Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yaş kontrolü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32107
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:42

Konu: 1 yaş kontrolü
Mesajı Yazan: Belqin
Konu: 1 yaş kontrolü
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2011 Saat 10:37
Merhaba hocam kızım 1 yaşına girdi. doğum kilosu 2.70 kg -  boy 52 cm idi. 1 yaş kontrolünde kilo 9,30 kg - boy 74 cm - baş çevresi 44 cm. gelişimi normal mi?
baş çevresi için normal mi diye sordum tam cevap yani denildi. gelişimini size sormak istedim bu yüzden. cevaplarınız rahatlatıyor insanı. Allah razı olsun sizden..

-------------
Beyza Nur' um küçücük meleğim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2011 Saat 12:46
Kızınız, 1 yaşını bitirdi ( doğduğunda 1 yaşına girmişti). Normal doğan kızlara yetişmiş ve onlqrı geçmiş durumda. Bir tek baş çevresinde 1.5cm. eksik kalmış, buda normaldir, zira iyi bakarak, boy ve kiloyu arttırabilirsiniz ama baş çevresine etki edemezsiniz. Merak etmeyin oda zamanla arayı kapatacak.

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2011 Saat 16:11

hocam cevabınız için teşekkür ederim.

beslenmesinde günde 500 ml süt içiyor, yoğurt yiyor, sabah kahvaltıda 1 adet haşlanmış yumurta veya sahanda yumurta, omlet, hergün çorba, sebze, meyve, haftada 2 kere et pek sevmesede biraz oyunla veriyorum yada çorbasına yemeğine katıyorum. yemeğini güzel yiyor.

birde gece beslenmesinde; saat 21:00 de uykuya başlarken 200 ml süt içiyor. ben 23:00 te uyumadan önce arı mama yine saat 03:00 yada 04:00 de mama veriyorum çünkü uykudayken çok hareket ediyor. mamayı içince sakin bir şekilde uykuya devam ediyor.

ayrıca günde 5-6 adet çubuk kraker yiyor zararı olurmu?

beslenme konusunda yanlış bir yol izlemiyorumdur umarım.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2011 Saat 09:44
Aynen devam, zaten hatalı olsa idiniz, böyle bir sonuca varamazdınız.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2011 Saat 08:36
hocam bir sorum daha olacak.

sağlık ocağında d vitaminini 1 yaşına kadar kullan demişlerdi. d vitaminini 1 aydır kızıma vermiyorum. d vitaminine devam etmelimiyim?

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2011 Saat 10:19
İyi olur, en azından zararı olmaz.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2011 Saat 22:45
hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.. sorularım bitmek bilmiyor.. sizinde sabırla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. kızımın önce makatında sivilce gibi ucu beyazdı. pişik krem, zeytinyağı sürdüm öylelikle geçti ara ara vajinanın kenarında az az oluyordu doktora götürdüm travazol krem verdi sürdüm düzelme oldu ama şimdi vajinasın kompla kıpkırmızı hafif kabartılı oldu yanma oluyor, oturtuyorum oturmak istemiyor. yediği bişeymi dokunuyor diye düşündüm değişik birşey hiç vermedim. yinede aklıma mandalin yapabilir diye düşündüm. kahvaltıda mandalinin suyunu sıkıp veriyorum.. yada direk yediriyorum. mandalin yaparmı? pişik için ne yapmalıyım?

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 12:41
Alt kısmını sabunlu sıcak su ile yıkayıp; 10-15 dakika sıcak su içinde oturtun, geçer. Mandalina makul miktarlarda yenirse bir şey yapmaz.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 13:59

cevabınız için çok teşekkürler hocam..Allah razı olsun..

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2011 Saat 14:59
hocam. kızım grip olunca coldmix, tonimer ve ballı limon veriyorum.. grip olunca burnu hep tıkanıyor. arkadaşım nebülizatöre çok az ventolin koy buharı öyle ver demişti. eczacıya sordum bu tür ilaçların astımlı hastalarda kullanıldığını ve kortizon içerikli olduğunu söyleyince almadım. sadece nebülizatörü kullanmamızda bir sakınca varmı?

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2011 Saat 13:06
Astım ilacı olduğu doğru, işin cılkını çıkaracak kadar yaygın bir şekilde uygulanıyor.  Nerede ise, her Grip hastasına veriliyor diyebilirim. Ama kortizon değil, bronş gevşeticidir. Arkadaşınızın yaptığı, kötü bir uygulama.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2011 Saat 16:54
peki sadece nebülizatörü kullanmada bir sakınca varmı?   

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2011 Saat 18:44
Hiçbir zararı yok, Nezle gibi durumlarda bir işe yaramaz. Astım veya Broşiolit gibi durumlarda yararlıdır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat