Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çikolata

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36516
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 04:06

Konu: Çikolata
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Çikolata
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 16:39
Sayın Hocam , bebeğim 1 yaşında birkaç sefer ben çikolata yerken ağzını şıpırdattı ve ben dayanamadım çok az ona da verdim. Bu birkaç sefer oldu dayanamadım verdim. Ağzı tadlansın mahiyetinde. Ama daha sonra ister istemez bunun pişmanlığı yaşadım. Belki siz abna kızacaksınız ama bunu size sormadanda yapamıyorum. Cevaplarsınız sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 19:23
Asiriya kacmamak sarti ile ( oturup; 1 paket cukulata yedirmek gibi) bir zarari yoktur. Bir paketin, bir dilimini yiyebilir. Veya; isaret parmaginiz kadarini.  

Mesajı Yazan: kalbimegedekaldı
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 21:29
merhaba doktor bey, benim oğlum da 33 aylık çikolatayı çok seviyor. her ne kadar ben eve almasam, ya da saklasam da arada kaçamaklar olmuyor değil. birkaç kere ben farketmeden bulup 1 pakete (yani 4 parmak) yakın yedi. bir zararı olmuş mudur?  çok yediği zaman ertesi sabah yüzünde sivilce gibi kabartılar oluyor. nedeni ne olabilir? allerji mi?

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 21:52
Her gun "1 paket" yerse, problem olabilir. Abartmadiktan sonra bir zarar yok. Evet, asiriya kacarsa, sivilceler olabilir. (Not: Herkezde olmaz)

Mesajı Yazan: didemipek
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 22:58
hocam benim kızımında çikolatadan sonra ağız kenarlarında kırmızı kabarık döküntüler çıkıyor alerji olabilirmi?

Mesajı Yazan: serapefe
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 23:37
hocam benim oğlumda aşırı çukulataya düşkünlük var günde 2 paket yiyor doktoru bir defasında aferin size çocuğu astım yapcaksınız demişti bi ilgisi olabilirmi ama herhangi bi etkisi olmuyor dokunduğunu sanmıyorum tek sevdiği şey zaten

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2012 Saat 19:32
-didemipek: Olabilir. Hatta cukulatanin icindeki bir katki maddesine karsida olabilir, baska bir marka deneyin, gene olursa, cukulatadan diyebilirsiniz. Az miktarlari dokunmayacak...
-serapefe: palavra. O doktorlara kalsa; her sey Astim yapar, zaten ( onlara gore)  her cocukta da Astim vardir. Tabii; iki paket yemesi dogru bir sey degil. Yag ve sekerden zengin bir gida, birde  "kakao" cekirdekten elde edildigi icin; abartildigi taktirde,  Allerji yapma ihtimali var. Bu allerjide; dokuntu seklinde olur. Astim degil. 

Mesajı Yazan: didemipek
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2012 Saat 21:04
hocam bütün çikolatalar yapıyor, hatta magnum dondurma yese bile oluyor, bikere ısırması bile yetiyor döküntülere. napalım hocam çikolata vermeyelim mi, öğrendi bikere sürekli de istiyor...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2012 Saat 22:16
Bir muddet vermeyin, bu tip Alerjiler pek ustelenmezlerse, zamanla kaybolurlar.

Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2012 Saat 12:09
Sayın Hocam soruyu ben sormuştum ama değerli anne arkadaşlarımında bu konuda size sorukları bana da ışık tuttu. Hocam benim kızımda da yüzünde özellikle minik sivilceler oluştu tabi çikolatadan olabileceği aklıma geldi gelmedi değil. Çünkü daha önce hiç yoktu ama ben çok fazla aşırıya kaçarak vermedim demekki hassas cildi zaten çıktı. Sivilceleri çok göze batmıyor ama var çikolatada vermiyorum yaklaşık 2 haftadır. Elbette geçecek ama kalıcılığı olmaz değil mi bu yüzünde çıkan sivilcelerin. Hiçbirşey sürmüyorum sadece yüzünü temiz tutuyorum. Cevaplarsanız mutlu olurum saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2012 Saat 18:22
Cocuklardaki "Gida allerjileri" ( sadece cukulata degil, hepsi) zamanla kaybolur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat