Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bir virus varken
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

bir virus varken

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 447
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bir virus varken
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2021 Saat 22:01
Hocam bu soru daha once sorulmustu sanirm ama bulamiyorum form da hocam kizim 6 yasin bn 31 yasinda yim kizim yaklasik bi aydir aksiri burnu akiyo 6 .7. gunun de bityo gbi oluyo sonra tekrar basa sariyo bu durum ates oksuruk yoktu bu zamna kadar ama  2 gun once yine burun tiknikligi hapsurma bu sfer oksurk te var hc bisy kullnmiyorum onerilerinz disinda  bnde gecen hafta biraz yogun tempolu bi gun gcirmistim akabinde burun tikanikligi ve bogazda siskinlik bole bi haftadir bi ii bi kotu gciriyorum 3 gcedir sadece geceleri gicik seklinde oksuruk var kizmla bnm grip oldugumuzu dusunuyorum esim n isyerinde herkes pozitf mis haber geldi oda arkadsi da teste gtmis yeni ve esimde de 1 saat once ates basldi 39.5 larda terletmeye calisyorum  odasini bugun ayrdik is yerndekiduyar duymaz ama olurda esim pozitifse bize gecermi biz zaten bi virus barindirmiyomuyuz suanda vucutta bi virus daha alirmi ayni anda vucud alirsk cok mu agir gciririz napcaz hocm ust kat komsum 39 yasin 1.5 yasnda oglu vardi 8 yasinda da kizi korona gcrdi akabinde kalp krizinden aniden öldü..  oyuzden kafam da pek cok soru var kusura bkmayin ..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2021 Saat 23:16
Su andaki bulgularla korkmaniz gereken bir durum yok. 
Covid-19'da SAKIN, ates dusurmeyin, Oksuruk ve Grip ilaclari kullanmayin. 
Sicak su buhari uygulayin, ColdMix basucuna 2 damla damlatin. 
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2021 Saat 00:34
hocam tesekur ederim esim 40. dercelerde sicaksu torbasi feln yaptik anca 39.5 dusuyo terlemiyo yani bn bunu bi zamnlar kizim da da yasamistim bazen cok yuksek ates varsa terletemiyosun ya o kadr sar sarmala yok terlmiyo esim de denedik yok yani azicik terliyo sadece bas agriisi var cok fazla direniyo ilac almamk icin.. bas agirisi icin bi ilac onerir misin eger alinmasi gerken varsa uygun bisy .. birde arkadasi doktr da kandaki oksijen durumuna baktr ona gore hastenede yat olmazsa demis ne demk bu hocam arkadsinin uzmnligi anestezi ole bi oneri vermis hic duymamistim ne demek kandaki oksijen orani hocam ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2021 Saat 02:07
Agri icin; Novalgin tablet, gunde 3 defa, 1 veya2 tablet alsin. 
Oksijen problemi olsa; solunum sayisi dakikada 60'in ustune cikar. 
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2021 Saat 02:11
tamm hocam cok tesekurler 
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2021 Saat 00:22
hocam merhaba yeniden esim baknlign verdi 8 li olan ilacrina basldi bir gun sonra atesi dusmustu zaten ilac aliyor ama herhangi suanda bi sikintisi yok umarim sonradn olmaz .. yalniz bana test yaptilar bi haftadir okurugum oldugundn bahsedince dun ve testim.negatif cikti ama bugunhalsizlik ve belde backta agriyla uyndim akabinde gun icinde devm etti atesim 39 lara geldi gitti ama hc dusurmedim .. cok zor bi gundu bi yandn izole ese yemek göturr getir bi yandn burnu tikali oksuren cocukla ilglin v e halsizlik ve ates le ugras neyese bitti sorum su hocam 1.ates ne kadr daha devam eder  yani bunyeye bagli dir tabi ama bazi hastaliklarin atesi uzun olur mesala o yuzden sordum kusra bakmayin testi hemn bi gun aryla yapmiyolar mis yarin bi daha istycem test olamyi .. esas korkum kizm da cikar mi  oda yuksek ates gosterir mi bn  atesli o atesli korkmuyo degilim birde hocam suanda gripte uyguladigim seyleri yapiyorum ama  hemn onlarin veridgi ilacada baslmak gerekir mi ki cunku bnm 39 yasinda bayan bir komsum vardi eylulde ailecek korana oldular hc bi belrti yoktu ilaclarini kullandi hc bisy olmadn atlatti 2 ay sonra aniden kalp kriznden oldu .. yani bu durmda bu risk hepimiz icin var mi hemn corasprine  yada kan sulandirica feln mi baslamaliyiz ? birde son sorum herkes bu hastalgin ilk haftsi raht ikinci haftasi daha zor gciyor diyor dogru olablir mi hocam ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2021 Saat 03:25
1- Olenlerin neden olduklari belli degil. AYRICA DA; "Istanbul icin, "Beklenen olum sayisi"  bilinmiyor, en 
azindan ben bilmiyorum.  Misal; benim Mikrobiyoloji asistanligim sirasinda, Istanbul'da o ay  olabilecek 
olumlerin sayisi istastistiksel olarak biliniyordu. Bu sayi bilinse, ve o ayki toplam olum sayilarindan bu sayi
 cikarilsa, Covid-19'dan olenlenlerin takribi sayisi cikar. Ama, her sey SIR! Ne ellerine geciyorsa. 
2- Hastaliginizi kafaya takmayin, mevsimsel Grip veya Covid-19 olsa bile yapacaklariniz ayni. Ancak, ani 
 bir solunum guclugunuz olursa, o zaman hastaneye gidin. Sirf "test" yaptirmak icin gittiginiz, gideceginiz
yerlerde virus bulasmasi cok muhtemel. 
3- Ates dusurmeyin, ates olmadiginda, bagisiklik calismaz. 
4- Ilaclar hakkinda HALA, kesin bir bilgi yok. Ilaclarin, virustan daha zararli olmasi bile muhtemel. 
5- Hastaligin ilk haftasinda; "Virus etkisi" var.. Ikinci haftada  ise  vucudun "tepkileri" var. Ilk hafta ates
 dusuruculerle, vucut kandirildiginda, ikinci hafta bagisikligin gelismesi ile abartili tepki olur. 

Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 00:25
yazdiklariniz icin cok tesekur ederim yuregime su serpti Allh razi olsun hocam .. Atesim 12 saatn sonunda dustu genel durumun ii oksururken cok ilginc onecesinde soguk alglngim var gibi yazmistim size balgmliydi budaha derinden balgamsiz bi oksurege dondu  ama ole asri degl oksuruk durumum .. yalnz hocam kizm bugun cok oksuryo yani onun da balgamliydi oksurugu oncden  ama birden balgamli oksruk gtti sanki bogazina bisey tahris etmis bisey alehlrji etmis gbi oksurugu bogazini temizlemek ister gbi korona mi oldu acaba oda nasil oluyo vucudda zaten bi solunum virisu var balgamli oksuruk yapiyo sonra birdn buna donusyo cok karmasik bu tarz bi oksuruk de napmam lazm cok oksurdu cok ozellikle aksma dogru  ozellikle yemek yerkn bogzn dan bisy gcerkn artti zature degil solunum sayisi belli eder zatureyi biliyorum yanlis yoksa  ama bu tarz bi oksuruk de de mi ayni balli limon sicak su buhari devam edicem ?hocam cocuklarda agir gcmiyodu bu hastalik nadir agir geciren vardi degil mi birde en son ole demistiniz ?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.