Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

birkaç genel soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34943
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 02:31

Konu: birkaç genel soru
Mesajı Yazan: incitanem
Konu: birkaç genel soru
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 00:15
Kadir Bey oğlum 39 aylık.konuşması vs...iyi.ama Ç harfini sürekli K diye söylüyor.ara ara onu sıkmadan Ç ile başlayan kelimeler söyletiyorum ama hiç düzeltemiyor.kendiside sanırım farkında ama olmuyor.bu sorun olurmu?ilerde düzelir mi?yaşı ilerledikçe düşünmeden edemiyorum.

Oğluma çikolata,bisküvi,dondurma,hazır meyve suyu vs...hiç vermiyorum.Alışmadıda.Çok çok nadir verdiğim çikolatada bir çaykaşığı kadar anca...Alışmadığından onu bile yemiyor bazen.evde nadiren tatlı yaparım onuda çok az yer.Fark ettim ki oğlum şekeri neredeyse hiç tüketmiyor.Meyve yiyiyor ama fazla olmasada.böyle hiç şeker tüketmemesi sakınca olur mu acaba diye aklıma geldi.Hiç şeker tüketmediğini farketmemiştim bu zamana kadar Smile   (17,5-18 kg arası)

Oğluma ilk ayakkabıyı aldığımız andan şu ana kadar iyi,tanınmış bir markanın ortopedik aakkabılarından aldık hep.ayak sağılığına çok önem veriyorum.Ucuz,dümdüz tabanı olan ayakabı iç giydirmedik.Ama şimdi yaz gelince ve yaşıda ilerledikçe parkta,denizde vs...açık, lastik, su geçirmeyen,sandalet vs...ayakkabı ihtiyacımız oluyor.o tarz olanlarda ya ortopedik olmuyor yada benim bile elimle bükemediğim sertlikte tabanları oluyor.Bu sene aldım giydiriyorum ama içim içimi yiyiyor.ya ayağında sorun olursa ya içe basmaya alışırsa diye.Ne yapabilirim fikrinize ihtiyacım var.

Yeni yeni koular açmamak için uzun oldu kusura bakmayın.Çok tşkler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 02:50
1- Seker hicbir sekilde gerekli degil. Ister, Sukroz, ister Frukoz olsun gerekli degillerdir.
2- ASLA; Ortopedik ayakkabi almayin, kaziklanirsiniz. Ortopedik ayakkabilar; Ortopedik Ozurluler icindir, saglam cocuklar icin degil. Sizin alacaginiz ayakkabilar, dumduz tabanli, parmak ucuna basmasina musade edecek kadar yumusak ayakkabilar olmali.
3- Ice basma sonradan olusmaz, soyacekim olarak cocuk o sekilde dogar.

Mesajı Yazan: emirayfer
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 07:47

kadir bey oglum 30 aylik ve de bir ayagi ice donuk gibi basiyor bunun icin ne yapmam gerekir?

Mesajı Yazan: incitanem
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 11:44
cevaplarınız için çok teşekkürler Kadir Bey.

1-ortopedik derken ayakkabının iç kısmında yükselti olması açısından tercih etmiştik.ayağın çökük olan kısmına gelecek yerde sünger yükselti olur ya,onun olması yada olmaması sorun olmaz mı yani?

2- oğlumun konuşması vs...iyi.ama Ç harfini sürekli K diye söylüyor.ara ara onu sıkmadan Ç ile başlayan kelimeler söyletiyorum ama hiç düzeltemiyor.kendiside sanırım farkında ama olmuyor.bu sorun olurmu?ilerde düzelir mi?yaşı ilerledikçe düşünmeden edemiyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 19:07
-emirayfer: Bir Ortopedi doktorunun gormesi iyi olur.
-incitanem:
1-Hicbir sorun olmaz.
2- Bikmadan, calismaniz lazim. Sik sik icinde "C" harfi gecen, tekerleme veya siirler okutun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat