Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlumun hastalığı kan değerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33147
Tarih: 22 Ağu 2025 Saat 04:57

Konu: oğlumun hastalığı kan değerleri
Mesajı Yazan: nehirtoprak
Konu: oğlumun hastalığı kan değerleri
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2012 Saat 00:03
doktor bey kısaca anlatıyım oğlumun ateşi 2gündür düşmüyor .Doktorumuz iyi biri sizin yöntemlerinizi birazda olsa kullanıyor.Kan değerlerine baktırdi  boğazlarını çok kötü görmedi kulaklar temiz dedi  WBC=17  , MCV= 76, MCH =26.2  , PLT= 436 ,  MPV 6,2 LYM=23,4-4  GRA= 72,5-12,4 diğer değerler  normal gözüküyor.Sizi takip ettiğim için antibiyotik verilmesinin uygun olacağını düşündüm
 3,5- 4 saat aralıklarla sıtmalanma oluyor ateşi 39-40ları buluyor.burun akıntısı gözlerde biraz çapaklanmalar var   beklemekteyiz kaç gün sürer tam olarak nesi var ? İzlediğimiz yöntem iyimi bilmiyorum ibufen ve amoklavin içiyor. Amoklavinden kaç saat sonra süt içebilir? Süt istiyor ben 30-40 dk sonra verdiğim oluyor 
  ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

-------------
BİRGÜN HEPİMİZ ÇEVRİMDIŞI OLUCAZ

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2012 Saat 00:13
Amoklavin gidalarla etkilesmez, istediginiz zaman sutunu icebilir. Antibiyotik gerekiyor.

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2012 Saat 00:21

teşekkür ederim  peki kan değerlerine göre hastalığına ne diyorsunuznasıl bir enfeksiyon bu Ermm.ateşi kaç gün sürebilir  

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2012 Saat 00:32
doktor bey eski maillerinizi çok okuyorum ballı limon içiremiyorum  yutmuyor kusturuyor kendini 2yaşın zorlukları galiba coldmix kullanıyoruz 39lara gelince ateşi ibufen 5-6 saatte bir veriyorum hatalrım varmı

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2012 Saat 18:15
Antibiyotik gerekiyor dedim. Atesi tedaviden 1-2 gun sonra dusebilir. Limonlu bal yerine, portakal suyu deneyin.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 14:10
doktor bey son sorum olucak oğlum antibiyotiği hep kustu kendini çok sıkıyor. iğne verildi novosof 
iğne en son tercih ediliyor.
bacaktan iğnenin çocuklarda riski daha fazlamı 

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 18:33
Igne gerektirecek kadar, Novosef verecek kadar, ciddi, hayati tehlikesi olan bir enfeksiyon gecirdigini sanmiyorum, ilacsiz, antibiyotiksizde gecer, ama 2-3 gun uzun surer. En muhimi olan, Streptokok enfeksiyonlarinda zaten Deposilin 6-3-3 ignesi yapilacagi icin, cok telas etmeyin. Bana kalsa, hic o antibiyotigi de icirmem, igneyi de yaptirmam. Yaptirmayin, bakin goreceksiniz kendiliginden iyilesecek. kalcadan igne yapmasini beceremediklerinden, artik yeni doktorlar bacaktan igne yapiyorlar. Fakat, bacaktan yapilan igne cok can yakar. Eminim, o doktorlarin hicbiri bacaktan igne olmamislardir. Bir defa olsalar, akillari baslarina gelir ama, ne careki onlara, igneyi kalcadan yapmasini ogretecek kimse de kalmadi.

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2012 Saat 12:29
gerçekten canı yanıyor. hastalığın ilerlemesinden korktum doktor bey 
son çare 1g  novosef ilk defa vuruluyor 2 yaş için  ağır bir iğnemi oğlum kafasını zor kaldırıyor
hep uyumak istiyor gözler şişti kızardı  sadece iyi olan şey ateşi çıkmıyor 

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2012 Saat 18:24
Antibiyotigin; "agir" i diye bir sey yok. Masanin ustundeki sinegi, sineklikle oldureceginiz yerde, tabanca kullanmak gibi. Kendisine de, ilaci icmedigi icin igne oldugunu anlatin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat