Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğazda şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

boğazda şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: boğazda şişlik
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 15:55
Hocam Merhaba,

ikizlerimden Oğlum 4,5 yaşında ,15 kilo ve 103 cm.

bi süredir sol çene kemiğinin alt tarafında şişlik gözlemliyordum.bademcikleri mi yoksa farklı
şişlik mi bilemiyorum.resim çektim ancak çok net anlaşılmıyor. isterseniz yüklerim yine.

herhangi bir agrı vs. olmadığı için dile getirmedim. Ancak bugün kulağımdan gelen ağrıyla dişim
agrıyor dedi sol tarafını göstererek.bağlantılı mı bilemiyorum

genel durumu: enerjisi yerinde,halsizlik yok,hareketli,sabahları yoğun öksürük (hatta nefes aldığında
hırıltı,cızırtı gibi sesler geliyor ancak gün içerisinde bu sesler yok oluyor)bol su içirmeye çalışıyorum.burun
tıkalı.(serum fiz. sıkmaya ve bal limon vermeye çalışıyorum )

doktoru görmem lazım dedi  :lenfadenopati ise usg yapmak lazım dedi.

Size danışmadan bu koşullarda hastaneye hiç sokmak istemiyorum.

ciddi bi durum mudur?hastaneye götürmeme gerek var mı?yada bu durum için neleri gözlemlemeliyim ?

İYİ Kİ VARSINIZ ,herşey için çok teşekkür ederim

syg
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 18:38
1- Bademcikler, ASLA, hicbir durumda, disardan ele gelmezler.. Ele gelenler DAIMA Lenf bezleridir.
2- Lenf bezlerinin ayrimini cok anlattim, artik anlatmiyorum. Okuyun.
3- Turk doktorlari; US olmadan, tuvalete bile gidemezler. Bu ahmaklara sakin kanmayin, benim anlattiklarima dikkat edin.
Dolandiricilarin yaptiklarina bakarmisiniz?? HER Lenfadenopatisi olan hastaya, US cektiriyorlar!! Bunlar boyle ADi, ASSAGILIK sahtekarlardir.
Bari US Cektirdi, teshis koyabiliyormu??? HAYIR!! Ondan sonra da; yok "Biyopsi",yok Onkoloji konsultasyonu, hastalari dolandirip dururlar. Onkoloji desen, ayri bir SAHTEKAR!! Cekilen US'yi begenmez, hadi bir daha cektir, olmadi biyopsi!! Sonra da: %99'una "Hadi gecmis olsun, onemli bir sey degilmis" derler.

Siz; once su DiS problemini bir halledin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Nis 2020 Saat 18:40
Yukarı Dön
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2020 Saat 11:01

hocam merhaba

aynı başlık altından yazıyorum,bugün doktor muyene etti ve lenflerin sabit ve sert olduğunu söyledi.bu nedenle
ultrason istedi. antibiyotik ile inmesini bekliyoruz dedi.koltuk altı ve kasık bölgesindeki lenflerin elle muayenesinde
sıkıntı olmadığını söyledi.

ekli ilaçları verdi.ultrayon sonuçlarınıda ekliyorum.Görüşleriniz çok kıymetli yorumlayabilirseniz çok sevinirim
zira sabit olması beni endişelendirdi (önceki görüşlerinizi okudum )

ayrıca yoğun öksürük ve ses kısıklığıda vardı.ateş max 38 oldu. genel görünümü iyi,hareketli.öksürük ve ateşle ilgili
tüm yazılarınızı okutum,10 aylıktan beri (bal/limon/zencefil/bol su dışında bişey vermedim)sizinle büyüttüm,emeğiniz  çok büyük.

bugün doktor dinledi ve hırıltı var dedi.ilaç verdi.çiğerleri dolu dedi. ayrıca hareketli olduğu zamanlardaki öksürüğü iiçnde egzersize bağlı astım dedi.şu an yapacak bişey yok,şikayet olmadıkça dedi.

kızmayın hocam,inanın ne yapacağımı şaşırdım,eşim doktoru dinledikten sonra ilaçarın hepsinin kullanılmasını istiyor.

ayrıca eğer varsa bana önerebilecğeiniz doktor çok mutlu olurum,vakit ayırmanız ve bizleri bilgilendirmeniz paha biçilmez
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

ilaçlar :
1-refolar 250 mg liyofilize toz içeren (2 antibiyotik olduğu için bağırsaklarnı bpozmasın dedi)
2-augmentin es 600/42.mrg yarım ölçek (7 gün )
3-macrol 250 mlg/5ml 100 ml (7 ügn)
4-ventolin inhaler 200 doz (5 gün )
5-flixotide inhaler 125mcg (5 gün)

ultrasaon sonuçları:

BOYUN USG İNCELEMESİ

Her iki tarafta submandibuler glandların boyutları normal sınırlarda olup, ekojeniteleri homojendir. Duktal dilatasyon veya yer kaplayan lezyon izlenmedi.

Tiroid gland her iki lobu normal boyutlardadır. Parankim ekojenitesi homojendir. Nodüler lezyon demarke edilmedi.

Boyun yumuşak dokusuna ait yer kaplayan lezyon tespit edilmedi.

Bilateral servikal zincirde en büyükleri üst juguler zincirde (seviye IIA) sağda yaklaşık 24x11 mm, solda yaklaşık 17x9 mm boyutlarında olmak üzere ovoid konfigürasyonlu, hiler yağ içerikleri seçilemeyen ilk planda reaktif morfolojide multipl lenf nodları mevcuttur.

SONUÇ:       

Bilateral servikal zincirde en büyükleri üst juguler zincirde (seviye IIA) sağda yaklaşık 24x11 mm, solda yaklaşık 17x9 mm boyutlarında olmak üzere ovoid konfigürasyonlu, hiler yağ içerikleri seçilemeyen ilk planda reaktif morfolojide multipl lenf nodları. Tedavi sonrası USG kontrolü önerilir.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2020 Saat 18:55
O doktor dediginiz sahtekar, cok ahlaksiz bir yaratik!!
1- Ates olmayan bir cocuga, antibiyotik, hemde iki tane vermek, cahillik otesi assagilik bir sahtekarliktir.
2- Hicbir incelemede, antibiyotik gerektigini belirtecek bir bulgu yok.
3- SALAK!! Birde astim ilaci vermez mi!! Tam bir sahtekar.. Sakin bu sahtekara inanmayin.
4- SAKIN; o Kortizonlu spreyi kullanmayin.. Bir defa bu carkin icine girerseniz, bir daha cikamazsiniz..
Hicbir ilaci kullanmayin..
Bu Covid-19 salgini surecinde bile, Kortizonlu sprey verecek kadar gozu kara assagilik bir doktor.
Bunlari AYNEN iletin!!
Yukarı Dön
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2020 Saat 01:23
Hocam merhaba,

aynı başık altından yazıyorum malesef ki kullanmak zorunda olduğum ilaç nedeni ve yakın geçmişinin şu anki durumu
ile bağlantısı olabilir mi diye;

sakın kızmayın Hocam,üzürülerek sadece yukarıda bahsettiğim lenf bezleri nedeni ile sadece macrol kullandı 7 gün .
16 mayıs günü bitti macrol,kilosu kadar ölçüsünde verdim. .(lenf bezleri gözle görülür küçüldü )

şu an yazmamım nedeni:

dünden beri ateşi çıkıyor ve iniyor.başım agrıyor,kollarım,omzum bacaklarım agrıyor diyor. ateş maks.39 derece 
oldu.ateşle ilgili yazılarınızı defalarca okudum,ateş düşürücü vermedim.agrısının olduğu söylemesi beni korkuttu hocam.
neden agrısı olur ki :(

bugün 2. günü kaç gün daha bekleyeyim doktora gitmek için,eğer hastaneye gidersen kan tahlili yaptırayım mı?

genel durumu;iştahsız,halsiz yatmak istiyor (uyduktan sonra akşam üzerine doğru ateş 37,5 oldu ,ayaklandı oynadı)

sabahları kalkınca hapşırık ve  öksürük var,biraz balgamlı (zyrtec vereyim mi,balgamlı olunca vermeyin diyorsunuz biliyorum 
ama gözleri de çok kaşınıyor,allerjisi var sanırım )

herşey için çok teşekkür derim 

sevgilerimle,iyi bayramlar dilerim 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2020 Saat 04:36
Lenf bezleri HER enfeksiyon alindiginda buyurler. Enfeksiyon etkisi gectiginde de, bir sure sonra Lenf bezleri kuculurler.
Antibiyotik almakla Lenfe bezleri kuculmezler.
Atesi, ani lenf buyumesi (yumurta cesametinde) ve/veya uzeri kizarmayan durumlarda., antibiyotik gerekmez.
YUZ BIN KERE ANLATTIM!!!!
Ates+ Agizda pis KOKU+ Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez.
Grip demektir, Covid-19 olabilir mi??? Olabilir, sakin ates dusurmeyin, sakin Turk doktorlarinin Griplilere verdigi Kortizonlu spreyleri ve Astim ilaclarini kullanmayin.
Yukarı Dön
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2020 Saat 00:10
Hocam merhaba,

cuma gününden beri ateş devam ediyor.38-40 arası.
son iki gündür yutkunmakta zorluk çekiyor,bogazaki lenf bezleri şiş görünüyor.ağız kokuyor ve dilin üzerinde 
beyaz lekeler var.

bugün doktora götrürüdüm ve sonuçları ekliyorum.yorumlayabilirseni çok sevinirim.

ayrıca her yerim ağrıyor diyor calpol versem olur mu?reçeteyi ekledim.
yarıdmlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

4GP.ME/bltc/1590613207814.jpg
4GP.ME/bltc/1590613335965.jpg
4GP.ME/bltc/1590613373621.jpg
4GP.ME/bltc/1590613415645.jpg
4GP.ME/bltc/159061345287.jpg
4GP.ME/bltc/1590613493501.jpg
4GP.ME/bltc/1590613794291.jpg
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2020 Saat 04:49
- CMV: gecmiste, hastaligi gecirmis ve bagisiklik kazanmis.
- Influenza :Yok.
- Strep-A: Yok.
- Anemi:Yok
- WBC ve Mono yuksek!! Enfeksiyoz Mononukleoz. Viral bir hastalik olup, tedavisi yoktur. 5-7 gun ates yapar. Antibiyotik verseniz bile ates devam eder.
Hicbir ilac kullanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.