Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ameliyat sonrasi(yarik dudak)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56538
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:43

Konu: Ameliyat sonrasi(yarik dudak)
Mesajı Yazan: watcher54
Konu: Ameliyat sonrasi(yarik dudak)
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2017 Saat 15:51
Selamlar hocam, oglum yarik dudaktan ameliyat olmuştu. Ameliyat sonrasi ates düşürücü ve agri kesici parol ve calpol verdiler. Ama ben yedirmedim cunku atesi yoktu ve geceyi normal geçiriyordu, ayrica narkoz etkisini atmasi icin de bol beslenme ve sivi almasi lazim yoksa serum vericez dediler. Ben de ilaclar agirlastirmasin beslenebilsin diye yaklasik 5 şırınga ilacı vermedim. Sabaha da gayet iyi uyanmisti. Sorum şu, 
1.bir ay sonra damak ameliyati olucak yine her kontrole bir şırınga ilac getirecekler. İlaclari vermelimiyim.
2. Ameliyat oncesi aclik kac saat olmali. Oglum 8 aylik olacak tok tutsin diye verebilecegim bir sey var mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2017 Saat 19:27
1- "bir siringa ilac"????????  Ne ilaci ki?????
2- Ac kalmaktan maksat, midenin bos kalmasi icindir. Zira Anestezi esnasinda, suuru kapali olacagi icin, 
kusarsa, mide muhteviyatini Akcigerlerine cekebilir. Ac kalmasi o kadar muhim bir hadise degil.
Insallah ameliyati basarili gecer.

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2017 Saat 01:04
Agzindan verilmesi icin ates düşürücü ve agri kesici. Calpol ve parol oldugunu söylediler

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2017 Saat 04:32
Siringa ne???
Butun ates dusuruculer; ayrica, agri keser..
Agri oldugunda; ates olmasa da, verilir.

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2017 Saat 23:17
Şırınga yani enjektör, enjektör ile agzindan verilmesi icin ameliyat sonrasi hemsire her geldigi kontrole küçük boy enjektörle ilaç getirti. Ates düşürücü ve ari kesici dedi. Ama oglumda ates ve agriyla ilgili bir belirti yoktu. Ben de  ilaci vermedim çünkü siz ates olmadiginda calpol verilmesi risk olusturur demiştiniz.

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2017 Saat 23:34
Tabii siz; "siringa" diyince, benim aklima, Igne seklinde verilen ilac geldi!!!
Turkiye'de; Saglik sistemi tamamen; Sekilcilik ve Ezbercilige dayanir.. Dusunme, akil yurutme, mantik;
YOKTUR!!
Cocuklu ailelere, o yuzden buyuk mesuliyetler duser.. Cocugunuzdan sizler sorumlusunuz. Yapilan sacma-sapan
tedaviler sonucunda; Cocugunuzu basina kotu bir sey gelirse, sikayet edebileceginiz veya netice
alabileceginiz bir merci YOKTUR...
Ates olmadiginda; Calpol verilmesin demedim.. Agri icinde verilebilir..
Riskli  diye; Calpol hammaddesi ihtiva eden; Aferin, Peditus gibi ilaclarla yan yana verilmesin dedim,
ve diyorum..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat