Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73876
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 07:06

Konu: Grip mi
Mesajı Yazan: Maria Güven
Konu: Grip mi
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 12:58
Merhaba
 Yurtdışından yazıyorum

Oğlum 5 yaşında , 3 gün sadece ateşi 39-39.5 başka hiçbir belirti yoktu, ateşi düşüyordum ( sizi yeni tanıdım) yine yükseliyordu

Doktora gittik, 
(Ceftriaxone  günde 1 kez ( injection ile popodan 5 gün  1000ml yazmış, ama çok fazla olduğu için hemsire 750gr yeter bu çok fazla dedi 
Biz 5 gün ine yaptırdık ama  ateş hastalığın 3.gununde düştü .
Yani antibiyotik 3gun yapılırken .
Burada antibiyotik ya 3 ya 5 ya da 7 gün yapılmalı diyorlar ,ve nedense genelde injection yani şurup vs vermiyorlar

Sizde bu grip mi oldu ? Öksürük sonra 1 gün sadce oldu

Bir çocuk doktoru antibiyotik elden damardan  injection ile yavaş verecekti, ben kabul etmedim başka doktora gittik.
Şuan sizin yazılarınızı okuyorum, sadce Türkiye'de değil,. bulunduğumuz ülkede benzer durum ama.burada öksürük için astım demezler bronşit diye antibiyotik injection ile yapıyorlar

Ve son soru 2.Bricanyl şurubu hangi durumunda vermek lazım ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 13:06
Antibiyotik gereken durumda: Ateş + Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olur.
Bunlardan biri bile yoksa, Grip demektir.

Yazılarımı mutlaka okuyun. 
Bricanyl; solunum sıkıntısı olursa kullanılır. 
Ağızdan ilaç alabilen bir çocuğa asla iğne verilmez. 

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 15:56
Oğlum 2 burun akıntısı vardı, bugun gece öksürük başladı, sanki kuru ve balgamlı karışık anlayamıyorum
Gögüsüm agrıyor diyor, solunum sayısı 40-45 arası 
Ateşi 39 dan 37.8-38 şuan indi kaç vermedim.
İlk defa böyle karışık bir öksürük var 

Brycanyl vereyim mi ?  Günde 2*1 ölçek ? Öksürük kuru ya da balgamlı fark ediyor mu ?

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 16:14
Grip geçiriyor. 
Bricanyl gerekmiyor. 
Yazılarımı okumadınız mı? 
Bricanyl öksürük şurubu değildir. Bronş genişleticidir. 

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 16:31
Ben daha yeni üye oldum ,yeni okuyorum ama şuan hasta olduğu için hepsini okuyamadım kusura bakmayın .

Eşim brycanil ver diyor çünkü solunum sayısı hızlı , öksürük bazen kuru bazen balgamlı.
Bu ilaç Solunum sayısını azaltır mı ?

60dan fazla ama ateş 38-38.5 olursa da zatürre olamaz mı ?

Şuan solunum 45-50 eşim doktorun yazdığı ilaçları hava makineden  ver diyor, nefesi açılsın. Ateşi 37,5-38.5 arası ilaçsız inip çıkıyor yine 
İş yerinde herkes öyle yapıp açıyormuş, Çocuk nefeste zorlanıyor sıkışıyor sen ilaç vermiyorsun diyor . 
Kadir bey belki cocugun durumunu iyi anlatamadın diyor 
İbufen verdim şuan 1ölçek  çünkü cocuk aglamaya başladı.

Ne yapmalıyım yazarmısınız?
Evde eşim le tartışma başlaıd

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 19:13
Solunum sayısı 45-50 oldugu için brycanyl versek olur mu ?
Solunum hızlı ve sanki kuru  öksürüyor ama balgam var 
Ventoline yerine brycanyl olur mu ?
Solunumu nasıl rajatlayalım?

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 20:42
Hayır, solunum sayısını azaltmaz.
Öksüren bir hastaya Ventolin ve benzeri Astım ilaçlarını vermek Türk doktorlara mahsus bir dolandırıcılık
yöntemidir. "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. 
Griplerde, viruslar Akciğerlere inmesin diye vücut; bronşlarda nisbi bir daralma yapar. Bu şekilde suni olarak
bronşlar genişleyince, 1 hafta-10 gün sonra hastalık Akciğerlere iner. 

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2022 Saat 20:48
keşke eşim sizi duysa,iş arkadaşları hepsi ventoline ile iyileştiriyormuş, sorun olmuyormuş iyi geliyor diye övüyorlar,resmen tartıştık, inşallah daha kötüye gitmez ben kendimi suçlu hissettim,ama size güveniyorum.

1.Solunumu sayını azaltmak ya da nefesi rahatlamak için ne yapmamız lazım ? Agrısı vardı ibufen verdim , sorun olmaz dimi ?
Sıcak buhar mı ?( Şuan solunum sayısı 39., Nefes verirken HIRILTILI VAR, TEHLİKELİ Mİ ? Burnu akıntısı yok,hatta burnun bir tarafı açık nefes alabiliupr ama nefes verirken HIRILTILI var .

Ve son soru 2. neden böyle oluyor?
 Neden nefesi sıkışıyor  ve nefes verirken  hırılıtılı sesi var, solunum sayısı artıyor?böyle tekrar olmaması için nelerden uzak durmalıyız?
 Çünkü daha önce böyle grip geçirmedi, solunumda sıkıntı olmadı, alerji ilaçları 1 seneden fazla  kullanmadı.Gecen hafta bactrım ve iliadin  verdik kulak agrısı vardı arkadaşım da burayı takip ediyor.o söyledi.
yani bactrım içerken ve  tekrar grip oldu 

Hocam soralarımın hepsine  cevap verirsen çok mutlu olurum, 
perişan haldeyim şuan :((🙏 özellikte hırıltılı ve solunum sayısından , çünkü öksürük biter zaturre olmasından korkuyorum ( ben ilaç vermediğim için hayatı boyunca suclar ).Şuan uyuyor solunum hızlı 44 ama öksürük yok sakinleşti

Size sesini maile attım  bakarmısınız, önemle rica ediyorum 
drktgc@yahoo.com

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2022 Saat 09:15
Grip geçiriyor. Bactrim; Grip olmanızı ÖNLEYEMEZ! 
Sıcak su buharı uygulayın. 

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2022 Saat 18:32
Çok teşekkür ederim size Kadir bey ,
Eşimi dinlemedim, Ventoline vermedim
Gece her saat başı solunum sayısını saydım, çok korkuyordum birden solunum sayısı arttar fark edemem diye  zaturre olursa ????

.Ateşi 38.5 oldu düşürmedim takip ettim.Sabaha karşı solunum sayısı azaldı , şuan çok Şükür
Bugun 2 kere sıcak buhar uyduladım öksürük fazla yok ama belli daha bronşlarında var .Gece yatmadan önce sıcak burhalı banyo yaptıracağım

Bu arada hızlı solunum sayısı yaklaşık dün gündüz başladı bugun sabaha karşı geçti, ateşi bir kere düşürdüm o da agrıkecısı amaclıydı göğüsum agırıyor dedigi için .

Bunları yazıyorum ki, başka anneler de  korkmasın 

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2022 Saat 20:04
Maalesef, halkın çoğunluğu, sahtekar doktorlar tarafından öyle bir kandırılmışlar ki, işin doğrusunu, yanlışını
 anlattığınızda inanamıyorlar! 

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2022 Saat 08:30
Evet haklısınız
Görümcem inanmmıyor , cocukları şuan hasta antibiyotik veriyor, doktora gitmiş nefes sıkıntısı var solunum 40-45  doktor astım bu demiş
Cocuklarına Ventoline veriyor + çigerlerine inmesin diye doktor antibiyotik yazmış.
1.5 ayda 3.kez  antibiyotik veriyor hala iyileşmediler diyor .
Ben söyledim normalleşti hicbir ilaç kullanmadık, korkuyor inanmıyor 

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2022 Saat 09:21
Seksenli yıllardan beri anlatıyorum, çoğu kimseleri inandıramadım. Türk insanı, işin kolayını sevdiği için 
yalandan çok hoşlanıyorlar! 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2022 Saat 12:15
Merhabalar  tekrar  

Kusura bakmayın tekrar sormak zorunda kaldım, cevap gelmedi bana 

Kulak tıkanıklığı 1_2 hafta olmasi normal mı? 
Açılana kadar iliadin mi.kullanmali ( tabi ki 1-3 gün ara vererek )

Cevabınız için şimdiden Cook teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2022 Saat 14:26
İliadin damla, kulak ağrısı olduğunda. Gerisi serum Fiz. ile hallolur. Çok inatcı durumlarda, İliadin kullanılabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat