| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
özüdoğru
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
|
Konu: Çikolata Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 16:39 |
|
Sayın Hocam , bebeğim 1 yaşında birkaç sefer ben çikolata yerken ağzını şıpırdattı ve ben dayanamadım çok az ona da verdim. Bu birkaç sefer oldu dayanamadım verdim. Ağzı tadlansın mahiyetinde. Ama daha sonra ister istemez bunun pişmanlığı yaşadım. Belki siz abna kızacaksınız ama bunu size sormadanda yapamıyorum. Cevaplarsınız sevinirim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119589
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 19:23 |
|
Asiriya kacmamak sarti ile ( oturup; 1 paket cukulata yedirmek gibi) bir zarari yoktur. Bir paketin, bir dilimini yiyebilir. Veya; isaret parmaginiz kadarini.
|
 |
kalbimegedekaldı
Üye
Puanlar: 20
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 21:29 |
|
merhaba doktor bey, benim oğlum da 33 aylık çikolatayı çok seviyor. her ne kadar ben eve almasam, ya da saklasam da arada kaçamaklar olmuyor değil. birkaç kere ben farketmeden bulup 1 pakete (yani 4 parmak) yakın yedi. bir zararı olmuş mudur? çok yediği zaman ertesi sabah yüzünde sivilce gibi kabartılar oluyor. nedeni ne olabilir? allerji mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 21:52 |
|
Her gun "1 paket" yerse, problem olabilir. Abartmadiktan sonra bir zarar yok. Evet, asiriya kacarsa, sivilceler olabilir. (Not: Herkezde olmaz)
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
Puanlar: 203
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 22:58 |
|
hocam benim kızımında çikolatadan sonra ağız kenarlarında kırmızı kabarık döküntüler çıkıyor alerji olabilirmi?
|
 |
serapefe
Üye
Puanlar: 32
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 23:37 |
hocam benim oğlumda aşırı çukulataya düşkünlük var günde 2 paket yiyor doktoru bir defasında aferin size çocuğu astım yapcaksınız demişti bi ilgisi olabilirmi ama herhangi bi etkisi olmuyor dokunduğunu sanmıyorum tek sevdiği şey zaten
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 19:32 |
-didemipek: Olabilir. Hatta cukulatanin icindeki bir katki maddesine karsida olabilir, baska bir marka deneyin, gene olursa, cukulatadan diyebilirsiniz. Az miktarlari dokunmayacak... -serapefe: palavra. O doktorlara kalsa; her sey Astim yapar, zaten ( onlara gore) her cocukta da Astim vardir. Tabii; iki paket yemesi dogru bir sey degil. Yag ve sekerden zengin bir gida, birde "kakao" cekirdekten elde edildigi icin; abartildigi taktirde, Allerji yapma ihtimali var. Bu allerjide; dokuntu seklinde olur. Astim degil.
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
Puanlar: 203
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 21:04 |
|
hocam bütün çikolatalar yapıyor, hatta magnum dondurma yese bile oluyor, bikere ısırması bile yetiyor döküntülere. napalım hocam çikolata vermeyelim mi, öğrendi bikere sürekli de istiyor...
|
 |