Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

akıntı sonrası ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33079
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 11:10

Konu: akıntı sonrası ateş
Mesajı Yazan: hndncndn
Konu: akıntı sonrası ateş
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2012 Saat 18:26
Hocam merhaba, kızım 2,5 yaşında. Dün başlayan su gibi burun akıntısı halen devam ediyor. Bugün akşam üzeri ateşi çıkmaya başladı. (38,3) Grip tablosu dışında birşey olabilir mi? Ateş bu aşamada ortaya çıktığında endişelenmelimiyim? (Endişeliyim)

Burnu bu şekilde akıyor ama halen tıkalı, bu şekilde illiadin kullanmamda sakınca var mı yada faydası var mı?

Ateş

-------------
hndn

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2012 Saat 18:28
Endiseleriniz bosuna, biraz benim ates ile ilgili makale ve maillerimi okuyun.
Serum fiz. ile netice alamadiginizda, Iliadin'i kullanin.

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2012 Saat 22:38
Hocam yeniden merhaba... 4 gün evvel yazmıştım, kızımda grip başladı diye. Benim 2 sorum var;
1-) Gribin başlangıcı beyaz su gibi oldu, sonra çok çabuk yeşile döndü. Bugün 5.gün ve yeniden su gibi, renksiz... Virüs varken 2. bi virüs olamayacağından bu renk değişiminin başlangıca dönmesinin sebebi nedir?

2-) Geceleri genize biriken balgamı atmak için öksürük krizine giriyor fakat atamıyor. Cold-mix, vicks , oda içinde ketılda su kaynakmak dahil elimden geleni yapmama rağmen gecelerini rahatlatamadım. Kusturmak doğru olur mu? (öksürük gündüzleri de gıcık şeklinde ara ara devam ediyor, ballı limon veriyorum ama gece uykuda veremiyorum)

-------------
hndn

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2012 Saat 00:07
1- Tekrar su gibi akinti; ikinci bir Gribin basladigini gosterir.
2- Bol serum fiz damlatin, sicak su buhari yapin, Ozellikle kusturmanin bir faydasi yok. Kusunca, midedeki, oksuruk ile cikmis olan ve yutulmus olan balgam cikiyor. Akcigerlerdeki degil.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2012 Saat 19:26
Hocam, 14 günde 3. kez burun akıntısı su gibi oldu. (Sanırım 3. kez gribi yeniledi) Ateş, iştahsızlık yok. Yattığında ve uykudan kalktığında yoğun öksürüğü oluyor. Ballı limon, cold mix, bazen vicks de ekleniyor bu ikiliye. Burnundan aman aman bir akıntı gelmiyor, sanırım öksürüğüde bu burundan akamayan sümüğün genize akması yapıyor. Sadece ağladığında yada ani hapşurduğunda burundan sümük çıkıyor. Kendim tuzlu karbonatlı su yapıp burnuna veriyorum ama bişey çıkartamıyorum.. İlliadini bu geceden itibaren vermek istiyorum.
1-İlliadinin amacı burundaki biriken sümüğü inceltip kolay çıkmasını mı sağlar yoksa oluşumunu mu keser?

2-Öksürük ne zaman tehlikeli olur, göğüse iner, ben nasıl anlarım?

-------------
hndn

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2012 Saat 02:52
1- Iliadin sadece, burun boslugundaki "odemi" cozerek, burun boslugunun genislemesini sagliyor. Akintiyi kurutmuyor. Zaten akintinin kurumasi demek, burundaki koruyucu etkinin azaltilmasi demektir.
2- Oksuruk de vucudun savunma mekanizmasidir, mikroplarin Akcigere inmesini onler. O yuzden; 'tehlikeli oksuruk' diye bir sey yoktur. Tehlikeli mikroplar vardir. Esas siz oksurugu bastirdiginizda bu mikroplarin akcigerlere inerek tehlikeli bir hal almasina sebep olursunuz. Maalesef bunu kasten yapan doktorlar var. "-Oksurmekten cocugunuzun cigerleri parcalanacak-" diye hasta ailelerini kandirip, bu ilaclari veriyorlar. Ondan sonra da kurtul kurtulabilirsen bu tip doktorlardan.
3- Diger sorularinizin cevaplari benim makalelerimde ve eski maillerde var.

