|
Ülseratif kolit |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
dhurnali ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 210 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 20:59 |
Merhabalar Kadir Bey, ablamın kızı 5 yaşında daha önce çok fazla kabız oluyordu, son haftalarda da sürekli isal, gitmedikleri hastane doktor kalmadı diyebiliriz.Amip demişler antibiyotik vermişler kullanınca geçmiş bu defa da kabız olmuş ,sonra laman , sonrasında yine isal... Yani Kadir bey , durum bu gibi biraz uzun ve yorucu bir süreç...En sonunda doktor ülseratif kolit olabileceğini söylemiş. Ve yarın bunun için kolonoskopiye girecek. Ablam ve eşi çok tedirgin, yeğenim 5 yaşında olduğu için, böyle bir hastalık bu yaşta olabilir mi ve bunun teşhisi için kolonoskopi olmak şartmıdır ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Düzenleyen dhurnali - 15 Eki 2019 Saat 21:04 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Son derecede nadir bir hastalik olup, genellikle Erkeklerde olur. Ben Meslek hayatim boyunca (Hacettepe asistan ve bas asistanligim) dahil, gormedim. Hastalarin %30'unda, ciltte yaralar ve agiz icinde AFT olur. MUTLAKA: Ates, Agir ANEMI, ve kanda Hipoalbuminemi olur. Bunlara bakildimi? MUTLAKA: WBC(Lokosit) yuksekligi vardir, Bakildi mi? 5 gunden uzun sure, ve gunde 5'den fazla, sumuksu, kanli ve cerehatli kakalar cikarmasi SARTTIR... Kolonoskopi ve biopsy, 10 seneyi gecmis hastalarda, kanser olasigi icin yapilir. Teshis icin MUTLAKA yukardaki bulgu ve tahlil sonuclarinin olmasi gerekir. Yapildi ise, bu sonuclari ve kaka seklini ve kaka yapis seklini yazin.
|
|
![]() |
|
dhurnali ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 210 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir bey , yeğenim bugün klonoskopi ve endoskopiyi oldu. Doktor ülseratif kolit olmadığını söylemiş. Bağırsakları tam boşalmadığı için çok net göremediğini Crohn veya Çölyak hastalığından da şüphelendiğini söylemiş. Bunun için yine bir sürü kan ve kaka tahlilleri istemiş. Şimdi hastanede yatıyor. Ablamın şuan elindeki kan sonuçlarını, kaka yapış saatlerinin resimlerini ve kanlı olan kaka resmini yolluyorum ( Bir de Kadir bey sadece 2 defa kan görmüşler )
Düzenleyen dhurnali - 25 Eki 2019 Saat 14:50 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bosuna oldu!! ben size bastan soylemistim!! Diger bulgular olmadan, asla bu hastalik dusunulemez.. Hele biopsi yapilmasi: "Tamamen duygusal" Crohn veya Colyak ile de alakasi yok. Bunlardan bir sey cikmayinca da; yok,"Anemisi var", yok, "IYE var" diyecekler. Daha olmadi Thallassemia suphesi var diyecekler.. HGB:12,3g/dL olan bir cocukta bu hastaliklardan hicbirisi dusunulemez! Resmen kaziklandilar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2019 Saat 19:17 |
|
![]() |
|
Kadir bey , peki bu hastalıklardan hiçbirisi değilse ( inşallah umarız ki öyledir ) yeğenimin ishali (yaklaşık 2 ay oldu ) neden geçmiyor olabilir. Şuan kullandıkları üçüncü kutu flagyl antibiyotik. ( Bir de bunun haricinde bacağından iğne ile yapılan antibiyotik daha kullandı.) Bu süreç içinde , yani antibiyotiğe başlandığı 2-3 gün sonrasında isal kesiliyor biraz düzelme oluyormuş, fakat sonrasında da kabızlık başlıyormuş. Sonra da bu defa da yine laman, arkasına yeniden isal ...Ne yapacaklarını şaşmış durumdalar.
Düzenleyen dhurnali - 16 Eki 2019 Saat 22:35 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Hicbir ilac kullanmasin... 2- Sadece; diyetine dikkat edin.. Kabiz oldugunda; Pirinc, Patates, Muz ve Elma vermeyin. Ishal oldugunda verin. Once 1-2 hafta HIC ilacsiz bir takip edelim… Sonra duruma gore bakariz.
|
|
![]() |
|
Peki Kadir bey ,yazdığınız herşeyi iletiyorum. Herşey için çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Kadir bey ablamla konuştum. Sizin dediğiniz gibi :
2- Sadece; diyetine dikkat edin.. Kabiz oldugunda; Pirinc, Patates, Muz ve Elma vermeyin. Ishal oldugunda verin... Bunlara çok dikkat ettiğini söyledi. İshal oluğu zamanlarda da bir taraftan şiddetli karın ağrısı olduğunu, karın ağrısı olmasa sizin dediğinizi yapmayı (hiç ilaç vermemeyi) onun da çok istediğini söyledi. Doktor bu sefer de Giardia diye bir hastalıktan şüphelenmiş. Sizinle paylaşmak istedim.Teşekkür ederim .
Düzenleyen dhurnali - 17 Eki 2019 Saat 10:00 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|