|
Grip mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eki 2022 Saat 12:58 |
Merhaba
Yurtdışından yazıyorum Oğlum 5 yaşında , 3 gün sadece ateşi 39-39.5 başka hiçbir belirti yoktu, ateşi düşüyordum ( sizi yeni tanıdım) yine yükseliyordu Doktora gittik, (Ceftriaxone günde 1 kez ( injection ile popodan 5 gün 1000ml yazmış, ama çok fazla olduğu için hemsire 750gr yeter bu çok fazla dedi Biz 5 gün ine yaptırdık ama ateş hastalığın 3.gununde düştü . Yani antibiyotik 3gun yapılırken . Burada antibiyotik ya 3 ya 5 ya da 7 gün yapılmalı diyorlar ,ve nedense genelde injection yani şurup vs vermiyorlar Sizde bu grip mi oldu ? Öksürük sonra 1 gün sadce oldu Bir çocuk doktoru antibiyotik elden damardan injection ile yavaş verecekti, ben kabul etmedim başka doktora gittik. Şuan sizin yazılarınızı okuyorum, sadce Türkiye'de değil,. bulunduğumuz ülkede benzer durum ama.burada öksürük için astım demezler bronşit diye antibiyotik injection ile yapıyorlar Ve son soru 2.Bricanyl şurubu hangi durumunda vermek lazım ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118465 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik gereken durumda: Ateş + Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olur.
Bunlardan biri bile yoksa, Grip demektir. Yazılarımı mutlaka okuyun. Bricanyl; solunum sıkıntısı olursa kullanılır. Ağızdan ilaç alabilen bir çocuğa asla iğne verilmez.
|
|
![]() |
|
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Oğlum 2 burun akıntısı vardı, bugun gece öksürük başladı, sanki kuru ve balgamlı karışık anlayamıyorum
Gögüsüm agrıyor diyor, solunum sayısı 40-45 arası Ateşi 39 dan 37.8-38 şuan indi kaç vermedim. İlk defa böyle karışık bir öksürük var Brycanyl vereyim mi ? Günde 2*1 ölçek ? Öksürük kuru ya da balgamlı fark ediyor mu ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118465 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Grip geçiriyor.
Bricanyl gerekmiyor. Yazılarımı okumadınız mı? Bricanyl öksürük şurubu değildir. Bronş genişleticidir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Ben daha yeni üye oldum ,yeni okuyorum ama şuan hasta olduğu için hepsini okuyamadım kusura bakmayın .
Eşim brycanil ver diyor çünkü solunum sayısı hızlı , öksürük bazen kuru bazen balgamlı. Bu ilaç Solunum sayısını azaltır mı ? 60dan fazla ama ateş 38-38.5 olursa da zatürre olamaz mı ? Şuan solunum 45-50 eşim doktorun yazdığı ilaçları hava makineden ver diyor, nefesi açılsın. Ateşi 37,5-38.5 arası ilaçsız inip çıkıyor yine İş yerinde herkes öyle yapıp açıyormuş, Çocuk nefeste zorlanıyor sıkışıyor sen ilaç vermiyorsun diyor . Kadir bey belki cocugun durumunu iyi anlatamadın diyor İbufen verdim şuan 1ölçek çünkü cocuk aglamaya başladı. Ne yapmalıyım yazarmısınız? Evde eşim le tartışma başlaıd Düzenleyen Maria Güven - 09 Eki 2022 Saat 19:02 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Solunum sayısı 45-50 oldugu için brycanyl versek olur mu ?
Solunum hızlı ve sanki kuru öksürüyor ama balgam var Ventoline yerine brycanyl olur mu ? Solunumu nasıl rajatlayalım? Düzenleyen Maria Güven - 09 Eki 2022 Saat 19:16 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayır, solunum sayısını azaltmaz.
Öksüren bir hastaya Ventolin ve benzeri Astım ilaçlarını vermek Türk doktorlara mahsus bir dolandırıcılık yöntemidir. "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. Griplerde, viruslar Akciğerlere inmesin diye vücut; bronşlarda nisbi bir daralma yapar. Bu şekilde suni olarak bronşlar genişleyince, 1 hafta-10 gün sonra hastalık Akciğerlere iner. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
keşke eşim sizi duysa,iş arkadaşları hepsi ventoline ile iyileştiriyormuş, sorun olmuyormuş iyi geliyor diye övüyorlar,resmen tartıştık, inşallah daha kötüye gitmez ben kendimi suçlu hissettim,ama size güveniyorum.
1.Solunumu sayını azaltmak ya da nefesi rahatlamak için ne yapmamız lazım ? Agrısı vardı ibufen verdim , sorun olmaz dimi ? Sıcak buhar mı ?( Şuan solunum sayısı 39., Nefes verirken HIRILTILI VAR, TEHLİKELİ Mİ ? Burnu akıntısı yok,hatta burnun bir tarafı açık nefes alabiliupr ama nefes verirken HIRILTILI var . Ve son soru 2. neden böyle oluyor? Neden nefesi sıkışıyor ve nefes verirken hırılıtılı sesi var, solunum sayısı artıyor?böyle tekrar olmaması için nelerden uzak durmalıyız? Çünkü daha önce böyle grip geçirmedi, solunumda sıkıntı olmadı, alerji ilaçları 1 seneden fazla kullanmadı.Gecen hafta bactrım ve iliadin verdik kulak agrısı vardı arkadaşım da burayı takip ediyor.o söyledi. yani bactrım içerken ve tekrar grip oldu Hocam soralarımın hepsine cevap verirsen çok mutlu olurum, perişan haldeyim şuan :((🙏 özellikte hırıltılı ve solunum sayısından , çünkü öksürük biter zaturre olmasından korkuyorum ( ben ilaç vermediğim için hayatı boyunca suclar ).Şuan uyuyor solunum hızlı 44 ama öksürük yok sakinleşti Size sesini maile attım bakarmısınız, önemle rica ediyorum drktgc@yahoo.com
Düzenleyen Maria Güven - 10 Eki 2022 Saat 01:15 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|