Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik sonrası ateş düşmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43560
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 09:45

Konu: antibiyotik sonrası ateş düşmesi
Mesajı Yazan: forcen
Konu: antibiyotik sonrası ateş düşmesi
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 21:20
hocam ,doktor forumlarına bakınırken,doktorların hastalıklarla ilgili görüşlerini okudum.kendi aralarında tezatlıklar var:

1. doktor:' 1:çocuklarda 3-4 saat arayla calpol-dolven dönüşümlü ilaç verimi yanlıştır.
                  2:2 yaş altı(bana göre 6 yaş altı) kesinlikle soğuk algınlığı ilaçları (peditus,aferin,iburamin vb.) kullanılmamalıdır.
                 3:ateş olayında, verilen antibiyotik 24 saatte ateşi düşürmüyorsa ya doz yanlıştır-(direnç gelişimi) ya da viraldir.' demiş.
diger doktorlar cevap olarak:1: Ege pediatri acilde asistanlardan öğrendim ve mecburide de uyguluyorum calpol-pedifen 4 sa dönüşümlü olayını.
                            2:Peditus yazılmaz diye bir şey yok. Ancak uzman olmayan hekimlerin 2 yaş altında vermelerini önermiyoruz. benim için peditus tarzı ilaçlar çok yoğun ve çok miktarda burun akıntısı olan çocuklarda 2-3 gün kullanılabilecek bir ilaçtır. Her enfeksiyona verilmesini önermiyoruz.
                         3:Antibiyotik başlanan hastalarda ateş düşmesi 72 saati bulabilir düzeltelim. 24 saatte ancak etkin düzeye çıkar.   

tamamen tezat söylemler.muayenede şansımıza hangisi gelirse,çocuğumuzu emanet edecegiz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 23:33
     "Argumentum ad ignorantum "
1- Ates; vucudun "Savunma mekanizmasi"dir, illaki ates dusurulur diye bir sey yoktur, boyle donusumlu ilaclarin verilmesi tamamiyle cahilliktir...
2- Peditus icinde; 120mg Parasetamol oldugunu o kerizler bilmezler..Bu sebeple, gene Parasetamol ihtiva eden; Aferin ve Calpol gibi ilaclarla yanyana verildiginde, cocugun Karacigerin de; Toksik hepatit olusur.. Ya ölur, yada Karaciger nakli gerekir.
Ayrica da; icindeki oksuruk kesici ve akinti "kurutucu" ilaclar nedeni ile, hastaligin goguse inmesine sebep olurlar...Bu uc-kagitcilar, Peditus'un ilk 2-3 gun sagladigi "Sahte iyilik" hali ile aileleri kandirirlar. Su anda hastanelerde Solunum yolu enfeksiyonu nedeni ile yatmakta olan hastalarin; %90'i bu ilacin kurbanlaridir..
3- Antibiyotiklerin etkin duzeye cikmasi; 3-4 saat icinde olur ve en gec 12 saat icinde atilirlar. Bu sebeple, Antibiyotiklerin buyuk cogunlugu; 8 veya 12 saatte bir, tekrar alinmak zorundadirlar...
O "Ege'deki" asistanlarin, hocalari ne ki, asistanlari adam olsun...
Bunlar, derslerde, not tutan "mollardir"... Kitap okumazlarki, ogrensinler!! ACABA, O Pediatri acilde; hic Grip teshis edilmis hasta varmi imis??? Hep Astim, hep Bronsiolit derler.. Hemde utanmadan, birde bunlara bile Antibiyotik verirler..

Basliktaki Latince soz; "Cahillik sonucu tartisma" anlamindadir..
Ingilizcesi:(argument from ignorance)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat