu. Yanlış mı yapıyorum? Antibiyotik kullanırken çok şükür ishal de olmadılar hiç, ishal olmamaları bağırsakların sorunsuz olduğunu gösterir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2023 Saat 00:00
Probiyotik dediginiz urun, Toz halinde bakterilerdir. Barsaklardaki yararli bakteriler, yasabilmek icin; barsak
 cidarina yapisarak, o hucrelerin olusturdugu kisa zincirli sekerler ile beslenirler. Eger yapisacak bir satih
 bulamazlarsa, barsagin daha alt kisimlarina gecerler. Buralarda ise, barsaklardan emilemeyen Prebiyotik 
sekerler vardir ve onlari ozumleyerek gaz olustururlar. 
Yanlis yapiyorsunuz, zira ayni etkiyi yogurt yiyerek de saglayabilirsiniz.
Ayrica, 4-5 gunluk harci alem antibiyotiklerle Probiyotik bakteriler yok olmazlar. O bakterilerin cogu zaten
zamanla bircok antibiyotiklere direnc kazanmislardir. Bu sebeple, HER Antibiyotik kullanimindan sonra
 ishal olunacak diye de bir kaide yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat