Sayfayý Yazdýr | Pencereyi Kapat

bir virus varken

Nereden Yazdýrýldýðý: Anne Olunca Anladým
Kategori: Çocuk Sað. ve Hastalýklarý Uzm. Dr. Kadir Tuðcu
Forum Adý: Çocuk Sað. ve Hastalýklarý Uzm. Dr. Kadir Tuðcu
Forum Tanýmlamasý: (Sorularýnýz ve cevaplarý)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69368
Tarih: 09 Kas 2025 Saat 21:48

Konu: bir virus varken
Mesajý Yazan: esmanurr
Konu: bir virus varken
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2021 Saat 22:01
Hocam bu soru daha once sorulmustu sanirm ama bulamiyorum form da hocam kizim 6 yasin bn 31 yasinda yim kizim yaklasik bi aydir aksiri burnu akiyo 6 .7. gunun de bityo gbi oluyo sonra tekrar basa sariyo bu durum ates oksuruk yoktu bu zamna kadar ama  2 gun once yine burun tiknikligi hapsurma bu sfer oksurk te var hc bisy kullnmiyorum onerilerinz disinda  bnde gecen hafta biraz yogun tempolu bi gun gcirmistim akabinde burun tikanikligi ve bogazda siskinlik bole bi haftadir bi ii bi kotu gciriyorum 3 gcedir sadece geceleri gicik seklinde oksuruk var kizmla bnm grip oldugumuzu dusunuyorum esim n isyerinde herkes pozitf mis haber geldi oda arkadsi da teste gtmis yeni ve esimde de 1 saat once ates basldi 39.5 larda terletmeye calisyorum  odasini bugun ayrdik is yerndekiduyar duymaz ama olurda esim pozitifse bize gecermi biz zaten bi virus barindirmiyomuyuz suanda vucutta bi virus daha alirmi ayni anda vucud alirsk cok mu agir gciririz napcaz hocm ust kat komsum 39 yasin 1.5 yasnda oglu vardi 8 yasinda da kizi korona gcrdi akabinde kalp krizinden aniden öldü..  oyuzden kafam da pek cok soru var kusura bkmayin ..

Cevaplar:
Mesajý Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2021 Saat 23:16
Su andaki bulgularla korkmaniz gereken bir durum yok. 
Covid-19'da SAKIN, ates dusurmeyin, Oksuruk ve Grip ilaclari kullanmayin. 
Sicak su buhari uygulayin, ColdMix basucuna 2 damla damlatin. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2021 Saat 00:34
hocam tesekur ederim esim 40. dercelerde sicaksu torbasi feln yaptik anca 39.5 dusuyo terlemiyo yani bn bunu bi zamnlar kizim da da yasamistim bazen cok yuksek ates varsa terletemiyosun ya o kadr sar sarmala yok terlmiyo esim de denedik yok yani azicik terliyo sadece bas agriisi var cok fazla direniyo ilac almamk icin.. bas agirisi icin bi ilac onerir misin eger alinmasi gerken varsa uygun bisy .. birde arkadasi doktr da kandaki oksijen durumuna baktr ona gore hastenede yat olmazsa demis ne demk bu hocam arkadsinin uzmnligi anestezi ole bi oneri vermis hic duymamistim ne demek kandaki oksijen orani hocam ?

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2021 Saat 02:07
Agri icin; Novalgin tablet, gunde 3 defa, 1 veya2 tablet alsin. 
Oksijen problemi olsa; solunum sayisi dakikada 60'in ustune cikar. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2021 Saat 02:11
tamm hocam cok tesekurler 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2021 Saat 00:22
hocam merhaba yeniden esim baknlign verdi 8 li olan ilacrina basldi bir gun sonra atesi dusmustu zaten ilac aliyor ama herhangi suanda bi sikintisi yok umarim sonradn olmaz .. yalniz bana test yaptilar bi haftadir okurugum oldugundn bahsedince dun ve testim.negatif cikti ama bugunhalsizlik ve belde backta agriyla uyndim akabinde gun icinde devm etti atesim 39 lara geldi gitti ama hc dusurmedim .. cok zor bi gundu bi yandn izole ese yemek göturr getir bi yandn burnu tikali oksuren cocukla ilglin v e halsizlik ve ates le ugras neyese bitti sorum su hocam 1.ates ne kadr daha devam eder  yani bunyeye bagli dir tabi ama bazi hastaliklarin atesi uzun olur mesala o yuzden sordum kusra bakmayin testi hemn bi gun aryla yapmiyolar mis yarin bi daha istycem test olamyi .. esas korkum kizm da cikar mi  oda yuksek ates gosterir mi bn  atesli o atesli korkmuyo degilim birde hocam suanda gripte uyguladigim seyleri yapiyorum ama  hemn onlarin veridgi ilacada baslmak gerekir mi ki cunku bnm 39 yasinda bayan bir komsum vardi eylulde ailecek korana oldular hc bi belrti yoktu ilaclarini kullandi hc bisy olmadn atlatti 2 ay sonra aniden kalp kriznden oldu .. yani bu durmda bu risk hepimiz icin var mi hemn corasprine  yada kan sulandirica feln mi baslamaliyiz ? birde son sorum herkes bu hastalgin ilk haftsi raht ikinci haftasi daha zor gciyor diyor dogru olablir mi hocam ?

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2021 Saat 03:25
1- Olenlerin neden olduklari belli degil. AYRICA DA; "Istanbul icin, "Beklenen olum sayisi"  bilinmiyor, en 
azindan ben bilmiyorum.  Misal; benim Mikrobiyoloji asistanligim sirasinda, Istanbul'da o ay  olabilecek 
olumlerin sayisi istastistiksel olarak biliniyordu. Bu sayi bilinse, ve o ayki toplam olum sayilarindan bu sayi
 cikarilsa, Covid-19'dan olenlenlerin takribi sayisi cikar. Ama, her sey SIR! Ne ellerine geciyorsa. 
2- Hastaliginizi kafaya takmayin, mevsimsel Grip veya Covid-19 olsa bile yapacaklariniz ayni. Ancak, ani 
 bir solunum guclugunuz olursa, o zaman hastaneye gidin. Sirf "test" yaptirmak icin gittiginiz, gideceginiz
yerlerde virus bulasmasi cok muhtemel. 
3- Ates dusurmeyin, ates olmadiginda, bagisiklik calismaz. 
4- Ilaclar hakkinda HALA, kesin bir bilgi yok. Ilaclarin, virustan daha zararli olmasi bile muhtemel. 
5- Hastaligin ilk haftasinda; "Virus etkisi" var.. Ikinci haftada  ise  vucudun "tepkileri" var. Ilk hafta ates
 dusuruculerle, vucut kandirildiginda, ikinci hafta bagisikligin gelismesi ile abartili tepki olur. 

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2021 Saat 00:25
yazdiklariniz icin cok tesekur ederim yuregime su serpti Allh razi olsun hocam .. Atesim 12 saatn sonunda dustu genel durumun ii oksururken cok ilginc onecesinde soguk alglngim var gibi yazmistim size balgmliydi budaha derinden balgamsiz bi oksurege dondu  ama ole asri degl oksuruk durumum .. yalnz hocam kizm bugun cok oksuryo yani onun da balgamliydi oksurugu oncden  ama birden balgamli oksruk gtti sanki bogazina bisey tahris etmis bisey alehlrji etmis gbi oksurugu bogazini temizlemek ister gbi korona mi oldu acaba oda nasil oluyo vucudda zaten bi solunum virisu var balgamli oksuruk yapiyo sonra birdn buna donusyo cok karmasik bu tarz bi oksuruk de napmam lazm cok oksurdu cok ozellikle aksma dogru  ozellikle yemek yerkn bogzn dan bisy gcerkn artti zature degil solunum sayisi belli eder zatureyi biliyorum yanlis yoksa  ama bu tarz bi oksuruk de de mi ayni balli limon sicak su buhari devam edicem ?hocam cocuklarda agir gcmiyodu bu hastalik nadir agir geciren vardi degil mi birde en son ole demistiniz ?

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2021 Saat 04:20
SAKIN, oksuruk surubu, Grip ilaclari, Astim ilaclarini ve Kortizonlu spreyleri KULLANMAYIN.. 
Ates dusurmeyin.
Bu; vermeyin dedigim ilaclarin verildigi cocuklar, olurler. 

Sicak su buhari uygulayin, ColdMix, Limonlu bal, S.F. kullanin.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2021 Saat 09:48
tamm hocam

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2021 Saat 10:03
hocam cok.soruldu biliyorum testim pozitiff geldi  de bu arda atesten sonra cok bisyim yok gorunurdu oksuruk o bile cok az sasirtici bi sekilde  sinsice cigerime mi iniyor acaba  ? onun disinda favipiravir denilen ilaci aliyim mi  ilk gun sadece 8 kullan dediler sonra 3 3 zaten 200 grmlik bi tanesi daha once yazdinz bu ilac ne agir ne hafif atlatir vucudun viruse verdigi tepkidir belirleyici olan  da insan cigere inerse aniden diye kokrkuyo .. .. corasprin kullnicam birde ilaci kulansamda kulanmaasm da bi sakincasi olur bu corasbirini kullanmanin zarari olur mu kalp ten cok korkuyorum hocam  .. birde migdem de reflu var sabhlari famadoin aliyorum hep bu ilaclar migdeyi etkiler mi 

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2021 Saat 12:55
.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2021 Saat 18:28
Su anda ilac gerekmiyor. 

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2021 Saat 18:36
tesekurler.saolun hocam

Mesaj Tarihi: 05 May 2021 Saat 02:46
Hocam merhaba yeni baslik acmak istemedim hocm biz yaklsik 20 gun once korona gecirdik  hocam bnm sol gogsum de ara olusan bi agri gibi gbisy var bazen igneler batiyo gibi oluyo su gunlerde arti ama bole sanki kalp gogus altinda olur diye biliyorum yanlisim olablir bu tam gogsumde yukari dogru aniden batmalar oluyo veya bi agirlik var gibi bazen bazen de normal sirt agrilarim da var ama hep olur onlar durus bozuklugum var biraz ondan bz evde atlttk kornayi oksuruk bile olmadim atesm cikti sadece birde malasef biraz halsiz dusunce panikle verdikleri ilaci favipapir kullanmistim hocam .. biliyorum hafif gecirenler korasprin kullanmasin diyosunuz ama daha oncede yazmistim komsum hic belirti gostermedn korona oldu 2 ay sonra aniden pihti atti kalpe vefat etti bu tramwayi atamiyorum cok korkuyorum kalp le ilgli acaba psikolojik mi bu durum yoksa bi kardiyoljiye gozukmem gerekir mi kalbimle ilgli bu yasadim sey kalp krizi olablir mi bole kalp krzi olur mu ara ara geln batmalar agirlik gibi ? yada bi ihtimal korasprin bole bisy yapar mi degisik kullndigim tek o var haytim da yasim 31 hocam bayanim bu arada ailede kalp rahtsizligi olan yok 

Mesaj Tarihi: 05 May 2021 Saat 02:49
birde hocam biz simdi ilac kullandik ya 5 gun 40 tane 200 mg lik bu ilaclar bi zarar verdiyse vucuda vucudun normale donmesii ne kadar zaman surer

Mesaj Tarihi: 05 May 2021 Saat 03:48
Keske o ilaclari hic kullanmasa idiniz.
Son doz ilacdan, 48 saat sonra etkisi kalmaz. 
Akciger hadiselerinde, bilhassa viral olanlarda "Plevra" denilen akciger zari tutulumlari olur ve buna bagli
 olarak "yan agrilari" olur. Bu agrilar icin; Novalgin tablet iyi gelir. Zamanla hepsi gececek. 

Mesaj Tarihi: 05 May 2021 Saat 11:06
hocam kalp degilmis yani icim rahatladi cok tesekkur ederim esimde de benzer sikintilar var ama bnm daha yogun ve sol gogsum de olunca acikcasi kalpe yormustum.. hocam bn sadece ateslendim oysaki dogru duzgun oksurmedim bile normal de gripte bogazim agrir balgamli oksuruk olur hc biri olmadi ama ona ragmen cigerlerime etkisi mi olmus haytm da ilk defa bole batmalar hissediyrum . bnm gbi formdaki herseyi okuyan arkadslar varsa onlarda gorsun bilsin yok bu gerckten farkli bi virus mus aman dikkat ettsknler kendilerine .. hocam ilac kullanmamk ta cok kararliydim ama o zmnda cigerlerime hafif  igne batar gbi oldu panikle basldim .. ilacin verdgi bildiginz bi zarar var mi uzun vadede  hocam .. bu yuzden mi cigerlerimde tutulumlar oldu ki ?peki bunlari hissediyo olmam cigerlerimde bi sikinti var demek midir oksjenimi olcuyordum o donem  duzenli 97 99 ve solunummum da gayet iyi  bi sikintim gorunurde yok gibi ama ..

Mesaj Tarihi: 05 May 2021 Saat 18:40
Covid-19 virusuna etkili oldugu bilenen bir ilac yok.
Istirahat edin, bol sivi alin. D vitamini hic almadi iseniz, hemen 1 ampul Dvit3 icin. 

Sayfayý Yazdýr | Pencereyi Kapat