Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beslenme ve gelisme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBeslenme ve gelisme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
feraye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Beslenme ve gelisme
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2010 Saat 22:32
Merhaba doktor bey
Benim oglum 5 aylık.  İlk iki ay 1 kg aldı. 3 ve 4. aylarda yanlızca 500 gr aldı. (Dogum kilosu 2770 boyu 50 cm.) 4 buçuk aylık kontrolunde 6200 gr ve 64 cm di. Dr. mama onerdi. Fakat biberon almadıgı icin mama kasıkla yediriyordum. Zorla yiyordu pek sevmedi öğürüyordu bazen. İki defa kustu yerken agzından burnundan geldi mamalar. O yuzden vermiyorum. Yanlızca anne sütü alıyor. Sizce gelisimi nasıl? Ek gıda önerir misiniz yoksa 6 aylıktan sonra mı baslamam gerekir? Bir de bazen emmek istemiyor. Gündüz 4 saat emmediği oluyor. Bu normal midir?

Düzenleyen feraye - 25 Oca 2010 Saat 22:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118321
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2010 Saat 10:30
Hata yapıyorsunuz.... Her ay 1 kilo alacak diye bir kaide yok... Biraz düşük kilolu doğduğundan açığını kapatmak için ilk 2 ay biraz hızlı gitmiş, sonra, NORMALE dönmüş.. 3.5 kilo doğanlar, bu ayda 7 kilo olurlar.. Siz öncelikle anne sütünü vermeye devam edin, çocuğu çok sıkmayın, mama verdiğiniz için anne sütü tehlikeye girecek. Mama ile şişman olacağına, anne sütü ile zayıf olsun tercih ederim..Daha sağlıklı oluyorlar. Ayrıca 4. aydan itibaren, mamaya ihtiyacınız yok, paranızı telef etmeyin. Kutu sütlerinden kullanın..Oda, anne sütünün yetmediğinden şüphe ederseniz.. İsterse 2 sene sadece anne sütü alabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.