Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir ilacı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64018
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 20:05

Konu: Demir ilacı
Mesajı Yazan: Feyza13
Konu: Demir ilacı
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2019 Saat 18:45
Kadir bey, erkek bebek(16 bucuk aylik 11.6 kg 83 boy.) kani cok dusuk cikiyor bayagidir ilac kullanicaz ama istahi yok bende sizden okuduklarimla inek sutune alistirmaya calistim ve sanirim basarili olacak gibiyim gunluk 600 ml e yakin icmeye basladi baskada bisey tuketmiyor anne sutu de aliyor bu arada. Kan degeri iki ay once 9 du daha da dusmesiyse eger. Bu kadar inek sutu alirken kan ilacini da versem etkisi azalir mi? Boyle bir bilgi var her yerde dogru mu diye size danismak istedim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2019 Saat 19:42
Inek sutunde bile demir vardir.. Yoksa, danalarin tamami ANEMIK olurlardi da, inek sutunden yeterli demiri
alabilmeniz icin, DANA olcusunde icmeniz gerekir.
Bu sebeple, etli gidalar yedirmeniz sarttir. Etli gidalar yediremezseniz, o zaman demir ilaci gerekir. 
Gunluk sutu; 600ml'nin altina inmesin. 
NOT: Bu yas icin HGB alt siniri; 10,5g/dl dir.. Turkiye'de laboratuvarlari cogu cocuk HGB degerinin yanina
 kasten Eriskin "Referans Araliklarini" yazarlar ki, malum doktorlar devamli haybeden hasta gondersinler. 
Tarih; simdiki kadar PUST cocuk doktorlarini hic gormedi.. 

Mesajı Yazan: Feyza13
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2019 Saat 10:55
Cocuk yemek yeme ozurlu resmen o yuzden sute alistirmaya calisiyorum sizden edindigim bilgilerle doktor bey bisey yemedigi icin kan ilaci vereyim o zaman ben degil mi 9 cikti cunku hgb degeri. Sütle alinirsa etkisi azalir diyorlar ya ben onu merak etmistim demir ilacnin etkisi azalir mi diye sadece sut icirebiliyorum yemek yemiyor ette dahil.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2019 Saat 21:38
Nasil kolay aliyorsa, oyle verin.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat