Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotik kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotik kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotik kullanımı
    Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 23:43
merhaba kadir bey,kızım[21 aylık 11,5 kg) yaklaşık 2 haftadır hasta geçen hafta ateşi 39lara çıkınca ve 3 gün sürünce  dra gitik,drumuz zimaks 100mg diye bir antibiyotik yazdı başka da bişey kullanmadık,habir de ateş düşürücü şurup kullandık3-4 gün,calpol ve dolveni dönüşümlü kullandık,ateş bitince bıraktık onları,antibiyotiği de 11-12 gündür kullanıyoruz,1,5 ölçek olarak,bunun bir sakıncası olur mu yani 12 gün çok mu uzun antibiyotik kullanımı için çünkü arkadaştan 7 günden fazla kullanılmaması gerektiğini duyduk bugün,aslı nedir bu işin hocam,ve halen burun akıntısı geçmedi kızımın,ne yapalım?umca var evde onu mu vermeye başlasam acaba,tekrar gitsem gene antibiyotik yazar dr,istemiyorum kulanmak.
teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119419
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 00:03
Antibiyotik hakikaten gerekli mi idi bilemem. Elinizde bir kan sayimi olsa idi, oradaki WBC degerine bakar, dusuk ise, antibiyotige gerek yok diyebilirdim. Atesi dustukten sonra, (vucut hadiseyi kontrol altina almis oldugundan) antibiyotige devam etmenin bir anlami kalmaz. Bu sure; 3-5 gun bile olabilir. Verem gibi bazi hastaliklarda uzun tedaviler vardir ama bunlar konumuz disidir. UMCA nin ustunu okuyun, Etanol yani saf Alkol oldugunu gorursunuz.  Cocuk iyi kafa bulur, sizde rahat edersiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2012 Saat 01:12
Yukarı Dön
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 14:57
kadir bey teşekkürler,
1-yani bu kadar uzun kullanılan antibiyotiğin zararları var mıdır,bir zararı olmuş mudur bünyesine onu merak etmiştim.tahli ise hiç yapmadı drumuz,boğazına baktı evet iltihap var kızarmış dedi ve yazdı antibiyotiği,
2-umca kullanmayalım mı tavsiye etmiyorsunuz sanırım,doğru mu?

teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119419
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2012 Saat 03:37
1- Bir daha WBC degerine bakmadan vermezseniz bir problem olusmaz.
2- Etmiyorum. Eskiden Grip olunca "Kanyak" icmek gibi bir sey.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.