Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaş kontrolü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yaş kontrolü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Belqin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yaş kontrolü
    Gönderim Zamanı: 01 Kas 2011 Saat 10:37
Merhaba hocam kızım 1 yaşına girdi. doğum kilosu 2.70 kg -  boy 52 cm idi. 1 yaş kontrolünde kilo 9,30 kg - boy 74 cm - baş çevresi 44 cm. gelişimi normal mi?
baş çevresi için normal mi diye sordum tam cevap yani denildi. gelişimini size sormak istedim bu yüzden. cevaplarınız rahatlatıyor insanı. Allah razı olsun sizden..
Beyza Nur' um küçücük meleğim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117987
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2011 Saat 12:46
Kızınız, 1 yaşını bitirdi ( doğduğunda 1 yaşına girmişti). Normal doğan kızlara yetişmiş ve onlqrı geçmiş durumda. Bir tek baş çevresinde 1.5cm. eksik kalmış, buda normaldir, zira iyi bakarak, boy ve kiloyu arttırabilirsiniz ama baş çevresine etki edemezsiniz. Merak etmeyin oda zamanla arayı kapatacak.
Yukarı Dön
Belqin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2011 Saat 16:11

hocam cevabınız için teşekkür ederim.

beslenmesinde günde 500 ml süt içiyor, yoğurt yiyor, sabah kahvaltıda 1 adet haşlanmış yumurta veya sahanda yumurta, omlet, hergün çorba, sebze, meyve, haftada 2 kere et pek sevmesede biraz oyunla veriyorum yada çorbasına yemeğine katıyorum. yemeğini güzel yiyor.

birde gece beslenmesinde; saat 21:00 de uykuya başlarken 200 ml süt içiyor. ben 23:00 te uyumadan önce arı mama yine saat 03:00 yada 04:00 de mama veriyorum çünkü uykudayken çok hareket ediyor. mamayı içince sakin bir şekilde uykuya devam ediyor.

ayrıca günde 5-6 adet çubuk kraker yiyor zararı olurmu?

beslenme konusunda yanlış bir yol izlemiyorumdur umarım.

Düzenleyen Belqin - 01 Kas 2011 Saat 16:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2011 Saat 09:44
Aynen devam, zaten hatalı olsa idiniz, böyle bir sonuca varamazdınız.
Yukarı Dön
Belqin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 08:36
hocam bir sorum daha olacak.

sağlık ocağında d vitaminini 1 yaşına kadar kullan demişlerdi. d vitaminini 1 aydır kızıma vermiyorum. d vitaminine devam etmelimiyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 10:19
İyi olur, en azından zararı olmaz.
Yukarı Dön
Belqin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 22:45
hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.. sorularım bitmek bilmiyor.. sizinde sabırla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. kızımın önce makatında sivilce gibi ucu beyazdı. pişik krem, zeytinyağı sürdüm öylelikle geçti ara ara vajinanın kenarında az az oluyordu doktora götürdüm travazol krem verdi sürdüm düzelme oldu ama şimdi vajinasın kompla kıpkırmızı hafif kabartılı oldu yanma oluyor, oturtuyorum oturmak istemiyor. yediği bişeymi dokunuyor diye düşündüm değişik birşey hiç vermedim. yinede aklıma mandalin yapabilir diye düşündüm. kahvaltıda mandalinin suyunu sıkıp veriyorum.. yada direk yediriyorum. mandalin yaparmı? pişik için ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 12:41
Alt kısmını sabunlu sıcak su ile yıkayıp; 10-15 dakika sıcak su içinde oturtun, geçer. Mandalina makul miktarlarda yenirse bir şey yapmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.