Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hndncndn
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
|
Konu: akıntı sonrası ateş Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 18:26 |
Hocam merhaba, kızım 2,5 yaşında. Dün başlayan su gibi burun akıntısı halen devam ediyor. Bugün akşam üzeri ateşi çıkmaya başladı. (38,3) Grip tablosu dışında birşey olabilir mi? Ateş bu aşamada ortaya çıktığında endişelenmelimiyim? (Endişeliyim) Burnu bu şekilde akıyor ama halen tıkalı, bu şekilde illiadin kullanmamda sakınca var mı yada faydası var mı? Ateş
|
hndn
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118465
|
Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 18:28 |
Endiseleriniz bosuna, biraz benim ates ile ilgili makale ve maillerimi okuyun. Serum fiz. ile netice alamadiginizda, Iliadin'i kullanin.
|
 |
hndncndn
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 22:38 |
Hocam yeniden merhaba... 4 gün evvel yazmıştım, kızımda grip başladı diye. Benim 2 sorum var;1-) Gribin başlangıcı beyaz su gibi oldu, sonra çok çabuk yeşile döndü. Bugün 5.gün ve yeniden su gibi, renksiz... Virüs varken 2. bi virüs olamayacağından bu renk değişiminin başlangıca dönmesinin sebebi nedir? 2-) Geceleri genize biriken balgamı atmak için öksürük krizine giriyor fakat atamıyor. Cold-mix, vicks , oda içinde ketılda su kaynakmak dahil elimden geleni yapmama rağmen gecelerini rahatlatamadım. Kusturmak doğru olur mu? (öksürük gündüzleri de gıcık şeklinde ara ara devam ediyor, ballı limon veriyorum ama gece uykuda veremiyorum)
|
hndn
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:07 |
1- Tekrar su gibi akinti; ikinci bir Gribin basladigini gosterir. 2- Bol serum fiz damlatin, sicak su buhari yapin, Ozellikle kusturmanin bir faydasi yok. Kusunca, midedeki, oksuruk ile cikmis olan ve yutulmus olan balgam cikiyor. Akcigerlerdeki degil.
|
 |
hndncndn
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2012 Saat 19:26 |
Hocam, 14 günde 3. kez burun akıntısı su gibi oldu. (Sanırım 3. kez gribi yeniledi) Ateş, iştahsızlık yok. Yattığında ve uykudan kalktığında yoğun öksürüğü oluyor. Ballı limon, cold mix, bazen vicks de ekleniyor bu ikiliye. Burnundan aman aman bir akıntı gelmiyor, sanırım öksürüğüde bu burundan akamayan sümüğün genize akması yapıyor. Sadece ağladığında yada ani hapşurduğunda burundan sümük çıkıyor. Kendim tuzlu karbonatlı su yapıp burnuna veriyorum ama bişey çıkartamıyorum.. İlliadini bu geceden itibaren vermek istiyorum. 1-İlliadinin amacı burundaki biriken sümüğü inceltip kolay çıkmasını mı sağlar yoksa oluşumunu mu keser? 2-Öksürük ne zaman tehlikeli olur, göğüse iner, ben nasıl anlarım?
|
hndn
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2012 Saat 02:52 |
1- Iliadin sadece, burun boslugundaki "odemi" cozerek, burun boslugunun genislemesini sagliyor. Akintiyi kurutmuyor. Zaten akintinin kurumasi demek, burundaki koruyucu etkinin azaltilmasi demektir. 2- Oksuruk de vucudun savunma mekanizmasidir, mikroplarin Akcigere inmesini onler. O yuzden; 'tehlikeli oksuruk' diye bir sey yoktur. Tehlikeli mikroplar vardir. Esas siz oksurugu bastirdiginizda bu mikroplarin akcigerlere inerek tehlikeli bir hal almasina sebep olursunuz. Maalesef bunu kasten yapan doktorlar var. "-Oksurmekten cocugunuzun cigerleri parcalanacak-" diye hasta ailelerini kandirip, bu ilaclari veriyorlar. Ondan sonra da kurtul kurtulabilirsen bu tip doktorlardan. 3- Diger sorularinizin cevaplari benim makalelerimde ve eski maillerde var.
|
 |
hndncndn
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2012 Saat 20:50 |
Hocam bir daha merhaba. 2,5 yaşındaki, kızım 29 ocakta burun akıntısı ve ertesi gün gelen hafif ateşle gribe yakalandı. Bugün 20 gün oluyor hastalık başlayalı ve halen burnu tikalı.(serum fizyolojik ve illiadin uygulamama rağmen hiçbir zaman rahat nefes alamadı.Önce su gibi, sonra yeşil, bally kıvamına geldi ama bally kıvamında yeniden tıkandı. Hiçbir akıntı çıkmıyor ama genizine yattıkça akıntı devam ediyor)) Sıcak buhar vererek uyutuyorum. Başka sıkıntısı yok. 1-)Bu burun tıkanıklığı günler geçtikçe azalır diye beklerken yeniden tıkanmasının bi anlamı var mı bunu merak ediyorum. 2-)Yapılabilecek eksta birşeyler var mı burun açmak için? (Cold-mix ve vicks de kullanıyorum.)
|
hndn
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2012 Saat 22:51 |
1- Bally gibi olmasi, sonuna geldiginizi gosterir. Biraz daha sabir. 2- Yeterlidir. Sicak buhar da fayda saglar.
|
 |