Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumun hastalığı kan değerleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumun hastalığı kan değerleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nehirtoprak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumun hastalığı kan değerleri
    Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:03
doktor bey kısaca anlatıyım oğlumun ateşi 2gündür düşmüyor .Doktorumuz iyi biri sizin yöntemlerinizi birazda olsa kullanıyor.Kan değerlerine baktırdi  boğazlarını çok kötü görmedi kulaklar temiz dedi  WBC=17  , MCV= 76, MCH =26.2  , PLT= 436 ,  MPV 6,2 LYM=23,4-4  GRA= 72,5-12,4 diğer değerler  normal gözüküyor.Sizi takip ettiğim için antibiyotik verilmesinin uygun olacağını düşündüm
 3,5- 4 saat aralıklarla sıtmalanma oluyor ateşi 39-40ları buluyor.burun akıntısı gözlerde biraz çapaklanmalar var   beklemekteyiz kaç gün sürer tam olarak nesi var ? İzlediğimiz yöntem iyimi bilmiyorum ibufen ve amoklavin içiyor. Amoklavinden kaç saat sonra süt içebilir? Süt istiyor ben 30-40 dk sonra verdiğim oluyor 
  ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
BİRGÜN HEPİMİZ ÇEVRİMDIŞI OLUCAZ
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:13
Amoklavin gidalarla etkilesmez, istediginiz zaman sutunu icebilir. Antibiyotik gerekiyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:21

teşekkür ederim  peki kan değerlerine göre hastalığına ne diyorsunuznasıl bir enfeksiyon bu Ermm.ateşi kaç gün sürebilir  

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:32
doktor bey eski maillerinizi çok okuyorum ballı limon içiremiyorum  yutmuyor kusturuyor kendini 2yaşın zorlukları galiba coldmix kullanıyoruz 39lara gelince ateşi ibufen 5-6 saatte bir veriyorum hatalrım varmı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 18:15
Antibiyotik gerekiyor dedim. Atesi tedaviden 1-2 gun sonra dusebilir. Limonlu bal yerine, portakal suyu deneyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 14:10
doktor bey son sorum olucak oğlum antibiyotiği hep kustu kendini çok sıkıyor. iğne verildi novosof 
iğne en son tercih ediliyor.
bacaktan iğnenin çocuklarda riski daha fazlamı 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 18:33
Igne gerektirecek kadar, Novosef verecek kadar, ciddi, hayati tehlikesi olan bir enfeksiyon gecirdigini sanmiyorum, ilacsiz, antibiyotiksizde gecer, ama 2-3 gun uzun surer. En muhimi olan, Streptokok enfeksiyonlarinda zaten Deposilin 6-3-3 ignesi yapilacagi icin, cok telas etmeyin. Bana kalsa, hic o antibiyotigi de icirmem, igneyi de yaptirmam. Yaptirmayin, bakin goreceksiniz kendiliginden iyilesecek. kalcadan igne yapmasini beceremediklerinden, artik yeni doktorlar bacaktan igne yapiyorlar. Fakat, bacaktan yapilan igne cok can yakar. Eminim, o doktorlarin hicbiri bacaktan igne olmamislardir. Bir defa olsalar, akillari baslarina gelir ama, ne careki onlara, igneyi kalcadan yapmasini ogretecek kimse de kalmadi.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2012 Saat 12:29
gerçekten canı yanıyor. hastalığın ilerlemesinden korktum doktor bey 
son çare 1g  novosef ilk defa vuruluyor 2 yaş için  ağır bir iğnemi oğlum kafasını zor kaldırıyor
hep uyumak istiyor gözler şişti kızardı  sadece iyi olan şey ateşi çıkmıyor 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.