Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir ilacı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Demir ilacı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 329
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demir ilacı
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2019 Saat 18:45
Kadir bey, erkek bebek(16 bucuk aylik 11.6 kg 83 boy.) kani cok dusuk cikiyor bayagidir ilac kullanicaz ama istahi yok bende sizden okuduklarimla inek sutune alistirmaya calistim ve sanirim basarili olacak gibiyim gunluk 600 ml e yakin icmeye basladi baskada bisey tuketmiyor anne sutu de aliyor bu arada. Kan degeri iki ay once 9 du daha da dusmesiyse eger. Bu kadar inek sutu alirken kan ilacini da versem etkisi azalir mi? Boyle bir bilgi var her yerde dogru mu diye size danismak istedim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2019 Saat 19:42
Inek sutunde bile demir vardir.. Yoksa, danalarin tamami ANEMIK olurlardi da, inek sutunden yeterli demiri
alabilmeniz icin, DANA olcusunde icmeniz gerekir.
Bu sebeple, etli gidalar yedirmeniz sarttir. Etli gidalar yediremezseniz, o zaman demir ilaci gerekir. 
Gunluk sutu; 600ml'nin altina inmesin. 
NOT: Bu yas icin HGB alt siniri; 10,5g/dl dir.. Turkiye'de laboratuvarlari cogu cocuk HGB degerinin yanina
 kasten Eriskin "Referans Araliklarini" yazarlar ki, malum doktorlar devamli haybeden hasta gondersinler. 
Tarih; simdiki kadar PUST cocuk doktorlarini hic gormedi.. 

Yukarı Dön
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 329
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2019 Saat 10:55
Cocuk yemek yeme ozurlu resmen o yuzden sute alistirmaya calisiyorum sizden edindigim bilgilerle doktor bey bisey yemedigi icin kan ilaci vereyim o zaman ben degil mi 9 cikti cunku hgb degeri. Sütle alinirsa etkisi azalir diyorlar ya ben onu merak etmistim demir ilacnin etkisi azalir mi diye sadece sut icirebiliyorum yemek yemiyor ette dahil.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2019 Saat 21:38
Nasil kolay aliyorsa, oyle verin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.