Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çikolata
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇikolata

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Çikolata
    Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 16:39
Sayın Hocam , bebeğim 1 yaşında birkaç sefer ben çikolata yerken ağzını şıpırdattı ve ben dayanamadım çok az ona da verdim. Bu birkaç sefer oldu dayanamadım verdim. Ağzı tadlansın mahiyetinde. Ama daha sonra ister istemez bunun pişmanlığı yaşadım. Belki siz abna kızacaksınız ama bunu size sormadanda yapamıyorum. Cevaplarsınız sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 19:23
Asiriya kacmamak sarti ile ( oturup; 1 paket cukulata yedirmek gibi) bir zarari yoktur. Bir paketin, bir dilimini yiyebilir. Veya; isaret parmaginiz kadarini.  
Yukarı Dön
kalbimegedekaldı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 21:29
merhaba doktor bey, benim oğlum da 33 aylık çikolatayı çok seviyor. her ne kadar ben eve almasam, ya da saklasam da arada kaçamaklar olmuyor değil. birkaç kere ben farketmeden bulup 1 pakete (yani 4 parmak) yakın yedi. bir zararı olmuş mudur?  çok yediği zaman ertesi sabah yüzünde sivilce gibi kabartılar oluyor. nedeni ne olabilir? allerji mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 21:52
Her gun "1 paket" yerse, problem olabilir. Abartmadiktan sonra bir zarar yok. Evet, asiriya kacarsa, sivilceler olabilir. (Not: Herkezde olmaz)
Yukarı Dön
didemipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 203
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 22:58
hocam benim kızımında çikolatadan sonra ağız kenarlarında kırmızı kabarık döküntüler çıkıyor alerji olabilirmi?
Yukarı Dön
serapefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 23:37
hocam benim oğlumda aşırı çukulataya düşkünlük var günde 2 paket yiyor doktoru bir defasında aferin size çocuğu astım yapcaksınız demişti bi ilgisi olabilirmi ama herhangi bi etkisi olmuyor dokunduğunu sanmıyorum tek sevdiği şey zaten

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 19:32
-didemipek: Olabilir. Hatta cukulatanin icindeki bir katki maddesine karsida olabilir, baska bir marka deneyin, gene olursa, cukulatadan diyebilirsiniz. Az miktarlari dokunmayacak...
-serapefe: palavra. O doktorlara kalsa; her sey Astim yapar, zaten ( onlara gore)  her cocukta da Astim vardir. Tabii; iki paket yemesi dogru bir sey degil. Yag ve sekerden zengin bir gida, birde  "kakao" cekirdekten elde edildigi icin; abartildigi taktirde,  Allerji yapma ihtimali var. Bu allerjide; dokuntu seklinde olur. Astim degil. 
Yukarı Dön
didemipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 203
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 21:04
hocam bütün çikolatalar yapıyor, hatta magnum dondurma yese bile oluyor, bikere ısırması bile yetiyor döküntülere. napalım hocam çikolata vermeyelim mi, öğrendi bikere sürekli de istiyor...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.