Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34628
Tarih: 01 Kas 2025 Saat 21:08


Konu: antibiyotik kullanımı
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: antibiyotik kullanımı
Mesaj Tarihi: 25 May 2012 Saat 23:43
merhaba kadir bey,kızım[21 aylık 11,5 kg) yaklaşık 2 haftadır hasta geçen hafta ateşi 39lara çıkınca ve 3 gün sürünce  dra gitik,drumuz zimaks 100mg diye bir antibiyotik yazdı başka da bişey kullanmadık,habir de ateş düşürücü şurup kullandık3-4 gün,calpol ve dolveni dönüşümlü kullandık,ateş bitince bıraktık onları,antibiyotiği de 11-12 gündür kullanıyoruz,1,5 ölçek olarak,bunun bir sakıncası olur mu yani 12 gün çok mu uzun antibiyotik kullanımı için çünkü arkadaştan 7 günden fazla kullanılmaması gerektiğini duyduk bugün,aslı nedir bu işin hocam,ve halen burun akıntısı geçmedi kızımın,ne yapalım?umca var evde onu mu vermeye başlasam acaba,tekrar gitsem gene antibiyotik yazar dr,istemiyorum kulanmak.
teşekkürler..



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 May 2012 Saat 00:03
Antibiyotik hakikaten gerekli mi idi bilemem. Elinizde bir kan sayimi olsa idi, oradaki WBC degerine bakar, dusuk ise, antibiyotige gerek yok diyebilirdim. Atesi dustukten sonra, (vucut hadiseyi kontrol altina almis oldugundan) antibiyotige devam etmenin bir anlami kalmaz. Bu sure; 3-5 gun bile olabilir. Verem gibi bazi hastaliklarda uzun tedaviler vardir ama bunlar konumuz disidir. UMCA nin ustunu okuyun, Etanol yani saf Alkol oldugunu gorursunuz.  Cocuk iyi kafa bulur, sizde rahat edersiniz.


Mesajı Yazan: haydibebek
Mesaj Tarihi: 26 May 2012 Saat 14:57
kadir bey teşekkürler,
1-yani bu kadar uzun kullanılan antibiyotiğin zararları var mıdır,bir zararı olmuş mudur bünyesine onu merak etmiştim.tahli ise hiç yapmadı drumuz,boğazına baktı evet iltihap var kızarmış dedi ve yazdı antibiyotiği,
2-umca kullanmayalım mı tavsiye etmiyorsunuz sanırım,doğru mu?
 
teşekkürler..


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2012 Saat 03:37
1- Bir daha WBC degerine bakmadan vermezseniz bir problem olusmaz.
2- Etmiyorum. Eskiden Grip olunca "Kanyak" icmek gibi bir sey.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat