Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotik
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 21:13
Kadir bey iyi akşamlar

3  yaşındaki oğlum 5 gündür ateşi,burun akıntısı ve öksürüğü var.ateşi için aferin ve calpolu 10 saat arayla verdim.
büyük oğlum ise dün akşam belim ağrıyo diye şiddetle kıvranmaya başladı ve sağ böbrek yerini gösteriyordu.sabahta 2 kez kustu ama ateşi yoktu. kreşte ikiside iyi olmayınca dr a götürdüm. ikisinede kan ve idrar tahlili yapıldı.boğazlarda kızarıklık var dedi dr.büyük oğlumun idrar tahlilinde bişey yok normal dedi. kan tahlili sonuçlarında ise;
wbc :13.1
gran%: 73.9

crp lateks :pozitif
bu sonuçlara göre suprax 100 mg antibiyotik verdi 10 gün sabah akşam 1 ölçek  kullanacaksınız dedi.
ateşi olmadığı için antibiyotik verme konusunda kararsız kaldım.
sizin önerilerinize göre karar vericem.teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118360
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2014 Saat 19:08
1- Aferin;160mg, Calpol;120mg, PARASETAMOL ihtiva ederler... Bu iki ilac ASLA yanyana verilmez.. O geri-zekali doktora benden selam soyleyin, verdigi ilaclarin once bir iceriklerini okusun...Her iki ilacida hemen kesin, en az 3 gun, Parasetamol ihtiva eden bir ilac vermeyin.. Belliki doktorunuz, 'okuma ozurlu', bari siz cocugunuza verdiginiz ilaclarin icini , en azindan yaninda yazanlari okuyun...
2- Erkek cocuklarinda; Idrar Yolu Enfeksiyonu olmaz. O doktor, gitsinde bu konuyu dogru-durust ogrensin.
3- WBC:13.1 olmasi, hadisenin virutik, muhtemelende; Gripal oldugunu gosterir. Antibiyotik gerekmez.. Bu kadar basit bir konuyu bile bilmekten acizmi?? SAKIN, Suprax veya baska bir antibiyotik vermeyin.
4- Atesi olmayan bir kimseye antibiyotik gerekmiyecegini siz biliyorsunuz, ama o keriz bilmiyor... Ona verdiginiz paraya yazik...
Tarif ettiginiz sikayetler, muhtemelen Domuz Gribi gecirdigini gosteriyor. Cocuklarda hafif seyreder, ilaci-tedavisi yoktur... SADECE, BENIM grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2014 Saat 19:09
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.