Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oğlumun kan testi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Oğlumun kan testi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aslansmom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oğlumun kan testi
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2021 Saat 22:52
Hocam merhabalar oglum 9.ayini bitirdi  9 kg 70 cm ve hiç demir damlası kullanmadim ek gida alıyor  anne sütü içiyor  dogdugunda 2960 gramdi doktor kan testi istedi ve bugün yaptırdık  sonuçlar çıkmış.  Bir problem varmi sonuçlarda  iyi geceler hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2021 Saat 03:56
Anemi:Yok.. Sakin Demir ilaci vermeyin. 
Gecirilmis bir Viral enfeksiyonun izleri var. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2021 Saat 09:33
Aaaa hic boyle  birseyden haberdar değilim hocam. Geçen hafta gece uykuda öksürüyordu  ama 1 gece sürdü bende önemsemedim  1 gün sürünce. Ateşini ölçtüm yoktu sabah cin gibi uyanmıştı..  teşekkür ederim sevgili hocam zaman ayırıp yazdığınız için 😊
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2021 Saat 09:59
Hocam burada doktor mesaj çekmiş demiri düşük çıkmış 3 ay boyunca sabah 8 akşam 8 damla demir damlası kullanın yazmış.. insanın sinirlerini bozuyorlar gercekten sırf kullanmadigimi bildiği için böyle yapiyor olsa gerek..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2021 Saat 18:39
SAKIN, SAKIN bu soytarilara inanmayin. Bunlarin butun derdi, sizi abone edip, devamli doktora gitmenizi 
saglamak. Turk doktorlarinin en buyuk ozellikleri: 
1- Demir ilaci vermek icin ellerinden gelen her turlu sahtekarligi yaparlar. (Zira demir ilaci alanlarda atesli 
hastaliklar daha agir seyrederler.)
2- D vitamini vermemek icin, ellerinden geleni yaparlar. (Zira D vitamini vucut direncini arttirir.)
3-  Her atesli hastaya; Antibiyotik vermek icin ellerinden geleini yaparlar. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2021 Saat 22:56
Hocam çok haklısınız  siz çok değerli ve farklı bir insansınız benim içime hiç sinmiyordu zaten bu demir meselesi. Mantigima ters geliyordu hep. 

Ben tiroid hastasıyım demir değerim düşmüş, emziriyorum da, bana dahiliye uzmanı olacak serseri 1 ay demir kullandirdi 1 ay sonra gel dedi gittim. Kan  aldi Bir daha kullan dedi tamam dedim. Sonra 3.kez gittim değerin düzelmiş ama bir daha kullan dedi. Abone etti beni ki senelerdir gittiğim bir doktor siz böyle diyince kafamda taşlar yerine oturdu..  mesela bu doktor bana demisti ki  "amerikada"yasiyor  olsan bebeğine demir kullanmaya gerek olmazdi.
 Neden? Dedim.. orada mama tüketiliyor mamanin içerisinde demir var senin sutundeki demir artık bebege yetmez demisti bundan 3 ay evvel..

Cok sagolun hocam🤲 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2021 Saat 04:40
       ".... senin sutundeki demir artık bebege yetmez demisti..."
Resmen zirvalamis. Anne sutundeki Demir, bebegin ayina ve ihtiyacina gore tabiat tarafindan belirlenmistir.
 Annede, agir anemi olsa bile anne sutundeki demir AZALMAZ..  
Turk doktorlari; cocuklardaki Hgb ve demir miktarlarinin eriskinlerden farkli oldugunu bilmezler. 
Cocuklar icin ( 5 yasa kadar) alt deger Hgb:10g/dL'dir
Kadinlar icinde; alt deger Hgb:12g/dL dir.  SAKIN sarlatan Turk doktorlarinin sizi Ferritin ile aldatmalarina
 kanmayin. Bu pustlar kasten Hgb degerine degil, Ferritin'e bakip halki dolandirirlar. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2021 Saat 13:00
Evet hocam ona hususi dikkat ettim,hep ferritin e bakıyorlar. Hiç birinin ağzından asistanina HGB yaz dedigini duymadım. 
Beni ve buradaki pek çok kişiyi aydinlatiyorsunuz.  İyi ki varsınız hocam😊
Siz bir yorumunuzda hergun yumurta ve et yiyen çocukta demir eksikliği görülmez demiştiniz. 
Ben her gün cocuguma yumurta ve et veriyorum.
Aksam uyumadan önce Yoğurt veriyorum,icine muz,yaban mersini,elma,avakado ya da armut dönüşümlü olarak katıyorum.  Ama bunlara kalsa ben mama vereceğim.
Hocam turkiyedeki doktorlar anne sütü ve bebek düşmanı resmen.
Zamanınızı aldim kusura bakmayın iyi günler hocam ..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.