Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41815
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 07:35

Konu: antibiyotik
Mesajı Yazan: mother26
Konu: antibiyotik
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 21:13
Kadir bey iyi akşamlar

3  yaşındaki oğlum 5 gündür ateşi,burun akıntısı ve öksürüğü var.ateşi için aferin ve calpolu 10 saat arayla verdim.
büyük oğlum ise dün akşam belim ağrıyo diye şiddetle kıvranmaya başladı ve sağ böbrek yerini gösteriyordu.sabahta 2 kez kustu ama ateşi yoktu. kreşte ikiside iyi olmayınca dr a götürdüm. ikisinede kan ve idrar tahlili yapıldı.boğazlarda kızarıklık var dedi dr.büyük oğlumun idrar tahlilinde bişey yok normal dedi. kan tahlili sonuçlarında ise;
wbc :13.1
gran%: 73.9

crp lateks :pozitif
bu sonuçlara göre suprax 100 mg antibiyotik verdi 10 gün sabah akşam 1 ölçek  kullanacaksınız dedi.
ateşi olmadığı için antibiyotik verme konusunda kararsız kaldım.
sizin önerilerinize göre karar vericem.teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 19:08
1- Aferin;160mg, Calpol;120mg, PARASETAMOL ihtiva ederler... Bu iki ilac ASLA yanyana verilmez.. O geri-zekali doktora benden selam soyleyin, verdigi ilaclarin once bir iceriklerini okusun...Her iki ilacida hemen kesin, en az 3 gun, Parasetamol ihtiva eden bir ilac vermeyin.. Belliki doktorunuz, 'okuma ozurlu', bari siz cocugunuza verdiginiz ilaclarin icini , en azindan yaninda yazanlari okuyun...
2- Erkek cocuklarinda; Idrar Yolu Enfeksiyonu olmaz. O doktor, gitsinde bu konuyu dogru-durust ogrensin.
3- WBC:13.1 olmasi, hadisenin virutik, muhtemelende; Gripal oldugunu gosterir. Antibiyotik gerekmez.. Bu kadar basit bir konuyu bile bilmekten acizmi?? SAKIN, Suprax veya baska bir antibiyotik vermeyin.
4- Atesi olmayan bir kimseye antibiyotik gerekmiyecegini siz biliyorsunuz, ama o keriz bilmiyor... Ona verdiginiz paraya yazik...
Tarif ettiginiz sikayetler, muhtemelen Domuz Gribi gecirdigini gosteriyor. Cocuklarda hafif seyreder, ilaci-tedavisi yoktur... SADECE, BENIM grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat