Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sadece öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsadece öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 360
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sadece öksürük
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 21:30
Hocam 4 yaşındaki ikiz esi oglum pazar gününden beri sürekli öksuruyor fakat öncesinde ates burun akintisi vs.hicbirsey olmadi ve simdide yok..gece artan ve genelde sonu kusmayla biten hafif balgamli ama rahatsiz edici bir öksürük..viral üsye oldugundan eminim fakat diger sikayetler neden olmamis olabilir.sizin önerilerinizi uyguluyorum bu arada..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117984
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 00:42
Bir cins, Gripal enfeksiyon. Her Grip ayni olmaz... Hic ates yapmayanida vardir, 1 gun ates yapanida vardir, 4-5 gun ates yapanlar cogunluktadir, 1 hafta ates yapanlarda vardir...
SADECE: Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 22:13
Hocam söylediklerinizi aynen uyguluyorum fakat 5.gündeyiz öksürük azalmak yerine  daha da siddetlendi ve sanki konusurken tikanmaya ve hisirti sesi gelmeye basladi.bronsiolit mi oluyor acaba emin olamadim.ates ve burun akintisi halen yok.hocam birde bu tür durumlarda perebron ile bricanly arasinda ki farki tam cozemedim hangisi hangi durumlarda kullaniliyordu acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 04:08
Perebron; oksurugu arttirir...Zaturrelerde kullanilir.. Gereksiz yere kullansaniz bile bir zarari olmaz, alt tarafi sayica fazla oksurur..
Bricanyl; bronslari genisletir..Astim ve benzeri durumlarda kullanilir. Gereksiz yere kullanildiginda, Grip dahil, "Butun enfeksiyonlarda" hastaligin Akcigerlere inmesine sebep olur.

Cok gerekmedikce, oksuruk ile ugrasmayin... OKSURUK; VUCUDUN SAVUNMASIDIR...
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 14:05
Hocam esimin israri uzerine bugun muayene ettirdik hem de iki doktora ayri ayri..birincisi cocuk hastaliklari uzmani dinledi bakti dort dortluk bronsiolit tablosu dedi geniz akintisi yok dedi.inhaler ventolin pulmicort prednol hemen ve bricanly surup yazdi..alerjik bir durum iki kez daha olursa arastirilmali evdeki halilari falan kaldirin dedi.aldik acil tip uzmani na goturduk gata ya..yogun geniz akintisi var cigerleri ve bogazlari kulaklari tertemiz simdilik sadece takip edin dedi.tablo degisirse tekrar gorelim dedi...hocam bronsiolit olabilir mi dedim baska doktora muayene ettirdigimizi soylemedim..hayir grip arkasi bir durum dedi ventolin pulmicort versek mi dedim tepkisini olcmek icin cocuk tikali mi niye veriyoruz ki abartmayin dedi...bricanly dedim  sadece takip et dedi..hocam 10 dk arayla tamamen iki zit teshis...ne yapacagimi bilemedim..ya ilki dogruysa ve gece birden nefes alamaz hale gelirse cocuk...kafam cok karisti her ihtimale karsi bricanly baslasam mi?

Düzenleyen spancm - 21 Kas 2014 Saat 14:08
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 15:22
Hocam sanirim ateside yukselmeye basladi.38 olctuk az once..tablo degisecek gibi sanki cok korkuyorum..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 18:22
Anlamayacak ne var.... Ilk gittiginiz doktor, SARLATANIN onde gideni..
Demek GATA hala , diger Ozel hastaneler veya Universite hastaneleri gibi "tefessuh" etmemis...

Su anda; piyasadaki Cocuk doktorlarinin; %99'u bu sarlatan gibi calisiyorlar..
1- ASLA: Grip teshis etmezler.
2- Gripli hastalara, bu Astim ilaclarini verince, isin uzayacagini ve kendilerine daha cok "ekmek" cikacagini biliyorlar...
3- "4x4 Bronsiolit" dedi ha!!! Madem Bronsiolit, o zaman niye Bronsit tedavisi vermis??? Aradaki farki biliyormu??? dedigim gibi, tam sahtekar... Bunlari rezil edin. edinki bu sacmaliklardan vazgecsinler...
Zaten cogu vazgecti, gununmuzun modasi " Kriptik Tonsillit" teshisi...
Benim yazilarimi iyi okuyun.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2014 Saat 03:39
Hocam dediklerinizi aynen uyguluyorum dünden beri atesi 38 38.5 civari seyrediyor..anormal balgamli oksuruyor iyice artti..gogsunden fiki fikir hiriltili sesler geliyor ve nefesini verirken tikaniyot..konusurken  cumlelerin sonunu yutuyor..siz hep ates sonradan cikarsa onemli olabilir dersiniz diye hatirliyorum sanki..kan sayimi mi yaptirsak?balgam icin nefes darligi icin ne kullansak acaba?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.