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2012 Saat 20:50
Hocam bir daha merhaba.

2,5 yaşındaki, kızım 29 ocakta burun akıntısı ve ertesi gün gelen hafif ateşle gribe yakalandı. Bugün 20 gün oluyor hastalık başlayalı ve halen burnu tikalı.(serum fizyolojik ve illiadin uygulamama rağmen hiçbir zaman rahat nefes alamadı.Önce su gibi, sonra yeşil, bally kıvamına geldi ama bally kıvamında yeniden tıkandı. Hiçbir akıntı çıkmıyor ama genizine yattıkça akıntı devam ediyor)) Sıcak buhar vererek uyutuyorum. Başka sıkıntısı yok.

1-)Bu burun tıkanıklığı günler geçtikçe azalır diye beklerken yeniden tıkanmasının bi anlamı var mı bunu merak ediyorum.

2-)Yapılabilecek eksta birşeyler var mı burun açmak için? (Cold-mix ve vicks de kullanıyorum.)

-------------
hndn

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2012 Saat 22:51
1- Bally gibi olmasi, sonuna geldiginizi gosterir. Biraz daha sabir.
2- Yeterlidir. Sicak buhar da fayda saglar.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 17:45
Hocam 1 ayı doldurduk hasta olalı.

1 au sonraki durum;

1 haftadır  burun tamamen tıkalı, öksürük (özellikle geceleri kusturana kadar) devam ediyor. geçen 1 ay süresince dönüşümlü olarak 1 hafta tuz-karbona karışımlı su, 3 gün sprey (illiadin-rihinfat)+ sıcak su buharı+cold mix+vicks+ballı limon  kullanmama rağmen tablo halen değişmedi.

Bugün ailemin ısrarı üzerine hastaneye doktora gittim anlattım bana airfix verdiler. Kan tahlili istedim, WBC 11,5 ÇIKTI (çok mühim değil sanırım, ateş yada halsizlik, iştahsızlık yok) bir de Total Ige 5 çıktı.

Nefes açmak amacıyla veriyorum dedi. Astım hastalarına da verilen bi ilaçmış. Yan etkisi yok dedi, bi zararı olmazmış. Astımı duyunca korktum.. Ciğerleri temiz..

Hocam ne yapayım ben ?

-------------
hndn

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 20:38
Gunumuz modasi bir "uckagit". Artik butun Griplere Astim ilaci veriyorlar. Hadise; akcigerlerde degil, burunda. Bu ilaclar burnu acmiyorki!!. Nasil "yan etkisi yok" mus. Tabii firmanin "hediyesi" ugruna bu sacmaliklar yapiliyor.

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2012 Saat 19:41
Hocam yine ben...

Kızımı son gmtürdüğüm doktor kalbinde üfürüm var kardiyoloğa götürün dedi. Kızım 2,5 yaşında ve ilk 1 yıl her ay doktora götürdük, hasta olsun  olmasın. Kimse bize üfürümden bahsetmedi. Kızım 2,5 yaşını 1 hafta önce doldurdu ve 93 cm, 14 kilo. Konuşması, aktivitesi normal. Tek sıkıntım burnunun genelde tıkalı olması ve açılmaması. Kardiyolojiye 1 ay sonrasına randevu verdiler. Ben bi sizin fikrinizi almak istedim.

1-Yukarıda anlattıklarıma göre sizin fikriniz nedir?

2-Burun tıkanıklığı için risonel verdiler. Risonel mi illiadin mi kullanayım?

-------------
hndn

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 03:35
Boyle cok zor duyulan ufurumler; en fazla olsa olsa; "Fonksiyonel sufl" denilen masum ufurumlerdir, bariz ozelligi sadece bir noktada duyulurlar, hic bir hastaliga da isaret etmezler. Diger, hastalik durumlarinda ses; tek bir noktada degil, yayilarak bir hat uzerinde duyulur.  Tabii simdi illa bir ECHO yaptirip icinizi rahatlatacaklar.  Simdi nerde bu ayirimi dinleyerek yapacak doktor?? Sanki eskiden ECHO vardi.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 17:15
Hocam merhaba;

Kızım hasta olalı 1 ayı geçti. Ve halen burnu kapalı. Öksürüğü azaldı. Uyanıkken sanki daha tıkalı gibi, uyurken horlaması bitti, uykudaki öksürükler de azaldı ancak burnu halen tıkalı. Öyle ki konuştuklarını anlayamıyoruz. Cuma günü gittiğimiz çocuk doktoru airfix vermişti, kullanmadım. Burun spreyi olarak risonel verdi. Cuma günü bir de kulak burun boğaza götüreceğim. 2 sorum olacak size;

1-Risonel mi yoksa illiadin mi kullanayım?

2-Buhar makinası alsam soğuk yada sıcak buhar makinesinden hangisini almalıyım. (Ev kaloriferli peteklere su koysam, havlu da ıslatsam yeterli olmuyo galiba) Sıcak - soğuk buhar makşnaları neye göre değişiyo?

Hocam teşekkür ediyorum, kıymetli vaktinizden bana da ayırdığınız için... Ayağınıza taş değmesin..

-------------
hndn

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 18:25
1-Gunduzleri yakasina, gece yastigina 2 damla "ColdMix" damlatin, halledemezseniz; Iliadin ped. damla kullanin ( 3gun). Devami serum fiz ile.
2- Sicak su buhari faydali olabilir, bunun icin alete gerek yok, bir kabin icine kaynar su koyun, bir carsafin altinda buhari verin. Tek sakincasi; cocugu yakmamaya dikkat edin, eli-ayagi degmeyecek kadar mesafe olsun.
Soguk buhar; Astim gibi Akciger hadiselerinde. Sicak buhar; ust solunum yolu hastaliklarinda.

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2012 Saat 19:47
Hocam yeniden merhaba...

Kızım grip olalı 1 ay 1 hafta oldu.halen burun tıkalı... Gözlemledim, gün içinde en az 10 kere hapşuruyor. Gündüzleri tamamen burun tıkalı, geceleri bir nebze daha açık gibi. Ama 40 gündür çocuk tıkalı. Ne yaptıysam açamıyorum ve eliyle burnunu kaşıyor. Kadir hocam grip sonrası uzayan tablo diyeceksiniz ama değil. Bu tıkanıklık farklı, gribin tıkanıklığı gibi değil. Bugün KBB doktoruna götürdüm. Kamerayla burnuna, boğazına ve kulaklarına baktı. Kulaklarında kepeklenme varmış, geniz eti çok küçük değil ama tıkayacak kadar da değil. Boğazlarında gebiz akıntısı yoğun dedi. Allerjik olduğunu daha evvel çocuk doktorunun verdiği airfixi kullanmamı yanına da allerset denilen şurubu kullanmam gerektiğini söyledi. Evle ilgili toz, koku, sigara, nem, küf vb konulara dikkat etmemizi söyledi. Çocuğun ciğerleri temiz olabilir ama bir bütün olarak bakmak lazımmış allerrjik bronşit teşhisi ile 1 ay sonra kontrol olmak üzere eve gönderdi. Kızım açık ve kuru tenli, renkli göz.. Allerjik yapıya müsaitmiş. Heryıl nisan-mayıs aylarında mutlaka ama mutlaka tıkanıyor ve geçmek bilmiyor. Astım olmaması için ben ne yapmalıyım?

-------------
hndn

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2012 Saat 20:50
2.5 yasinda ne geniz eti, nede bademcikler henuz buyuk degillerdir. Allerjik yapi baska bir husus, Astim baska. Eger bu tip hastaliklarin olmasini istemiyorsaniz, cocugunuzu tabiatla, toprakla daha fazla temas ettirin, daha az antibiyotik kullanin. Bazi tip barsak paraziti ile hayatlarinin bir safhasinda temas eden cocuklarda Astim daha az goruluyor. Cok temiz, titiz, steril ortamda bakilan cocuklarin nerede ise tamaminda Allerjik rahatsizliklar cok fazla gorulur.Havalar musait oldugunda salin cocugunuzu park veya bahcelik yerlere, eli bir camura, topraga degsin.
Su anda ne yapabilirsiniz; bol serum fiz. kullanin, yeterli olmazsa, Iliadin ped. damla kullanin. Gerektiginde ColdMix veya Vicks kullanmayi da ihmal etmeyin.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat