|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
watcher54 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı watcher54
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nis 2017 Saat 15:51 |
Selamlar hocam, oglum yarik dudaktan ameliyat olmuştu. Ameliyat sonrasi ates düşürücü ve agri kesici parol ve calpol verdiler. Ama ben yedirmedim cunku atesi yoktu ve geceyi normal geçiriyordu, ayrica narkoz etkisini atmasi icin de bol beslenme ve sivi almasi lazim yoksa serum vericez dediler. Ben de ilaclar agirlastirmasin beslenebilsin diye yaklasik 5 şırınga ilacı vermedim. Sabaha da gayet iyi uyanmisti. Sorum şu,
1.bir ay sonra damak ameliyati olucak yine her kontrole bir şırınga ilac getirecekler. İlaclari vermelimiyim. 2. Ameliyat oncesi aclik kac saat olmali. Oglum 8 aylik olacak tok tutsin diye verebilecegim bir sey var mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- "bir siringa ilac"???????? Ne ilaci ki????? 2- Ac kalmaktan maksat, midenin bos kalmasi icindir. Zira Anestezi esnasinda, suuru kapali olacagi icin, kusarsa, mide muhteviyatini Akcigerlerine cekebilir. Ac kalmasi o kadar muhim bir hadise degil. Insallah ameliyati basarili gecer.
|
|
![]() |
|
watcher54 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı watcher54
Agzindan verilmesi icin ates düşürücü ve agri kesici. Calpol ve parol oldugunu söylediler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siringa ne??? Butun ates dusuruculer; ayrica, agri keser.. Agri oldugunda; ates olmasa da, verilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı watcher54
Şırınga yani enjektör, enjektör ile agzindan verilmesi icin ameliyat sonrasi hemsire her geldigi kontrole küçük boy enjektörle ilaç getirti. Ates düşürücü ve ari kesici dedi. Ama oglumda ates ve agriyla ilgili bir belirti yoktu. Ben de ilaci vermedim çünkü siz ates olmadiginda calpol verilmesi risk olusturur demiştiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabii siz; "siringa" diyince, benim aklima, Igne seklinde verilen ilac geldi!!! Turkiye'de; Saglik sistemi tamamen; Sekilcilik ve Ezbercilige dayanir.. Dusunme, akil yurutme, mantik; YOKTUR!!
Cocuklu ailelere, o yuzden buyuk mesuliyetler duser.. Cocugunuzdan sizler sorumlusunuz. Yapilan sacma-sapan tedaviler sonucunda; Cocugunuzu basina kotu bir sey gelirse, sikayet edebileceginiz veya netice alabileceginiz bir merci YOKTUR... Ates olmadiginda; Calpol verilmesin demedim.. Agri icinde verilebilir.. Riskli diye; Calpol hammaddesi ihtiva eden; Aferin, Peditus gibi ilaclarla yan yana verilmesin dedim, ve diyorum.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Nis 2017 Saat 23:37 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|