sadece öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46332
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 00:09
Konu: sadece öksürük
Mesajı Yazan: spancm
Konu: sadece öksürük
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2014 Saat 21:30
Hocam 4 yaşındaki ikiz esi oglum pazar gününden beri sürekli öksuruyor fakat öncesinde ates burun akintisi vs.hicbirsey olmadi ve simdide yok..gece artan ve genelde sonu kusmayla biten hafif balgamli ama rahatsiz edici bir öksürük..viral üsye oldugundan eminim fakat diger sikayetler neden olmamis olabilir.sizin önerilerinizi uyguluyorum bu arada..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 00:42
Bir cins, Gripal enfeksiyon. Her Grip ayni olmaz... Hic ates yapmayanida vardir, 1 gun ates yapanida vardir, 4-5 gun ates yapanlar cogunluktadir, 1 hafta ates yapanlarda vardir...
SADECE: Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 22:13
Hocam söylediklerinizi aynen uyguluyorum fakat 5.gündeyiz öksürük azalmak yerine daha da siddetlendi ve sanki konusurken tikanmaya ve hisirti sesi gelmeye basladi.bronsiolit mi oluyor acaba emin olamadim.ates ve burun akintisi halen yok.hocam birde bu tür durumlarda perebron ile bricanly arasinda ki farki tam cozemedim hangisi hangi durumlarda kullaniliyordu acaba?
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 04:08
Perebron; oksurugu arttirir...Zaturrelerde kullanilir.. Gereksiz yere kullansaniz bile bir zarari olmaz, alt tarafi sayica fazla oksurur..
Bricanyl; bronslari genisletir..Astim ve benzeri durumlarda kullanilir. Gereksiz yere kullanildiginda, Grip dahil, "Butun enfeksiyonlarda" hastaligin Akcigerlere inmesine sebep olur.
Cok gerekmedikce, oksuruk ile ugrasmayin... OKSURUK; VUCUDUN SAVUNMASIDIR...
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 14:05
Hocam esimin israri uzerine bugun muayene ettirdik hem de iki doktora ayri ayri..birincisi cocuk hastaliklari uzmani dinledi bakti dort dortluk bronsiolit tablosu dedi geniz akintisi yok dedi.inhaler ventolin pulmicort prednol hemen ve bricanly surup yazdi..alerjik bir durum iki kez daha olursa arastirilmali evdeki halilari falan kaldirin dedi.aldik acil tip uzmani na goturduk gata ya..yogun geniz akintisi var cigerleri ve bogazlari kulaklari tertemiz simdilik sadece takip edin dedi.tablo degisirse tekrar gorelim dedi...hocam bronsiolit olabilir mi dedim baska doktora muayene ettirdigimizi soylemedim..hayir grip arkasi bir durum dedi ventolin pulmicort versek mi dedim tepkisini olcmek icin cocuk tikali mi niye veriyoruz ki abartmayin dedi...bricanly dedim sadece takip et dedi..hocam 10 dk arayla tamamen iki zit teshis...ne yapacagimi bilemedim..ya ilki dogruysa ve gece birden nefes alamaz hale gelirse cocuk...kafam cok karisti her ihtimale karsi bricanly baslasam mi?
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 15:22
Hocam sanirim ateside yukselmeye basladi.38 olctuk az once..tablo degisecek gibi sanki cok korkuyorum..
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 18:22
Anlamayacak ne var.... Ilk gittiginiz doktor, SARLATANIN onde gideni..
Demek GATA hala , diger Ozel hastaneler veya Universite hastaneleri gibi "tefessuh" etmemis...
Su anda; piyasadaki Cocuk doktorlarinin; %99'u bu sarlatan gibi calisiyorlar..
1- ASLA: Grip teshis etmezler.
2- Gripli hastalara, bu Astim ilaclarini verince, isin uzayacagini ve kendilerine daha cok "ekmek" cikacagini biliyorlar...
3- "4x4 Bronsiolit" dedi ha!!! Madem Bronsiolit, o zaman niye Bronsit tedavisi vermis??? Aradaki farki biliyormu??? dedigim gibi, tam sahtekar... Bunlari rezil edin. edinki bu sacmaliklardan vazgecsinler...
Zaten cogu vazgecti, gununmuzun modasi " Kriptik Tonsillit" teshisi...
Benim yazilarimi iyi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 03:39
Hocam dediklerinizi aynen uyguluyorum dünden beri atesi 38 38.5 civari seyrediyor..anormal balgamli oksuruyor iyice artti..gogsunden fiki fikir hiriltili sesler geliyor ve nefesini verirken tikaniyot..konusurken cumlelerin sonunu yutuyor..siz hep ates sonradan cikarsa onemli olabilir dersiniz diye hatirliyorum sanki..kan sayimi mi yaptirsak?balgam icin nefes darligi icin ne kullansak acaba?
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 18:40
Agizinda "kotu koku", dilinde,"pas" yoksa, hicbir sey gerekmez..
Ona "nefes darligi" denmez. Siz ates dusurup, cocugu ayaga kaldirirsaniz, azdiginda, solunum sikintisi olur... Istirahat etsin ve mumkun oldugunca atesini dusurmeyin.
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 21:09
Hocam dun gece size yazdiktan sonra sadece takip ettim ates dusurucu vermedim sabaha karsi atesi kendi dustu...sonra abartisiz bir elin icini dolduracak kadar yemyesil yapiskan balgam kustu..bugun bol serum fizyolojik sicak banyo balli limon ihlamur viks falan derken su ana kadar ates birdaha olmadi hirilti devam fakat darlik yok solunumda..dune gore cok cok iyiyiz hocam...bir kez daha tesekkurler...sonsuz minnettarim hocam.
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 21:43
Tabiatin ve vucudun islerine karisilmadiginda, hastaliklar daima daha kolay iyilesir.. Gecmis olsun..
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:28
Hocam oglum iyilesti oksuruk tek tuk genel durumu cok iyi ates hic yok sadece kulagimi sirtina yasladigimda nefes verme sirasinda icerden baloncuk patlamasi gibi bir ses geliyor o neden olabilir acaba? Birde ilk gittigimiz bize dort dortluk bronsiolit diyen ve ventolin pulmicort bricanyl ve prednol oneren doktor onun tedavilerini uyguladigimizi saniyor hatta bugun bana cocugu kontrole getir de bakalim duzelmis mi dedi.ben de tedaviye ne kadar devam etmeliyiz acaba dedim.benim hocam prof.bize her oksuren cocuga solunumda hirilti hisirti darlik olsun olmasin mutlaka ventolin vermemiz gerektigini soyledi sen ventoline 6 ay devam et eger bu sekilde uc kez hiriltili solunum yasarsaniz astimdir kesin dedi.duyduklarima inanamadim hocam.kendisi yegenlerini de boyle buyutmus.simdi ben bir kac gun sonra onun tedavilerini uygulamis gibi oglumu kontrole goturecegim bakalim ne diyecek ama su baloncuk patlamasi gibi sesin de sebebini anlarsam hazirlikli gitmek istiyorum sadece.
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 06:45
Gripler iyilesirken, solunum yollarindaki ifrazat koyulasir ve oksuruk veya nefes alam ile yer degistirirken bu sekilde sesler olur. Sicak su buhari iyi gelir...
Kontrole gittiginizde, beklediklerini bulamayinca cok sasiracak....
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 16:08
Hocam yine ben...ustte yasadiklarimizi yazmistim uzerinden henuz bir ay bile gecmemis gordugunuz gibi biz yine ayni sorunu yasamaya basladik malesef oglumda yogun bir oksuruk ve balgam hiriltili solunum bugn 38 civari ates. acaba gercekten bronsiolit atagi mi geciriyor bu cocuk diye kafam iyice karisti..ikizi var ve onda olmadi bulasmis olmaliydi diye dusunuyorum..acaba bu kez bricanyl mi baslasam ne dersiniz?
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 18:36
Acele etmeyin.
Nefes alip-vermesi sikintilimi? Sadece; oksuruk ve hirilti varsa, basit bir Grip demektir.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 21:17
Nefes alip vermesi sıkıntılı degil fakat hiril hiril araliksiz nefes almasina firsat kalmadan oksuruyor..dolayisiyla nefes nefese kaliyor ve nefesini takip etmek güc oluyor..sf le burun temizligi yaptigimda resmen oluk oluk sumugumsu cikiyor...
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 02:27
Sicak su buhari uygulayin. Gunde:2-3 sefer yapin, soguk havaya cikarmayin.
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2014 Saat 09:49
Hocam geceleri oksurukten tikanir hale gelince esim yine doktora goturdu dayanamayip yine bronsiolit dedi ve bricanyl mutlaka baslayin dedi ve esim verdi ilaci fakat aksamina cocuk cok rahatladi balgami nerdeyse tamamwn bitti oksurugu cok azaldi.bricanyl in fayda etmesi astim veya bronsitin gostergesidir diye hatirliyorum ve cok korkuyorum
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2014 Saat 19:54
hocam bugun tekrar gata da ki doktorumuzla gorustum kesinlikle yalniz geniz akintisi diyor fakat bu kadar tikanmaya varan nefes nefese birakan oksuruk balgam ve hiriltiyi sadece geniz akintisi yapar mi ? Yaparsa onu nasil bitirecegiz ? Yok bronslarla ilgili bir durum degilse bricanyl neden fayda etti ?bir de hocam akcigerde kaba raller var demisti diger doktor..ral sadece akcigerden duyulan bir ses midir yoksa geniz akintisi bogaz da balgam da falan da duyulabilen bir ses midir ?
|
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 02:18
Bronslar genisleyince, seslerin kaybolmasi normaldir de!!!! Griplerde bronslari bu sekilde genisletirseniz, 5 gun sonra, daha beter bir tablo karsiniza cikabilir.
Zaten Astim ilaclarinin bu kadar yaygin kullanilmasida, sadece bu "goz boyayici" sahte iyilik hali yuzundendir. Hem aile cok memnun, (ama 3-5 sonraki, daha beter durum ile bir baglanti kuramiyor)... Doktor cok memnun, hasta bir defa degil, defalarca, gidip, gelmek zorunda kaliyor.
|
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 08:32
anladim hocam zaten iki gun kullandik rahatladigini gorunce biraktik..peki raller hakkinda sormustum..dinlemekle kaba ral diyen bir doktor bu ral sesini balgam veya geniz akintisi yada herhangibir usye den duyuyor olabilir mi ?
|
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 19:49
Hakikaten, bir sey duydugundan ve dogru degerlendirdiginden emin olsam, bir yorumda bulunacagim da!!!! Biliyorum salliyorlar...
Ben talebe iken, 1-2 arkadasim ile birlikte, Sabah 06:00 da daha Verem kogusundaki hastalar uyanmadan ve OKSURMEDEN, gider, oksurmeden evvel ve sonra akcigerlerini dinlerdik... Zira hasta uyanip oksurdugunde, akciger sesleri degisiyordu.. Bizler merakli olunca, Asistan ve Hemsirelerde bize her turlu yardimi gosteriyorlardi..Akciger selerini degerlendirme isi, oyle kitap okuyarak olmaz..O is; her babayigidin harci degildir.
Daha 3. sinif talebesi iken, Cumartesi saat 24:00 den sonra, Cerrahpasa acilde, Asistanlara yardim ederdik, Dikis, Pansuman, eldiven giymek, pens, makas tutmak, bizim icin daha talebe iken, cocuk oyuncagi idi. 4. sinif talebesi iken, bizleri ufak ameliyatlara bile alirlardi.
Kimse bize kendiliginden bir sey ogretmedi... Biz miletin pesinden giderek, bu islerin puf noktalarini ogrendik. Varmi simdi, boyle talebe??
|
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 00:45
Keske tum hekimler sizin gibi olsa hocam...sizden ogrendiklerimiz sayesinde biz de sizin ogrenciniz gibi olduk ve biz de sizin pesinizde en ince ayrintisina kadar inceler merak eder olduk bu sayede hekimlerin karsisinda kendinden emin soru sorabiliyoruz..fakat bilmedigimiz latince terimleri gozumuzde buyuk bir sorun varmis gibi buyutuyorlar anlamadigimiz icin o kotu oluyor iste..akcigerlerinde kaba raller var dediklerinde ral sadece akcigere ozgu bir ses midir diye soramadim onlara cevabindan emin olmadigim icin bugune dek..
|
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 05:08
"Rall" akciger seslerinin tamamina verilen ad'dir..
Krepitan, Ronflan ve Sibilan raller vardir...
"Kaba raller" deyimi, Turk doktorlarinin, g.t..rinden uydurduklari bir terimdir.
|
|