Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oğlumun kan testi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69277
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 04:15

Konu: Oğlumun kan testi
Mesajı Yazan: Aslansmom
Konu: Oğlumun kan testi
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2021 Saat 22:52
Hocam merhabalar oglum 9.ayini bitirdi  9 kg 70 cm ve hiç demir damlası kullanmadim ek gida alıyor  anne sütü içiyor  dogdugunda 2960 gramdi doktor kan testi istedi ve bugün yaptırdık  sonuçlar çıkmış.  Bir problem varmi sonuçlarda  iyi geceler hocam 

https://www.hizliresim.com/da0nJ5" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/da0nJ5

https://hizliresim.com/pzDH3g" rel="nofollow - https://hizliresim.com/pzDH3g

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2021 Saat 03:56
Anemi:Yok.. Sakin Demir ilaci vermeyin. 
Gecirilmis bir Viral enfeksiyonun izleri var. 

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2021 Saat 09:33
Aaaa hic boyle  birseyden haberdar değilim hocam. Geçen hafta gece uykuda öksürüyordu  ama 1 gece sürdü bende önemsemedim  1 gün sürünce. Ateşini ölçtüm yoktu sabah cin gibi uyanmıştı..  teşekkür ederim sevgili hocam zaman ayırıp yazdığınız için 😊

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2021 Saat 09:59
Hocam burada doktor mesaj çekmiş demiri düşük çıkmış 3 ay boyunca sabah 8 akşam 8 damla demir damlası kullanın yazmış.. insanın sinirlerini bozuyorlar gercekten sırf kullanmadigimi bildiği için böyle yapiyor olsa gerek..

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2021 Saat 18:39
SAKIN, SAKIN bu soytarilara inanmayin. Bunlarin butun derdi, sizi abone edip, devamli doktora gitmenizi 
saglamak. Turk doktorlarinin en buyuk ozellikleri: 
1- Demir ilaci vermek icin ellerinden gelen her turlu sahtekarligi yaparlar. (Zira demir ilaci alanlarda atesli 
hastaliklar daha agir seyrederler.)
2- D vitamini vermemek icin, ellerinden geleni yaparlar. (Zira D vitamini vucut direncini arttirir.)
3-  Her atesli hastaya; Antibiyotik vermek icin ellerinden geleini yaparlar. 

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2021 Saat 22:56
Hocam çok haklısınız  siz çok değerli ve farklı bir insansınız benim içime hiç sinmiyordu zaten bu demir meselesi. Mantigima ters geliyordu hep. 

Ben tiroid hastasıyım demir değerim düşmüş, emziriyorum da, bana dahiliye uzmanı olacak serseri 1 ay demir kullandirdi 1 ay sonra gel dedi gittim. Kan  aldi Bir daha kullan dedi tamam dedim. Sonra 3.kez gittim değerin düzelmiş ama bir daha kullan dedi. Abone etti beni ki senelerdir gittiğim bir doktor siz böyle diyince kafamda taşlar yerine oturdu..  mesela bu doktor bana demisti ki  "amerikada"yasiyor  olsan bebeğine demir kullanmaya gerek olmazdi.
 Neden? Dedim.. orada mama tüketiliyor mamanin içerisinde demir var senin sutundeki demir artık bebege yetmez demisti bundan 3 ay evvel..

Cok sagolun hocam🤲 

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2021 Saat 04:40
       ".... senin sutundeki demir artık bebege yetmez demisti..."
Resmen zirvalamis. Anne sutundeki Demir, bebegin ayina ve ihtiyacina gore tabiat tarafindan belirlenmistir.
 Annede, agir anemi olsa bile anne sutundeki demir AZALMAZ..  
Turk doktorlari; cocuklardaki Hgb ve demir miktarlarinin eriskinlerden farkli oldugunu bilmezler. 
Cocuklar icin ( 5 yasa kadar) alt deger Hgb:10g/dL'dir
Kadinlar icinde; alt deger Hgb:12g/dL dir.  SAKIN sarlatan Turk doktorlarinin sizi Ferritin ile aldatmalarina
 kanmayin. Bu pustlar kasten Hgb degerine degil, Ferritin'e bakip halki dolandirirlar. 

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2021 Saat 13:00
Evet hocam ona hususi dikkat ettim,hep ferritin e bakıyorlar. Hiç birinin ağzından asistanina HGB yaz dedigini duymadım. 
Beni ve buradaki pek çok kişiyi aydinlatiyorsunuz.  İyi ki varsınız hocam😊
Siz bir yorumunuzda hergun yumurta ve et yiyen çocukta demir eksikliği görülmez demiştiniz. 
Ben her gün cocuguma yumurta ve et veriyorum.
Aksam uyumadan önce Yoğurt veriyorum,icine muz,yaban mersini,elma,avakado ya da armut dönüşümlü olarak katıyorum.  Ama bunlara kalsa ben mama vereceğim.
Hocam turkiyedeki doktorlar anne sütü ve bebek düşmanı resmen.
Zamanınızı aldim kusura bakmayın iyi günler hocam ..

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2021 Saat 18:52
  On sayfadaki; Yazarlar kismindaki, benim "Anne sutu ve Rakipleri" makalemi okuyun.. Cok haklisiniz, bu 
"rakiplik" artik resmen "Dusmanlik" seviyesine geldi. Mama firmalarin her sene, mevcut  satis miktarlarini 
arttirabilmek icin yapmayacaklari sahtekarliklar yoktur..
Isin en kotusu, bu Ilac  ve Mama firmalari; sadece doktorlari satin almadilar.. Saglik bakanligi ve Universiteler,
bu finans kuruluslarinin "maymunu" haline gelmislerdir... 
Nestle firmasinin, Filipinlerde yaptiklarini ibretle okuyun. 
2006 yili, Kurban Bayraminda, Ilac firmasi bosuna 300 doktoru, Navigator of The Seas gemisi ile 1 haftalik
Karayip gezisine, (ucak biletleri dahil) goturmediler... Bu seyahat sonucu Turkiye'de bosuna Astim salgini
 baslamadi.. O sarlatanlari unutacak degilim.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat