hocam merhaba aynı başlık altından yazıyorum,bugün doktor muyene etti ve lenflerin sabit ve sert olduğunu söyledi.bu nedenle ultrason istedi. antibiyotik ile inmesini bekliyoruz dedi.koltuk altı ve kasık bölgesindeki lenflerin elle muayenesinde sıkıntı olmadığını söyledi. ekli ilaçları verdi.ultrayon sonuçlarınıda ekliyorum.Görüşleriniz çok kıymetli yorumlayabilirseniz çok sevinirim zira sabit olması beni endişelendirdi (önceki görüşlerinizi okudum ) ayrıca yoğun öksürük ve ses kısıklığıda vardı.ateş max 38 oldu. genel görünümü iyi,hareketli.öksürük ve ateşle ilgili tüm yazılarınızı okutum,10 aylıktan beri (bal/limon/zencefil/bol su dışında bişey vermedim)sizinle büyüttüm,emeğiniz çok büyük. bugün doktor dinledi ve hırıltı var dedi.ilaç verdi.çiğerleri dolu dedi. ayrıca hareketli olduğu zamanlardaki öksürüğü iiçnde egzersize bağlı astım dedi.şu an yapacak bişey yok,şikayet olmadıkça dedi. kızmayın hocam,inanın ne yapacağımı şaşırdım,eşim doktoru dinledikten sonra ilaçarın hepsinin kullanılmasını istiyor. ayrıca eğer varsa bana önerebilecğeiniz doktor çok mutlu olurum,vakit ayırmanız ve bizleri bilgilendirmeniz paha biçilmez ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ilaçlar : 1-refolar 250 mg liyofilize toz içeren (2 antibiyotik olduğu için bağırsaklarnı bpozmasın dedi) 2-augmentin es 600/42.mrg yarım ölçek (7 gün ) 3-macrol 250 mlg/5ml 100 ml (7 ügn) 4-ventolin inhaler 200 doz (5 gün ) 5-flixotide inhaler 125mcg (5 gün) ultrasaon sonuçları:
BOYUN USG
İNCELEMESİ
Her iki
tarafta submandibuler glandların boyutları normal sınırlarda olup,
ekojeniteleri homojendir. Duktal dilatasyon veya yer kaplayan lezyon izlenmedi.
Tiroid gland
her iki lobu normal boyutlardadır. Parankim ekojenitesi homojendir. Nodüler
lezyon demarke edilmedi.
Boyun yumuşak
dokusuna ait yer kaplayan lezyon tespit edilmedi.
Bilateral
servikal zincirde en büyükleri üst juguler zincirde (seviye IIA) sağda yaklaşık
24x11 mm, solda yaklaşık 17x9 mm boyutlarında olmak üzere ovoid
konfigürasyonlu, hiler yağ içerikleri seçilemeyen ilk planda reaktif
morfolojide multipl lenf nodları mevcuttur.
SONUÇ:
Bilateral servikal zincirde en büyükleri
üst juguler zincirde (seviye IIA) sağda yaklaşık 24x11 mm, solda yaklaşık 17x9
mm boyutlarında olmak üzere ovoid konfigürasyonlu, hiler yağ içerikleri
seçilemeyen ilk planda reaktif morfolojide multipl lenf nodları. Tedavi sonrası
USG kontrolü önerilir.
|