Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak ağrısı ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak ağrısı ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yukselkerse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kulak ağrısı ve ateş
    Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 04:26
Smile Merhaba hocam 4.5 yaşında kreşe giden bir kızım var perşembe sabah kulağım ağrıyor diyerek uyandı. Hemen iliadine başladım. Sonra ağrıyor diye ağlayınca ibufen verdim. O şekilde kreşe gitti. Öğlen aradılar ateşlendi diye. Gittim aldım. Ateşe dokunmamsk adına ilaç vermedim. O gün gece 39.3 oldu. Belki dahada yükselmiştir. Ama müdahale etmedim. Cuma sabah şurubunu içirip okula gönderdim. Öğlen yine ateşlenmeye başlamış. Gittim aldım. Ateşi 39.3 oldu yine düşürmedim. Sonra düştü. Şuan yine ateşli. Ateş olunca bactrim demişsiniz. Ateşi 5 gün bekleyip mi bactrime başlayayım. Yoksa şimdi başlayayım mı? Geçen senede kulak ağrımız oluyordu ibufenle hallettik. Kızım kulağımın içinde sesler var diyor. Bazen söylediklerimi duymuyor. Kkbye gitmelimiyiz?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 13:47
Hocam  çocuk  doktorumuza gittik . Agumentin 600 antibiyotik,  alerset ,singulair ve monaliz burun spreyi verdi. 10 gün sonra kulak burun boğaza gidin dedi. Açıkcası biz geçen yıldan beri kulak ağrısıyla uğraşıyoruz. Kulak ağrısında hiç antibiyotik kullanmadık. İbufenle atlattık. Doktorumuz kulak için ilk defa antibiyotik vermek durumunda kaldı. Sabah farkettim iki kulağıda akmış. Sizce ne yapmalıyım hocam. Ateşi 3 gündür iniyor çıkıyor uğraşmıyorum. İliadinin bugün 3.günü sizce verilen antibiyotiği kullanmalımıyım. Ya da bactrim mi kullanmalıyım? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 19:16
1- Augmentin 600, 20 kilo altinda kullanilmaz.
Siz Bactrim surup, gunde:2x1.5 olcek verin. Iliadin damla 5 gune tamamlayin. Bir gun ara verin, iyilesse bile 3 gun daha kullanin.
2- Allerset ve Singuleirin ikiside, Allerji ilaci olup, yan yana gerekmez, ayricada Julak iltihabinda, hicbir gerekmez.
3- Monaliz sprey; KORTIZONdur.. Bu doktorun amaci ne???

Sakin soylenenlerin hicbirine inanmayin, sadece Iliadin ve Bactrim kullanin.. Agri olursa tercihen Ibufen verin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 19:47
Smile Tamam hocam allerseti alerjimiz olduğu için verdi. Bizim gün içinde hapşırmalarımız var. Burun etleriniz şişmeye başlamış dedi. O nedenle bu ilaçları yazdı. Hocam ben size güveniyorum. Eşim çok baskı yapıyor. Ama ben yinede bactrim verdim. Dediğiniz şekilde devam edeceğim. Sonrasında Kbb doktoruna gideyim mi? Çünkü kulak sıkıntımız geçen seneden beri var. Agumentini 10 gün kullan dedi. Bactrimi beş gün kullanmam sıkıntı yaratmaz umarım. Hocam bu seneyide bir atlatsak eşimin baskılarından bir kurtulsam. Birde 10 aylık kızım var. Onuda sizin yöntemlerinizle büyütmeye çalışıyorum. Herşey gönlünüzce olsun sağlıcakla kalın.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 19:54
SAKIN, allerjisi var'a inanmayin. Bu yasta, ne Saman nezlesi ne de Bahar allerjisi olur... Sadece; GRIP olur. Ama Turk doktorlari, Grip teshis etmemeye yeminlidirler.
Sadece benim anlattiklarimi uygulayin... 35 sene ozel muayenehanemde yanilmadim, simdimi yanilacagim??
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 20:17
Tamam hocam ben yanılacağınızı düşünmüyorum. Ama dediğim gibi eşim tabii yazıları okudun doktor oldun başıma diyor. Millet o kadar sene okuyor bilmiyor, sen hemen iki yazı okumayla herşeyi biliyorsun diyor. Yoksa ben size çok güveniyorum. Allah size sağlıklı uzun uzun ömürler versin. Her zaman duacınızım. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2015 Saat 17:52
Hocam merhaba dediğiniz şekilde ilaçları uyguladım. Dün iliadin damlayı kullandım 3.gün doldu. Bugün kullanmadım. Ama kızım az önce kulağım ağrıyor dedi ibufen verebilirim. İliadini yarın tekrar başlayayım mı? Pazartesi kulak burun boğaza gideceğiz. Oradan çıkan teşhise göre size danışıp tedaviyi belirleyelim mi? Yoksa yarın iliadin damlaya başlayayım mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2015 Saat 19:55
Hemen, Iliadin damla'ya baslayin. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.