Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birkaç genel soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirkaç genel soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
incitanem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: birkaç genel soru
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2012 Saat 00:15
Kadir Bey oğlum 39 aylık.konuşması vs...iyi.ama Ç harfini sürekli K diye söylüyor.ara ara onu sıkmadan Ç ile başlayan kelimeler söyletiyorum ama hiç düzeltemiyor.kendiside sanırım farkında ama olmuyor.bu sorun olurmu?ilerde düzelir mi?yaşı ilerledikçe düşünmeden edemiyorum.

Oğluma çikolata,bisküvi,dondurma,hazır meyve suyu vs...hiç vermiyorum.Alışmadıda.Çok çok nadir verdiğim çikolatada bir çaykaşığı kadar anca...Alışmadığından onu bile yemiyor bazen.evde nadiren tatlı yaparım onuda çok az yer.Fark ettim ki oğlum şekeri neredeyse hiç tüketmiyor.Meyve yiyiyor ama fazla olmasada.böyle hiç şeker tüketmemesi sakınca olur mu acaba diye aklıma geldi.Hiç şeker tüketmediğini farketmemiştim bu zamana kadar Smile   (17,5-18 kg arası)

Oğluma ilk ayakkabıyı aldığımız andan şu ana kadar iyi,tanınmış bir markanın ortopedik aakkabılarından aldık hep.ayak sağılığına çok önem veriyorum.Ucuz,dümdüz tabanı olan ayakabı iç giydirmedik.Ama şimdi yaz gelince ve yaşıda ilerledikçe parkta,denizde vs...açık, lastik, su geçirmeyen,sandalet vs...ayakkabı ihtiyacımız oluyor.o tarz olanlarda ya ortopedik olmuyor yada benim bile elimle bükemediğim sertlikte tabanları oluyor.Bu sene aldım giydiriyorum ama içim içimi yiyiyor.ya ayağında sorun olursa ya içe basmaya alışırsa diye.Ne yapabilirim fikrinize ihtiyacım var.

Yeni yeni koular açmamak için uzun oldu kusura bakmayın.Çok tşkler...

Düzenleyen incitanem - 21 Haz 2012 Saat 00:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119144
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2012 Saat 02:50
1- Seker hicbir sekilde gerekli degil. Ister, Sukroz, ister Frukoz olsun gerekli degillerdir.
2- ASLA; Ortopedik ayakkabi almayin, kaziklanirsiniz. Ortopedik ayakkabilar; Ortopedik Ozurluler icindir, saglam cocuklar icin degil. Sizin alacaginiz ayakkabilar, dumduz tabanli, parmak ucuna basmasina musade edecek kadar yumusak ayakkabilar olmali.
3- Ice basma sonradan olusmaz, soyacekim olarak cocuk o sekilde dogar.
Yukarı Dön
emirayfer Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2012 Saat 07:47

kadir bey oglum 30 aylik ve de bir ayagi ice donuk gibi basiyor bunun icin ne yapmam gerekir?

Yukarı Dön
incitanem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2012 Saat 11:44
cevaplarınız için çok teşekkürler Kadir Bey.

1-ortopedik derken ayakkabının iç kısmında yükselti olması açısından tercih etmiştik.ayağın çökük olan kısmına gelecek yerde sünger yükselti olur ya,onun olması yada olmaması sorun olmaz mı yani?

2- oğlumun konuşması vs...iyi.ama Ç harfini sürekli K diye söylüyor.ara ara onu sıkmadan Ç ile başlayan kelimeler söyletiyorum ama hiç düzeltemiyor.kendiside sanırım farkında ama olmuyor.bu sorun olurmu?ilerde düzelir mi?yaşı ilerledikçe düşünmeden edemiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119144
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2012 Saat 19:07
-emirayfer: Bir Ortopedi doktorunun gormesi iyi olur.
-incitanem:
1-Hicbir sorun olmaz.
2- Bikmadan, calismaniz lazim. Sik sik icinde "C" harfi gecen, tekerleme veya siirler okutun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.