Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak ağrısı ve ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50767
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 00:17

Konu: kulak ağrısı ve ateş
Mesajı Yazan: yukselkerse
Konu: kulak ağrısı ve ateş
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 04:26
Smile Merhaba hocam 4.5 yaşında kreşe giden bir kızım var perşembe sabah kulağım ağrıyor diyerek uyandı. Hemen iliadine başladım. Sonra ağrıyor diye ağlayınca ibufen verdim. O şekilde kreşe gitti. Öğlen aradılar ateşlendi diye. Gittim aldım. Ateşe dokunmamsk adına ilaç vermedim. O gün gece 39.3 oldu. Belki dahada yükselmiştir. Ama müdahale etmedim. Cuma sabah şurubunu içirip okula gönderdim. Öğlen yine ateşlenmeye başlamış. Gittim aldım. Ateşi 39.3 oldu yine düşürmedim. Sonra düştü. Şuan yine ateşli. Ateş olunca bactrim demişsiniz. Ateşi 5 gün bekleyip mi bactrime başlayayım. Yoksa şimdi başlayayım mı? Geçen senede kulak ağrımız oluyordu ibufenle hallettik. Kızım kulağımın içinde sesler var diyor. Bazen söylediklerimi duymuyor. Kkbye gitmelimiyiz?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 13:47
Hocam  çocuk  doktorumuza gittik . Agumentin 600 antibiyotik,  alerset ,singulair ve monaliz burun spreyi verdi. 10 gün sonra kulak burun boğaza gidin dedi. Açıkcası biz geçen yıldan beri kulak ağrısıyla uğraşıyoruz. Kulak ağrısında hiç antibiyotik kullanmadık. İbufenle atlattık. Doktorumuz kulak için ilk defa antibiyotik vermek durumunda kaldı. Sabah farkettim iki kulağıda akmış. Sizce ne yapmalıyım hocam. Ateşi 3 gündür iniyor çıkıyor uğraşmıyorum. İliadinin bugün 3.günü sizce verilen antibiyotiği kullanmalımıyım. Ya da bactrim mi kullanmalıyım? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 19:16
1- Augmentin 600, 20 kilo altinda kullanilmaz.
Siz Bactrim surup, gunde:2x1.5 olcek verin. Iliadin damla 5 gune tamamlayin. Bir gun ara verin, iyilesse bile 3 gun daha kullanin.
2- Allerset ve Singuleirin ikiside, Allerji ilaci olup, yan yana gerekmez, ayricada Julak iltihabinda, hicbir gerekmez.
3- Monaliz sprey; KORTIZONdur.. Bu doktorun amaci ne???

Sakin soylenenlerin hicbirine inanmayin, sadece Iliadin ve Bactrim kullanin.. Agri olursa tercihen Ibufen verin.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 19:47
Smile Tamam hocam allerseti alerjimiz olduğu için verdi. Bizim gün içinde hapşırmalarımız var. Burun etleriniz şişmeye başlamış dedi. O nedenle bu ilaçları yazdı. Hocam ben size güveniyorum. Eşim çok baskı yapıyor. Ama ben yinede bactrim verdim. Dediğiniz şekilde devam edeceğim. Sonrasında Kbb doktoruna gideyim mi? Çünkü kulak sıkıntımız geçen seneden beri var. Agumentini 10 gün kullan dedi. Bactrimi beş gün kullanmam sıkıntı yaratmaz umarım. Hocam bu seneyide bir atlatsak eşimin baskılarından bir kurtulsam. Birde 10 aylık kızım var. Onuda sizin yöntemlerinizle büyütmeye çalışıyorum. Herşey gönlünüzce olsun sağlıcakla kalın.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 19:54
SAKIN, allerjisi var'a inanmayin. Bu yasta, ne Saman nezlesi ne de Bahar allerjisi olur... Sadece; GRIP olur. Ama Turk doktorlari, Grip teshis etmemeye yeminlidirler.
Sadece benim anlattiklarimi uygulayin... 35 sene ozel muayenehanemde yanilmadim, simdimi yanilacagim??

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 20:17
Tamam hocam ben yanılacağınızı düşünmüyorum. Ama dediğim gibi eşim tabii yazıları okudun doktor oldun başıma diyor. Millet o kadar sene okuyor bilmiyor, sen hemen iki yazı okumayla herşeyi biliyorsun diyor. Yoksa ben size çok güveniyorum. Allah size sağlıklı uzun uzun ömürler versin. Her zaman duacınızım. 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2015 Saat 17:52
Hocam merhaba dediğiniz şekilde ilaçları uyguladım. Dün iliadin damlayı kullandım 3.gün doldu. Bugün kullanmadım. Ama kızım az önce kulağım ağrıyor dedi ibufen verebilirim. İliadini yarın tekrar başlayayım mı? Pazartesi kulak burun boğaza gideceğiz. Oradan çıkan teşhise göre size danışıp tedaviyi belirleyelim mi? Yoksa yarın iliadin damlaya başlayayım mı?

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2015 Saat 19:55
Hemen, Iliadin damla'ya baslayin. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2015 Saat 20:38
 Teşekkür ederim hocam hızlı cevabınız için. Hani siz 3 günün ardından bir gün araverin sonra tekrar başlayın dediğiniz için bu soruyu sordum. Şu an şikayeti yok gibi. Gece durumuna bakıp iliadine 3 gün daha devam ederim. Kulak burun boğaza gittikten sonra hocam sizi tekrar rahatsız ederim. Sağlıcakla kalın hocam iyiki varsınız.

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 19:50
Smile Hocam merhabalar bugün kulak burun boğaz doktoruna gittik. Allerji geçmişiniz olduğu için allerji şurubu ve nazonexi 1 hafta kullanın sonra kontrole gelin dedi. Kontrole gittiğimizde basınç testi yapacak. Kulakta sıvı sıkıntımız var. Birde daha öncede yazmıştım bizim gün içinde çok sık hapşırmalarımız  vardı. Öksürük yoksa allerji şurubu kullanın demiştiniz. O durumumuz hala devam ediyor. Nazonex yerine illiadin damla kullansam doğru olur mu? Bir hafta sonra bakalım ne söyleyecek hocam. Birde hocam kulak kiri var dedi sağ kulağı göremedi. O nedenle bir kulak damlası verdi. Üzerinde göz damlası yazıyormuş. Henüz almadım o nedenle adını  bilmiyorum. Kulak kirini yumuşatsın gelmeden 2-3 gün önce kullanın kulak kirini alırken kolay olur dedi. Bademcikleri küçük sıkıntı yok dedi. Geniz eti için birşey diyemem dedi. Allerji ilaçlarından sonra birşey söyleyebilirim dedi. İlliadinle devam mı hocam?

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 23:43
Nasonex'i HICBIR DURUMDA KULLANMAYIN..Kortizon olup, bir defa kullandinizmi, doktorlar icin, "Omur Boyu Aylik Gelir" olursunuz..

SAKIN kulak damlasini kullanmayin.
Sadece Iliadin'e devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat