Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotik sonrası ateş düşmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotik sonrası ateş düşmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
forcen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı forcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotik sonrası ateş düşmesi
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 21:20
hocam ,doktor forumlarına bakınırken,doktorların hastalıklarla ilgili görüşlerini okudum.kendi aralarında tezatlıklar var:

1. doktor:' 1:çocuklarda 3-4 saat arayla calpol-dolven dönüşümlü ilaç verimi yanlıştır.
                  2:2 yaş altı(bana göre 6 yaş altı) kesinlikle soğuk algınlığı ilaçları (peditus,aferin,iburamin vb.) kullanılmamalıdır.
                 3:ateş olayında, verilen antibiyotik 24 saatte ateşi düşürmüyorsa ya doz yanlıştır-(direnç gelişimi) ya da viraldir.' demiş.
diger doktorlar cevap olarak:1: Ege pediatri acilde asistanlardan öğrendim ve mecburide de uyguluyorum calpol-pedifen 4 sa dönüşümlü olayını.
                            2:Peditus yazılmaz diye bir şey yok. Ancak uzman olmayan hekimlerin 2 yaş altında vermelerini önermiyoruz. benim için peditus tarzı ilaçlar çok yoğun ve çok miktarda burun akıntısı olan çocuklarda 2-3 gün kullanılabilecek bir ilaçtır. Her enfeksiyona verilmesini önermiyoruz.
                         3:Antibiyotik başlanan hastalarda ateş düşmesi 72 saati bulabilir düzeltelim. 24 saatte ancak etkin düzeye çıkar.   

tamamen tezat söylemler.muayenede şansımıza hangisi gelirse,çocuğumuzu emanet edecegiz.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 23:33
     "Argumentum ad ignorantum "
1- Ates; vucudun "Savunma mekanizmasi"dir, illaki ates dusurulur diye bir sey yoktur, boyle donusumlu ilaclarin verilmesi tamamiyle cahilliktir...
2- Peditus icinde; 120mg Parasetamol oldugunu o kerizler bilmezler..Bu sebeple, gene Parasetamol ihtiva eden; Aferin ve Calpol gibi ilaclarla yanyana verildiginde, cocugun Karacigerin de; Toksik hepatit olusur.. Ya ölur, yada Karaciger nakli gerekir.
Ayrica da; icindeki oksuruk kesici ve akinti "kurutucu" ilaclar nedeni ile, hastaligin goguse inmesine sebep olurlar...Bu uc-kagitcilar, Peditus'un ilk 2-3 gun sagladigi "Sahte iyilik" hali ile aileleri kandirirlar. Su anda hastanelerde Solunum yolu enfeksiyonu nedeni ile yatmakta olan hastalarin; %90'i bu ilacin kurbanlaridir..
3- Antibiyotiklerin etkin duzeye cikmasi; 3-4 saat icinde olur ve en gec 12 saat icinde atilirlar. Bu sebeple, Antibiyotiklerin buyuk cogunlugu; 8 veya 12 saatte bir, tekrar alinmak zorundadirlar...
O "Ege'deki" asistanlarin, hocalari ne ki, asistanlari adam olsun...
Bunlar, derslerde, not tutan "mollardir"... Kitap okumazlarki, ogrensinler!! ACABA, O Pediatri acilde; hic Grip teshis edilmis hasta varmi imis??? Hep Astim, hep Bronsiolit derler.. Hemde utanmadan, birde bunlara bile Antibiyotik verirler..

Basliktaki Latince soz; "Cahillik sonucu tartisma" anlamindadir..
Ingilizcesi:(argument from ignorance)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Nis 2014 Saat 23:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.