|
Oğlumun kan testi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Aslansmom ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eyl 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aslansmom
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nis 2021 Saat 22:52 |
Hocam merhabalar oglum 9.ayini bitirdi 9 kg 70 cm ve hiç demir damlası kullanmadim ek gida alıyor anne sütü içiyor dogdugunda 2960 gramdi doktor kan testi istedi ve bugün yaptırdık sonuçlar çıkmış. Bir problem varmi sonuçlarda iyi geceler hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anemi:Yok.. Sakin Demir ilaci vermeyin.
Gecirilmis bir Viral enfeksiyonun izleri var.
|
|
![]() |
|
Aslansmom ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eyl 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aslansmom
Aaaa hic boyle birseyden haberdar değilim hocam. Geçen hafta gece uykuda öksürüyordu ama 1 gece sürdü bende önemsemedim 1 gün sürünce. Ateşini ölçtüm yoktu sabah cin gibi uyanmıştı.. teşekkür ederim sevgili hocam zaman ayırıp yazdığınız için 😊
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aslansmom
Hocam burada doktor mesaj çekmiş demiri düşük çıkmış 3 ay boyunca sabah 8 akşam 8 damla demir damlası kullanın yazmış.. insanın sinirlerini bozuyorlar gercekten sırf kullanmadigimi bildiği için böyle yapiyor olsa gerek..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, SAKIN bu soytarilara inanmayin. Bunlarin butun derdi, sizi abone edip, devamli doktora gitmenizi
saglamak. Turk doktorlarinin en buyuk ozellikleri: 1- Demir ilaci vermek icin ellerinden gelen her turlu sahtekarligi yaparlar. (Zira demir ilaci alanlarda atesli hastaliklar daha agir seyrederler.) 2- D vitamini vermemek icin, ellerinden geleni yaparlar. (Zira D vitamini vucut direncini arttirir.) 3- Her atesli hastaya; Antibiyotik vermek icin ellerinden geleini yaparlar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aslansmom
Hocam çok haklısınız siz çok değerli ve farklı bir insansınız benim içime hiç sinmiyordu zaten bu demir meselesi. Mantigima ters geliyordu hep.
Ben tiroid hastasıyım demir değerim düşmüş, emziriyorum da, bana dahiliye uzmanı olacak serseri 1 ay demir kullandirdi 1 ay sonra gel dedi gittim. Kan aldi Bir daha kullan dedi tamam dedim. Sonra 3.kez gittim değerin düzelmiş ama bir daha kullan dedi. Abone etti beni ki senelerdir gittiğim bir doktor siz böyle diyince kafamda taşlar yerine oturdu.. mesela bu doktor bana demisti ki "amerikada"yasiyor olsan bebeğine demir kullanmaya gerek olmazdi. Neden? Dedim.. orada mama tüketiliyor mamanin içerisinde demir var senin sutundeki demir artık bebege yetmez demisti bundan 3 ay evvel.. Cok sagolun hocam🤲
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
".... senin sutundeki demir artık bebege yetmez demisti..."
Resmen zirvalamis. Anne sutundeki Demir, bebegin ayina ve ihtiyacina gore tabiat tarafindan belirlenmistir. Annede, agir anemi olsa bile anne sutundeki demir AZALMAZ.. Turk doktorlari; cocuklardaki Hgb ve demir miktarlarinin eriskinlerden farkli oldugunu bilmezler. Cocuklar icin ( 5 yasa kadar) alt deger Hgb:10g/dL'dir Kadinlar icinde; alt deger Hgb:12g/dL dir. SAKIN sarlatan Turk doktorlarinin sizi Ferritin ile aldatmalarina kanmayin. Bu pustlar kasten Hgb degerine degil, Ferritin'e bakip halki dolandirirlar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aslansmom
Evet hocam ona hususi dikkat ettim,hep ferritin e bakıyorlar. Hiç birinin ağzından asistanina HGB yaz dedigini duymadım.
Beni ve buradaki pek çok kişiyi aydinlatiyorsunuz. İyi ki varsınız hocam😊 Siz bir yorumunuzda hergun yumurta ve et yiyen çocukta demir eksikliği görülmez demiştiniz. Ben her gün cocuguma yumurta ve et veriyorum. Aksam uyumadan önce Yoğurt veriyorum,icine muz,yaban mersini,elma,avakado ya da armut dönüşümlü olarak katıyorum. Ama bunlara kalsa ben mama vereceğim. Hocam turkiyedeki doktorlar anne sütü ve bebek düşmanı resmen. Zamanınızı aldim kusura bakmayın iyi günler hocam ..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|