sadece öksürük |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
spancm
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 360 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 21:30 |
Hocam 4 yaşındaki ikiz esi oglum pazar gününden beri sürekli öksuruyor fakat öncesinde ates burun akintisi vs.hicbirsey olmadi ve simdide yok..gece artan ve genelde sonu kusmayla biten hafif balgamli ama rahatsiz edici bir öksürük..viral üsye oldugundan eminim fakat diger sikayetler neden olmamis olabilir.sizin önerilerinizi uyguluyorum bu arada..
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117984 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bir cins, Gripal enfeksiyon. Her Grip ayni olmaz... Hic ates yapmayanida vardir, 1 gun ates yapanida vardir, 4-5 gun ates yapanlar cogunluktadir, 1 hafta ates yapanlarda vardir...
SADECE: Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. |
|
spancm
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam söylediklerinizi aynen uyguluyorum fakat 5.gündeyiz öksürük azalmak yerine daha da siddetlendi ve sanki konusurken tikanmaya ve hisirti sesi gelmeye basladi.bronsiolit mi oluyor acaba emin olamadim.ates ve burun akintisi halen yok.hocam birde bu tür durumlarda perebron ile bricanly arasinda ki farki tam cozemedim hangisi hangi durumlarda kullaniliyordu acaba?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Perebron; oksurugu arttirir...Zaturrelerde kullanilir.. Gereksiz yere kullansaniz bile bir zarari olmaz, alt tarafi sayica fazla oksurur..
Bricanyl; bronslari genisletir..Astim ve benzeri durumlarda kullanilir. Gereksiz yere kullanildiginda, Grip dahil, "Butun enfeksiyonlarda" hastaligin Akcigerlere inmesine sebep olur. Cok gerekmedikce, oksuruk ile ugrasmayin... OKSURUK; VUCUDUN SAVUNMASIDIR... |
|
spancm
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam esimin israri uzerine bugun muayene ettirdik hem de iki doktora ayri ayri..birincisi cocuk hastaliklari uzmani dinledi bakti dort dortluk bronsiolit tablosu dedi geniz akintisi yok dedi.inhaler ventolin pulmicort prednol hemen ve bricanly surup yazdi..alerjik bir durum iki kez daha olursa arastirilmali evdeki halilari falan kaldirin dedi.aldik acil tip uzmani na goturduk gata ya..yogun geniz akintisi var cigerleri ve bogazlari kulaklari tertemiz simdilik sadece takip edin dedi.tablo degisirse tekrar gorelim dedi...hocam bronsiolit olabilir mi dedim baska doktora muayene ettirdigimizi soylemedim..hayir grip arkasi bir durum dedi ventolin pulmicort versek mi dedim tepkisini olcmek icin cocuk tikali mi niye veriyoruz ki abartmayin dedi...bricanly dedim sadece takip et dedi..hocam 10 dk arayla tamamen iki zit teshis...ne yapacagimi bilemedim..ya ilki dogruysa ve gece birden nefes alamaz hale gelirse cocuk...kafam cok karisti her ihtimale karsi bricanly baslasam mi?
Düzenleyen spancm - 21 Kas 2014 Saat 14:08 |
|
spancm
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam sanirim ateside yukselmeye basladi.38 olctuk az once..tablo degisecek gibi sanki cok korkuyorum..
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Anlamayacak ne var.... Ilk gittiginiz doktor, SARLATANIN onde gideni..
Demek GATA hala , diger Ozel hastaneler veya Universite hastaneleri gibi "tefessuh" etmemis... Su anda; piyasadaki Cocuk doktorlarinin; %99'u bu sarlatan gibi calisiyorlar.. 1- ASLA: Grip teshis etmezler. 2- Gripli hastalara, bu Astim ilaclarini verince, isin uzayacagini ve kendilerine daha cok "ekmek" cikacagini biliyorlar... 3- "4x4 Bronsiolit" dedi ha!!! Madem Bronsiolit, o zaman niye Bronsit tedavisi vermis??? Aradaki farki biliyormu??? dedigim gibi, tam sahtekar... Bunlari rezil edin. edinki bu sacmaliklardan vazgecsinler... Zaten cogu vazgecti, gununmuzun modasi " Kriptik Tonsillit" teshisi... Benim yazilarimi iyi okuyun. |
|
spancm
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam dediklerinizi aynen uyguluyorum dünden beri atesi 38 38.5 civari seyrediyor..anormal balgamli oksuruyor iyice artti..gogsunden fiki fikir hiriltili sesler geliyor ve nefesini verirken tikaniyot..konusurken cumlelerin sonunu yutuyor..siz hep ates sonradan cikarsa onemli olabilir dersiniz diye hatirliyorum sanki..kan sayimi mi yaptirsak?balgam icin nefes darligi icin ne kullansak acaba?
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|